Sådan finder du den bedste seng til en god nattesøvn

0

Indhold på side:

Vi kender alle det med at sove i en dårlig seng, og vi ved også, hvad det gør ved kroppen. Mennesker bruger rigtig meget af deres tid i sengen, og derfor er det vigtigt, at have en god seng at sove i. Men det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige senge og finde en god seng. Derfor kan det være en god ide, at undersøge markedet inden man går i gang med at lede efter en ny seng. Hvis du gerne vide, hvordan man finder den bedste seng til en god nattesøvn, læs med her.

En god nattesøvn er vigtig

En god nattesøvn er vigtig, og man må ikke undervurderer, hvor meget den faktisk betyder for kroppen. Faktisk, så bruger vi en tredjedel af vores liv på at sove, og derfor er det også vigtigt at vi får en god søvn. Nattesøvnen er vigtig for at kunne fungerer i hverdagen og føle sig veloplagt. Når man ikke får en god nattesøvn, vil det påvirke både kroppen og hjernen, og derfor er det vigtigt at have et godt sted at sove.

Værd at overveje

Inden du går i gang med at vælge en ny seng, så er der en række ting, som du bør overveje. Først og fremmest skal du overveje dit budget for sengen, da man kan få rigtig mange forskellige senge i forskellige prisklasser. Du bør også overveje hvilke behov du har til sengen, da man kan få mange forskellige ekstra tilbehør til senge. Og sidst men ikke mindst, skal du overveje størrelsen på sengen og hvordan den skal se ud, da de kan købes i forskellige størrelser og udseende.

Boxmadras og sengeramme

Der findes mange forskellige typer senge på markedet. Først og fremmest, findes der dobbeltsenge, enkeltmandssenge, børnesenge og halvandenmandssenge. Men ikke nok med det, så findes der også mange forskellige variationer indenfor de fire typer af senge.

 

Der findes overordnet set en boxmadras seng, kontinentalseng, seng i sengeramme og elevationssenge. En boxmadras er en madras, hvor der er monteret ben på madrassen. Fordelen ved en boxmadras er, at den er billig og robust. Ulempen er, at den ikke kan indstilles til folks behov. Det samme gælder umiddelbart for en seng i sengeramme, da det er en madras lagt ned i en ramme. Dog kan man godt få nogle sengeramme, hvor man kan monterer eksempelvis elevationsseng nede i. Så hvis du gerne vil have en lidt pænere seng, så skal du vælge en sengeramme.

 

 

Kontinentalseng og elevationseng

To af de andre typer af senge er kontinentalseng og elevationsseng. Disse to typer af senge er klart dem, der kan tilpasses bedst til kroppen, men det er også i den højere prisklasse. En kontinentalseng består af tre lag, hvor du får en boxmadras, en ekstra madras og en topmadras. En kontinentalseng giver øget liggekomfort, fordi du kan skifte topmadrassen og den mellemliggende madras, så den passer præcis til din krop. En elevationsseng derimod giver den optimale komfort, da den kan indstilles til kroppen og ens liggepositioner. I en elevationsseng kan du indstille både hovedgærdet og fodenden. Så hvis du skal have en 100 procent justerbar seng, skal du vælge en elevationsseng.

Share.

Comments are closed.