Smart TV Test – Find dit kommende Smart TV her

0

Indhold på side:

Udvalget på TV-markedet er større end nogensinde før. Det er noget, der både bærer fordele og ulemper med sig. Det er ensbetydende med, at du har mulighed for at vælge lige netop dét Smart TV, der på bedste vis stemmer overens med dine behov og krav. Du skal dog også være opmærksom på, at der vil være et væld af modeller, der reelt set ikke har din interesse, hvorfor eftersøgningen – med stor sandsynlighed – bliver mere tidskrævende.

De mange producenter af Smart TV har været i stand til at forny sig selv og sine produkter meget i løbet af de seneste par år. Det betyder dog også, at de mange modeller hurtigt ender med at blive outdated, hvorfor et TV, der er købt for blot 1-2 år siden vil være outdated den dag i dag. Én ting er dog sikkert og det er, at hvis du har intentioner om at købe nyt TV i dagens Danmark, så skal det naturligvis være et såkaldt Smart TV.

Hvis du ikke tidligere har hørt om et Smart TV, så kan du sagtens være i tvivl om, hvad et sådant TV egentlig er. Der findes ikke nogen specifik beskrivelse af et fjernsyn med Smart-funktion, da det er forskelligt fra model til model. Det handler dog om, at du har mulighed for at skifte mellem diverse former for applikationer, hvilket tæller blandt andet Netflix, YouTube, Viaplay og lignende – det betyder, at det er et TV, der giver dig mulighed for at se hvad, du gerne vil se.

Går du med overvejelserne om at investere i et nyt fjernsyn, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du skal se nærmere på et såkaldt Smart TV i denne forbindelse. Det er – uden tvivl – en investering, du ikke kommer til at fortryde, da det byder på et væld af muligheder, du ikke får med et traditionelt fladskærms-TV. Leder du efter et Smart TV, så bliver du nedenfor præsenteret for en række forskellige modeller, hvor der med garanti også er ét for dig.

Samsung UE40KU6405 – Ultra HD Smart TV

Med Samsung UE40KU6405 får du muligheden for at opleve detaljerne i de lysstærke billedpartier på TV-skærmen, når du sidder i sofaen og nyder HDR-indholdet på skærmen. Du får en følelse af, at du sidder i en biograf, selvom du er placeret i sofaen hjemme i stuen, da farverne er både fyldige og naturtro takket være Active Crystal Colour, der giver et særdeles skarpt billede med et bredt farverum og tydelige nuancer, hvilket gør det til en suveræn oplevelse.

Med denne TV-skærm kommer du til at opleve en opløsning, der er intet mindre end fire gange højere end en Full HD-opløsning, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du kan være sikker på, at billederne bliver gengivet på en særdeles skarp vis og med en uhyre utrolig detaljerigdom. Du kommer derfor også til at opleve storslåede billedoplevelse Samsung UE40KU6405, uanset om du har sendt for en traditionel TV-kanal eller du benytter dig af en streamingapp.

Ikke nok med det, så kommer TV’et også med en såkaldt UHD-opskalering, hvilket er ensbetydende med, at det ikke kun er UHD-materiale, der bliver gengivet i god kvalitet på skærmen. Du får generelt en bedre billedoplevelse, hvilket også gør sig gældende, selvom du ser på noget, der ikke er i 4K. Fjernsynet fra Samsung kommer med en helt særlig UHD Dimming-teknik, der blandt andet er i stand til at finjustere farver og kontrastniveauerne på dit Samsung TV til en Ultra HD 4K-visning.

Endvidere, så skal der selvfølgelig heller ikke herske nogen tvivl om, at TV’et bliver leveret med en lang række forskellige applikationer og streamingtjenester, der er nemme at tilgå og dermed også nemme at gøre brug af. Dertil er der faktisk også mulighed for at streame både billeder, film og musik fra enten din PC eller din mobil direkte til TV’et ved hjælps af Samsungs Smart View App. På den måde kan du f.eks. nemt vise billeder fra ferien direkte på TV’et.

LG 55UH615V – Ultra HD Smart TV

LG 55UH615V er ét af de mest populære Smart TV fra LG, der kan bryste sig af en lang række forskellige funktioner og ligeledes også et bredt spektrum af forskellige egenskaber, som er med til at gøre dette Smart TV til et uovertruffent fjernsyn, som langt de fleste vil sætte stor pris på at have enten stående eller hængende i stuen eller på værelset. Du er garanteret, at du får en sublim oplevelse, når du bruger TV’et.

Det bliver blandt andet leveret med en funktion, der kaldes for HDR Pro, der gør skærmen i stand til selv at tilpasse lysstyrken, så de projicerede billeder fremstår knivskarpe. 3D Color Mapping giver desuden levende farver, hvilket du kan takke 3D Gamut Mapping-algoritmen for, da du dermed er garanteret, at du kommer til at opleve ægte farver ved at minimere de forskellige farveforstyrrelser, der sommetider forekommer, uanset om du ser en film, et TV-program eller noget helt tredje.

LG har dog også valgt at fokusere særdeles meget på den lydmæssige del af oplevelsen i forbindelse med udviklingen af deres LG 55UH615V. Derfor er den også blevet udstyret med Ultra Surround, der får en konventionel to-kanals højttaler til at fungere som en virtuel syv-kanals højttaler. Ved at du får adgang til en lækker lydoplevelse takket være Ultra Surround Sound-teknologien, så får du også forbedret den samlede oplevelse ved at gøre brug af dette TV fra LG.

LG leverer desuden dette Smart TV med deres webOS 3.0, der er designet med brugervenlighed i særligt fokus og derfor får du også en god oplevelse, når du bruger systemet. Med webOS 3.0 får du adgang til et bredt spektrum af forskellige applikationer og streamingtjenester, hvilket blandt andet tæller både Netflix og Viaplay. Hvad der dog er mindst lige så vigtigt er, at det er nemt at gøre brug af og dermed ikke er forvirrende f.eks. at starte en film.

Samsung UE60KS7005 – SUHD Smart TV

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Samsung UE60KS7005 er et Smart TV, der er blevet skabt til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med valget af dit kommende fjernsyn. Det giver dig blandt andet muligheden for opleve de mange nuancer af både mættede og naturtro farver, hvilket skyldes, at fjernsynet er udstyret med Samsungs egen Quantom Dot-teknik. Dette SUHD TV har et farverum, der er hele 64 gange større end Samsungs konventionelle TV’er.

På en skærm som denne, så kan du selvfølgelig også være sikker på, at detaljerne for alvor kommer til sin ret. Ultra Black er med til at sikre, at diverse lysrefleksioner bliver reduceret på effektiv vis, hvilket samtidig også er med til at give den sorte farve en helt utrolig dybde, mens de lyse nuancer er gjort klarere. Remastering Engine er også blevet integreret i fjernsynet for at kunne højne billedkvaliteten, selvom det kommer fra kilder, hvor kvaliteten er ringere.

Uanset om du sidder og ser en film, et spændende TV-program eller noget helt tredje, så har du med garanti et ønske om, at TV-oplevelsen er så realistisk som muligt, hvilket Samsung har formået at gøre ved at bruge forskellige niveauer af kontrastforstærkning på diverse typer af områder og objekter på skærmen. Derfor kommer billeder også for alvor til sin ret på en skærm som Samsung UE60KS7005, så du kan nyde det realistiske og virkelighedstro billede.

I og med, at der er tale om et Smart TV, så får du selvfølgelig også adgang til en lang række forskellige applikationer såvel som streamingtjenester, hvilket blandt andet tæller både Netflix og Viaplay, der er de mest populære streamingtjenester i Danmark. Selve brugerfladen på dette TV fra Samsung er uhyre brugervenligt, hvilket også er ensbetydende med, at det er nemt og enkelt at finde den rette app, hvorefter du kan finde noget, du gerne vil se.

Philips 55PUS8601/12 – 4K UHD LED TV

Hvis du er opsat på, at dit kommende Smart TV skal være blandt de bedste på markedet, så bør du bestemt vælge at kaste et nærmere blik på denne model fra Philips, der har fået modelnavnet 55PUS8601/12. Det er et såkaldt 4K UHD LED-TV, der er med til at sikre, at du får et fremragende og direkte fantastisk billede, hvilket naturligvis også er én af grundene til, at LydOgBillede har valgt at tildele dette fjernsyn fem ud af fem stjerner i deres test i april 2016.

Ikke nok med, at der er tale om et Smart TV, der er i stand til at kunne levere et formidabelt billede, så kan du samtidig også være sikker på, at lyd samtidig aldrig har set så godt ud. Dette TV er nemlig blevet udstyret med et 4-sidet Ambilight, mens det samtidig også er blevet udstyret med stilfulde aftagelige højttalere og detaljer i mørk krom er med til at gøre dette TV til et uhyre smukt ét af slagsen.

Philips 55PUS8601/12 er udstyret med en Ultra HD-skærm, der kan bryste sig af en opløsning, der er intet mindre end fire gange højere end et almindeligt Full HD-TV. Derfor kommer du også til at opleve intet mindre end 8 millioner pixel og dertil er det også udstyret med en helt unik Ultra Resolution-opskaleringsteknologi, der betyder, at du får forbedrede billeder at se på dit Philips 55PUS8601/12. Du får både bedre skarphed, større dybdefornemmelse, uovertruffen kontrast såvel som jævne, naturlige bevægelser og fejlfrie detaljer.

Selve brugerfladen på dette TV er baseret på en open-source Android-platform, som Philips har valgt at kombinere med vores Hex Core-processor, hvilket er med til at gøre streaming af f.eks. Ultra HD YouTube-film både nemt og enkelt, men det er ligeledes også særdeles nemt for dig at starte en film på Netflix eller starte et afsnit af din yndlingsserie på Viaplay. Med Android TV-platformen er det nemt for dig at navigere, starte apps og afspille videoer.

Sony KD-65XD8505 – Ultra HD Android Smart TV

Sony er bestemt også én af de producenter, der er meget med fremme, når det kommer til udviklingen af Smart TV, hvilket de blandt andet beviser rigtig godt med deres KD-65XD8505. Der er tale om et TV, der kan bryste sig af, at være kompatibelt med High Dynamic Range (bliver også forkortet med HDR), hvilket vil ændre den måde, du ser TV på. Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at dette kombineret med 4K Ultra HD-opløsning giver særdeles gode detaljer, farver og kontraster.

Som noget helt unikt for Sony og dermed også dette Smart TV, så vil du opleve, at en TRILUMINOS™-skærm kan berige din billedoplevelse med en bredere farvepalet, mens du samtidig også kommer til at opleve mere naturlige skygger og nuancer. En TRILUMINOS™-skærm er i særdeles rigtig god til at gengive både røde, grønne og blå farver, som ellers notorisk er vanskelige for TV at vise nøjagtigt. Derfor er du sikret en helt unik TV-oplevelse med Sony KD-65XD8505.

Selve brugerfladen på dette fjernsyn er baseret på Android TV, hvilket også er ensbetydende med, at du har en open-source brugerflade, der gør det nemt for dig at benytte dig af et utal af forskellige typer af apps og streamingtjenester. Det betyder, at du blandt andet kan nyde film via Netflix-app’en, at du kan se din yndlingsserie via Viaplay eller du i stedet kan se videoer via YouTube-app’en. Der er et væld af muligheder med Sony KD-65XD8505.

Med Sony KD-65XD8505 kommer du til at opleve en hel verden af ekstraordinær klarhed, som du ellers ikke ville komme til at opleve. Det er også ensbetydende med, at hver enkelt pixel vil blive forbedret som følge af den implementerede 4K-billedbehandlingsteknologi. Hver enkelt del af hver enkelt scene analyseres og sammenstilles med en speciel billeddatabase, så du er garanteret, at hver enkelt billede får den bedste struktur og konstruktion af både kontrast, farve og kanter.

Sharp LC-32CFE6242E – Full HD Smart LED-TV

Hvis du er på jagt efter et Smart TV, som du har mulighed for at erhverve dig til en rigtig god pris, men dog uden, at det er ensbetydende med, at du skal forvente, at du skal gå på kompromis med nogle af aspekterne, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at Sharp LC-32CFE6242E er et Smart TV lige for dig. Det er nemlig et TV, der kan købes til en særdeles god pris, men det er samtidig også et TV, der fungerer særdeles godt.

Det skal selvfølgelig understreges, at det ikke er et TV, der kan måle sig med de mange 4K-skærme, der er blevet beskrevet ovenfor, eftersom Sharp har valgt at udstyre deres LC-32CFE6242E med en 32″ LED-skærm, der er lavet i Full HD, hvilket også er ensbetydende med, at den har en opløsning, der lyder på 1920 pixels x 1080 pixels. Det er ikke en 4K-opløsning, men for mange danskere, der sjældent bruger TV’et, så er det mere end nok.

Det vigtigste af det hele er naturligvis, at du får muligheden for at gøre brug af en lang række forskellige Smart TV-funktioner, hvilket blandt andet betyder, at du får muligheden for blot at tænde for Netflix, Viaplay eller én af de mange andre typer af apps, du har mulighed for at gøre brug af på dette TV. Det er særdeles nemt at gøre brug af de forskellige funktioner og apps på Sharp LC-32CFE6242E, så derfor kan du også gøre brug af det.

Der er desuden også tale om et TV, der bliver leveret med 3 HDMI-porte, hvis der f.eks. skal tilsluttes diverse former for spillekonsoller, men ikke nok med det, så skal det også nævnes, at det er et energivenlig Smart TV, hvilket sjældent er noget, du får, når du køber TV i denne prisklasse. Derfor er Sharp LC-32CFE6242E også et oplagt bud på et Smart TV for dig, der ikke stiller synderligt mange krav, men blot mangler et TV, du kan se film og TV-serier på.

Philips 50PFT6510/12 – Full HD LED Smart TV

Hvis der er noget, der for alvor er blevet populært i løbet af de seneste par år, så er det – uden tvivl – Ambilight. Derfor er Philips 50PFT6510/12 naturligvis også blevet udstyret med Ambilight, der er en helt særlig teknologi, der er med til at gøre skærmen meget bredere ved at projicere et ekstra bredt skær fra to sider af skærmen op på den omgivende væg – og det er bestemt med til at gøre din TV-oplevelse langt mere overvældende.

TV’et kan desuden også bryste sig af, at være udstyret med en såkaldt Perfect Natural Motion-funktion, der er en prisvindende bevægelsesforbedringsteknologi, der blandt andet er i stand til at fjerne bevægelsessløring og dermed også give dig både ultimativt flotte og særdeles levende billeder. PNM kan firedoble antallet af billeder til 100 bevægelsesændringer pr. sekund, så du dermed ikke kommer til at opleve bevægelsessløring, men i stedet kan fokusere på at nyde flydende bevægelser i knivskarp kvalitet.

Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at grænsefladen er særdeles vigtig for en god oplevelse, hvilket også er årsagen til at Philips har valgt at udstyre deres TV med en brugervenlig grænseflade, der er blevet baseret på Android TV. Det er også ensbetydende med, at du får muligheden for at tilgå et væld af forskellige apps, hvilket tæller alt lige fra Netflix til Google Play og en ganske almindelig internetbrowser. Systemet er både brugervenligt og enkelt.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at der er tale om et TV, der kan bryste sig af et moderne og elegant udseende. Derfor er det ikke længere blot et TV, men derimod et objekt, der kan supplere resten af din indretning. Det skal selvfølgelig også nævnes, at Philips-TV’et er blevet udstyret med Spotify Connect, så du nemt og enkelt kan streame musik direkte til dit TV, så du kan opleve lyden fra højttalerne.

LG 65UF950V – UHD 4K Smart TV

Hvis du leder efter et Smart TV, hvor der bestemt ikke er blevet gået på kompromis med noget som helst, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bestemt skal vælge at se nærmere på LG 65UF950V. Ikke nok med, at det kan bryste sig af, at byde på et ultraslankt design og samtidig er lyden i dette TV også designet af Harman-Kardon, der er nogle af de skarpeste på markedet, når det kommer til god lyd.

Med LG 65UF950V får du muligheden for at opleve et utrolig bredt og dybt farverum, da det er blevet udstyret med LG’s helt særlige nanospektrumteknologi, der går under navnet ColorPrime. Du kommer til at opleve farvenuancer, du troede, du ikke regnede med, som der ville være mulighed for rent faktisk er gengive, hvilket også betyder, at udsendelser kan ses i overvældende virkelighedstro farver. Med ColorPrime kan du se TV’et finpudse farverne for øjnene af dig.

Der er naturligvis også tale om et TV, der kommer med en 4K Ultra HD-opløsning, hvilket også er ensbetydende med, at du kommer til at opleve en direkte uforlignelig billedkvalitet, der ikke findes i nogen andre skærmteknologier. Du får en opløsning, der er intet mindre end fire gange større end den opløsning, du kommer til at opleve med Full HD, hvorfor selv de mindste og fineste detaljer kan gengives i en helt utrolig klarhed, der er direkte fantastisk.

LG 65UF950V kan desuden også bryste sig af et særdeles slankt design, der er med til at maksimere billedkvaliteten, men samtidig med dette, så er den også med til at minimere selve tykkelsen. Derfor får du også et elegant og meget tidssvarende design, hvor der hverken er gået på kompromis med kvalitet eller komfort, og samtidig passer fjernsynet også ind i alle boligindretninger. Endvidere, så kommer dette imponerende TV fra LG også med en overvældende Ultra Surround.

Hvorfor skal jeg investere i et Smart TV?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at langt de fleste kan se, at det er denne type TV, der er fremtidigen og derfor vil størstedelen af de danske TV-købere selvfølgelig også kunne se fordelen ved at investere i et Smart TV i stedet for et traditionel fladskærms-TV. Der er naturligvis en række fordele ved et sådant køb, hvilket vil blive udpenslet i mere specifik forstand nedenfor, så du kan danne dig et klart overblik over fordelene.

Hovedparten af årsagen er selvfølgelig, at du får nem og ubesværet adgang til et bredt spektrum af forskellige apps og streamingtjenester direkte fra dit TV. Det gør det nemt for dig, hvis du gerne vil se en film på Netflix, hvis du gerne vil se et afsnit af din yndlingsserie på Viaplay eller du derimod hellere vil se diverse TV-programmer via TV2 Play – det er blot et par få klik med fjernbetjeningen og derefter er du i gang.

Det er naturligvis noget, der varierer fra model til model, men i langt de fleste tilfælde er der ligeledes også mulighed for at tilgå diverse øvrige applikationer som YouTube, så du kan se videoer fra den populære internet-tjeneste, men du kan samtidig også bruge dit Smart TV til at høre musik via tjeneste som Spotify, hvilket naturligvis særligt er en fordel for dig, hvis du har et godt anlæg med gode højttalere, en god soundbar o.lign., der kan bruges.

Sammenhæng mellem pris og funktioner

Langt de fleste modeller kommer med et bredt spektrum af forskellige former for funktioner, men du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der er sammenhæng mellem pris og funktioner. Det er også ensbetydende med, at selvom det kan virke appellerende at vælge et fjernsyn, der befinder sig i den lave ende af prisskalaen, så vil du også skulle nøjes med et TV, der ikke byder på et nær så stort udvalg af forskellige typer af apps og streamingtjenester.

Vælger du i stedet at investere i én af de dyrere modeller, hvilket eksempelvis kunne være et Smart TV fra Samsung eller LG, der er nogle af de førende producenter på markedet for fladskærms-TV. Det er også ensbetydende med, at det er nogle af de producenter, der er længst fremme, når det kommer til apps og software. Du skal dog huske på, at der er sammenhæng mellem pris og funktioner, så du kommer derfor heller ikke til at undgå at betale for det.

I denne forbindelse skal du selvfølgelig også sørge for at overveje, hvad du egentlig selv mener, du har behov for. Hvis du udelukkende har et abonnement til Netflix, men ikke til andre streamingtjenester, så har du reelt set heller ikke behov for andet end denne applikation. Det er dog ikke kun streamingtjenester, der bliver udviklet applikationer til, da du f.eks. også kan bruge YouTube direkte fra TV’et, så du kan se videoer fra dine foretrukne YouTube-kanaler.

Du kan se lige netop dét, du har lyst til

Én af de markante fordele ved at investere i et Smart TV er, at du ikke længere vil være begrænset af, hvordan TV-kanalerne vælger at skemalægge deres udsendelser. Du er derfor heller ikke længere afhængig af en TV-pakke, hvis ikke dette ønskes, for du har adgang til et væld af TV-serier, film og TV-programmer direkte fra dit TV. Der hentydes selvfølgelig til de mange streamingtjenester, du dermed vil kunne benytte dig af, hvis du vel at mærke har abonnement til dem.

Det betyder også, at du blot kan sætte dig i sofaen, tænde for dit Smart TV og åbne én af de mange forskellige applikationer. Herefter klikker eller søger du dig blot frem til lige netop dét, du geren vil se, uanset om du har planer om at skulle se en film, en TV-serie eller derimod en række videoer på YouTube. Der er endda begyndt at komme diverse livestreaming-apps, så du kan følge med i forskellige former for livestreams.

Ved at de mange applikationer og streamingtjeneste er tilgængelige direkte på dit TV, så slipper du ligeledes for at have andre enheder som f.eks. et Apple TV eller en PC tilkoblet, hvis du ønsker at gøre brug af en streamingtjeneste som f.eks. Netflix, Viaplay eller HBO Nordic – det eneste, det kræver er, at du tænder for TV’et og efterfølgende vælger den applikation eller streamingtjeneste, du ønsker at gøre brug af på det respektive tidspunkt.

Der vil aldrig være mangel på indhold

Du kender med garanti til, at du gerne vil have en aften på sofaen, hvor du læner dig tilbage med en kop te, så du kan nyde en god film, et par afsnit af din yndlingsserie eller derimod blot et TV-program, der virker spændende. Du har forberedt dig mentalt på det hele dagen, men når du først har smidt dig i sofaen og tændt for TV’et, så finder du ud af, at der ganske enkelt ikke er noget at se i fjernsynet.

Det er noget, som alle har oplevet – og det er også noget, som alle har oplevet flere gange. Hvis du pludselig har et Smart TV stående eller hængende inde i stuen, så er dette ikke længere noget, der er et problem. Du åbner blot for lige netop dén app, der virker mest appellerende for dig på det pågældende tidspunkt, så du dermed også kan se lige netop dét, du egentlig gerne vil se i det respektive øjeblik.

Med adgang til et væld af apps, det store Internet og mange andre former for underholdning på dit TV, så skal du ikke længere være bange for, at du ender med en aften, hvor der ganske enkelt ikke er noget i fjernsynet, som du gerne vil se. Der er mange film på Netflix, et væld af TV-serier på HBO Nordic, flere millioner videoer på YouTube, så derfor er der altid nyt og spændende indhold, du kan se og nyde.

LED, LCD, OLED og Plasma TV – hvad er forskellen?

Når du står overfor, at skulle investere i et nyt Smart TV, så er der mange ting, du skal tage højde for. Du skal blandt vælge en skærmtype, der passer godt for dit vedkommende. Der findes et væld af forskellige skærmtyper på det danske marked, hvilket inkluderer blandt andet LED, LCD, OLED og Plasma. Hvis du ikke har tidligere erfaring med de forskellige begreber (og skærmtyper), så finder du nedenfor en udpensling af hver enkelt skærmtype:

Plasma TV:

Et Plasma TV er lavet af helt særlige plasma-paneler, og det er naturligvis også heraf navnet til skærmtypen er opstået. Det er en teknik, der på mange punkter minder om et lysstofrør, hvor UV-lyset rammer helt særlige farvede fosfor-punkter, der derefter vil danne et synligt billede. En Plasma-skærm vil blandt andet været kendetegnet ved at være opdelt af celler, der indeholder plasma-glas. 3 celler er svarende til cirka 1 pixel, hvorfor der er tale om meget små celler.

LCD og LED TV:

LCD (Liquid Crystal Display) og LED (Light Emitting Diode) er nogle af de mest almindelige skærmtyper på det danske marked, men det er bestemt ikke alle, der kender forskellen på de to skærmtyper. Den store forskel mellem de to skærmtyper er baggrundsbelysningen, da en LCD-skærm er udstyret med lysstofrør til at belyse de krystaller, der danner selve billedet. En LED-skærm vil derimod gøre brug af lysdioder, der bruges til at belyse krystallerne med i stedet for.

Et eller andet sted, så er dette faktisk også næsten ensbetydende med, at begge skærmtyper faktisk er en slags LCD TV, da den eneste forskel mellem de to skærmtyper faktisk ligger i de forskellige baggrundsbelysninger. LED-TV’et har dog en række fordele, du ikke oplever ved et Plasma TV eller et LCD-TV, da det blandt andet har et lavere energiforbrug, mens LED-teknologien faktisk også gør det muligt for producenterne at lave fjernsyn, der er tyndere og smallere.

OLED-TV:

OLED er en forkortelse for “Organic Light-Emitting Diode” og er en skærmtype, der er bestående af intet mindre end tusindvis (som i tusindvis) af små organiske lysdioder. Dette er én af de absolut nyeste former for skærmteknologi, der er at finde på markedet i øjeblikket og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at det er OLED-teknologien, der er i stand til at levere markedets absolut bedste billedkvalitet, mens det også er muligt at lave OLED-skærmene buede og U-formede.

Farvenøjagtigheden er blevet forbedret markant i forhold til andre skærmtyper og samtidig er det også cirka 100 gange bedre end en almindelig LCD- og plasmaskærme. Teknologien er bestående af kulbaserede, selvlysende celler, der gør, at det faktisk er muligt for producenterne at lave ultra-tynde TV. Endvidere, så er teknologien også mere strømbesparende end de øvrige skærmtyper, der er nævnt i denne artikel (LCD, LED og Plasma). Derfor er der rigtig mange fordele forbundet med OLED og derfor også med valget af en OLED-skærm.

Hvor høj skal opløsningen være på mit Smart TV?

Hvis du leder efter et nyt Smart TV, så har du med garanti også hørt meget om og selv observeret, at udviklingen inden for opløsningen af TV-skærme og skærme generelt er eksploderet i løbet af de seneste par år. Det er naturligvis også ensbetydende med, at Full HD ikke længere er toppen af poppen – det er ikke længere det ypperste indenfor TV-skærme, men er det ensbetydende med, at du har behov for mere end dét?

I dag har du blandt andet mulighed for at finde et væld af fjernsyn med en ny form for billedopløsning, der går under navnet 4K UHD. UHD er en forkortelse for “Ultra HD”, der naturligvis bedst vil kunne betragtes som en videreudvikling af Full-HD. 4K er en del af navnet for at symbolisere, at opløsningen er fire gange højere end den opløsning, du får på et Full HD-TV, hvorfor der er en markant forskel på Full HD og 4K UHD.

Det er også ensbetydende med, at du med en såkaldt 4K Ultra HD-skærm vil kunne vise både film, billeder og meget andet i en opløsning, der lyder på intet mindre end 3840 pixels x 2160 pixels. Til sammenligning, så er den maksimale opløsning ved Full HD på blot 1920 pixels x 1080 pixels, hvilket er ensbetydende med, at du vil kunne opleve en særdeles stor forskel mellem de to skærme, uanset om du ser film, billeder, TV-serie eller noget helt tredje.

Qua spørgsmålet i første paragraf i dette afsnit, så er det naturligvis slet ikke sikkert, at det er en nødvendighed for dig at vælge et Smart TV med en 4K UHD-skærm. Det er en personlig vurdering, da det naturligvis er dig, der kommer til at gøre brug af det respektive fjernsyn, så derfor er det også dig, der skal vurdere, hvornår opløsningen er god nok – og om du egentlig er villig til at betale for en bedre opløsning.

Smart TV’et har en spændende tid foran sig

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Smart TV’et har en rigtig spændende tid foran sig. Det er et punkt, som langt de fleste producenter har valgt at pålægge særdeles meget fokus, så derfor er der også et væld af producenter, der hele tiden arbejder hårdt på, at kunne forbedre Smart TV’et. Det betyder også, at der fremadrettet vil blive lanceret modeller, der har endnu mere at byde på end de modeller, der allerede er lanceret på markedet.

I fremtiden vil der med garanti være et væld af spændende funktioner, du kan gøre brug af, når du tænder for dit TV. Der er med stor sandsynlighed ikke mange år til, at der f.eks. vil være installeret en lang række forskellige Virtual Reality-applikationer og -funktioner, som kan gøre det muligt at interagere mere med indholdet på TV’et eller indleve dig langt mere i scenerne, der foregår i filmen, TV-serien eller noget helt tredje.

Det er dog vigtigt at understrege, at det naturligvis ikke er ensbetydende med, at du skal vente med at investere i et nyt Smart TV. Hvis du hele tiden tænker på, at der kunne blive lanceret et TV med endnu flere spændende funktioner inden for nærmeste fremtid, så kommer du med stor sandsynlighed aldrig til at investere i et nyt TV. Der vil selvfølgelig hele tiden ske en udvikling indenfor dette segment, og der sendes hele tiden nye og opdateret modeller ud på det danske marked.

Share.

Leave A Reply