Topmadras Test – De 10 bedste topmadrasser

0

Indhold på side:

Topmadrassen er en madras, der er i stand til at tilpasse både din liggekomfort og temperaturen i din seng – og det er blot nogle af de fordele, der er forbundet med at investere i en topmadras. Den er nemlig også med til at forlænge den generelle levetid af din seng, eftersom den skåner de øvrige madrasser, der befinder sig under topmadrassen. Det skyldes, at du er i kontakt med topmadrassen, når den er det øverste madraslag og derfor aftager den også meget af trykket.

Topmadrasser kan findes i et bredt spektrum af forskellige materialer, tykkelse og udformninger. Derfor vil der selvfølgelig også være mulighed for at finde frem til en topmadras, der passer perfekt til dig, dine krav og dine præferencer. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du ikke skal være bange for, hvorvidt du har mulighed for at finde en topmadras, der kommer til at virke som om, at den nærmest er skræddersyet til lige netop dine behov og din krop.

Hvis du har intentioner om at investere i en ny topmadras til din nuværende seng, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at sætte dig godt ind i hvad, du egentlig leder efter. Hvis ikke du er bevidst om, hvad du stiller af krav og skal have dækket af behov, så bliver det særdeles vanskeligt for dig at vælge din kommende topmadras, hvorfor anbefalingen også lyder på, at du sørger for at danne dig et overblik over krav og behov, inden du igangsætter eftersøgningen.

Nedenfor bliver du præsenteret for en række forskellige topmadrasser. Derfor vil der med stor sandsynlighed også være én eller flere af disse madrasser, der fanger din interesse, uanset hvad du stiller af krav og har af behov. Fælles for alle madrasserne er, at de byder på en uovertruffen kvalitet, men derudover varierer de i forhold til et bredt spektrum af øvrige faktorer, hvilket naturligvis også betyder, at det er differentieret udvalg, der præsenterer noget for enhver.

Latex Prestige – 140 cm. x 200 cm. – SPAR 1.300,-

Hvis du har en seng, der måler 140 cm. i bredden og 200 cm. i længden og du leder efter en topmadras, men du ikke er interesseret i en topmadras, der er fremstillet med en kerne af Memory Foam, så kan det sagtens tænkes at denne Latex Prestige-topmadras er noget for dig. Det er en topmadras, der kan bryste sig af en særdeles høj kvalitet, der er både åndbar og ventilerende, hvilket naturligvis skyldes perforeringen i skummet og latex-kernen.

Selve topmadrassen kan desuden også bryste sig af, at have en fast fasthed, da den har en høj densitet i skummet, hvilket er med til at gøre den mere kompakt. Det er ligeledes også med til at sikre, at den kan yde den absolut bedste støtte og samtidig også give dig en fortrinlig komfort, når du ligger på den. Latex Prestige er – uden tvivl – en topmadras med en kerne af latex, der lever op til alle de krav, som du forlanger af din kommende topmadras.

Du får nemlig en topmadras, der kan bryste sig af en kerne, der er intet mindre end 5 cm. tyk – og så udgøres kerne oven i købet af kvalitetslatex, der er produceret af én af Europas førende producenter af latex i Belgien. Det har også medført, at den har en imponerende densitet, der lyder på intet mindre end 70 kg. pr. m3. De fleste andre topmadrasser med latex har oftest ikke en densitet, der er højere end 55-60 kg. pr. m3.

Latex Prestige kan naturligvis bryste sig af, at kunne give dig den absolut bedste støtte og komfort, uanset hvor meget, du vejer og hvordan din kropsbygning er. Det skyldes naturligvis, at Latex Prestige er udstyret med en kerne af latex, der yder dig den helt rette modstand afhængigt af hvor meget, du vejer. Det betyder også, at du får en god støtte og komfort af Latex Prestige uanset, om du vejer 100 kilo, 50 kilo eller din vægt derimod er en helt tredje.

3D Memory K60 – 90 cm. x 200 cm

3D Memory K60 er den perfekte løsning for dig, der mangler en topmadras til en enkeltmandsseng, hvor du føler, at du mangler det sidste touch for at kunne gøre din seng endnu bedre, så din søvnoplevelse ligeledes også bliver endnu bedre. Topmadrassen er udstyret med en kerne, der er blevet fremstillet af viskoelastisk skum (det er også det, som man kender under det engelske begreb; Memory Foam), som er ét af de mest komfortable former for fyld til topmadrasser.

Det er også ensbetydende med, at der er tale om en topmadras, der er i stand til at optage din kropsvarme og benytte sig af denne varme til at forme sig efter din kropsfigur. Det er også ensbetydende med, at den kan tilpasse sig fuldstændig efter din sovepositur – det kan dog i nogle tilfælde gøre madrassen meget varm, men 3D Memory K60 er udstyret med et 3D-betræk, der sikrer en god ventilation, der sænker temperaturen af både madrassen og din krop.

Én af de ting, der er med til at gøre denne topmadras til en meget appellerende én af slagsen er, at den har en meget imponerende kerne med en tykkelse på intet mindre end 6 centimeter – og det er bestemt noget, der virkelig kan mærkes. Selve madrassen har en samlet højde, der lyder på 9 cm., hvoraf kerne udgør 6 cm., hvorfor der er tale om et rigtig godt forhold mellem kernens tykkelse og madrassens højde.

På trods af, at du faktisk har mulighed for at erhverve dig denne topmadras til en særdeles god pris, så er der bestemt tale om en topmadras, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med ét eneste aspekt af denne topmadras – og det viser forholdet mellem kerne og samlet højde naturligvis også særdeles godt. Den har desuden en blød fasthed og er polstret med cirka 200 gram polster pr. m2., der giver en god blødhed.

Mayan Green – 90 cm. x 200 cm

Vil du i stedet foretrække en komfortabel, tyk latex-topmadras, der er fremstillet af 100% naturlige materialer, så er Mayan Green – uden tvivl – det helt rette valg for dit vedkommende. Her er der nemlig tale om en topmadras, der er opbygget med 100% naturligt latexfyld, hvilket endda også gør sig gældende for den brugte polstring, der også er naturligt udvundet. Det er også med til at sikre, at der er tale om en neutral og naturlig topmadras, der ligeledes også er særdeles allergivenlig.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der har været meget fokus på bæredygtighed i forbindelse med fremstillingen af denne topmadras, hvorfor den også er blevet tildelt Rainforest Alliance-certifikatet. Det er dog ikke kun bæredygtighed, der har været i fokus, da du nemlig også får en uhyre komfortabel latex-topmadras med en kerne, der byder på en tykkelse på intet mindre end 6 cm. Madrassen er desuden også fast, hvilket naturligvis skyldes det naturlige latex-materiale.

Mayan Green er en både sund, allergivenlig og særdeles støttende topmadras, som langt de fleste vil frydes ved at sove på. Den er produceret med en helt særlig omhu, hvilket gør sig gældende helt fra den naturlige produktion til de sidste detaljer. Hvis du tilbringer dine nætter på en Mayan Green, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du sover på én af markedets absolut mest komfortable topmadrasser – og det kan du med garanti også selv mærke.

Den naturlige produktion er blandt din sikkerhed for, at du får en både komfortabelt og forbedret nattesøvn sammenlignet med, hvad du hidtil har været vant til. Mayan Green er nemlig blevet produceret af de absolut bedste materialer med både komfort og sundhed for øje. Mayan er markedets absolut mest naturlige topmadras, hvilket også er din sikkerhed for, at den både er særdeles allergivenlig og ligeledes også er blevet fremstillet af materialer af absolut højeste kvalitet.

PULSE Latex – 180 cm. x 200 cm.

Hvis du leder efter både den mest holdbare, den mest ventilerende, den stærkeste og endda også både den mest modstandsdygtige og bløde topmadras, du nogensinde kommer til at opleve, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på denne topmadras, der går under navnet PULSE Latex. Det er nemlig en meget trykaflastende, ventilerende såvel som langtidsholdbar topmadras, der naturligvis er noget, der er med til at sikre en sublim nattesøvn og en god komfort.

PULSE Latex er en topmadras, der er produceret med en kerne af naturligt latex. Mere specifikt, så er den bestående af en kerne, der er fremstillet af såkaldt Pulse-latex, der er intet mindre end 4 cm. tyk, men ikke nok med det, så er der også blevet indsyet 1 cm. almindelig latex under og over kernen, der – som sagt – er bestående af Pulse-latex. Det giver en bedre tykkelse og blødhed, og dermed også en bedre komfort.

PULSE Latex er en elastisk topmadras, hvilket også er ensbetydende med, at du får en helt personlig støtte, der naturligvis er baseret på, hvordan du placerer din vægt på madrassen. Det betyder også, at des mere pres, du vælger at ligge på madrassen, des mere vil den også skubbe tilbage. Dine sædvanlige trykpunkter vil dermed også blive støttet ekstra meget på denne måde, så du får en god liggeposition og dermed også får en dyb og behagelig nattesøvn.

Med en topmadras som denne, så er du garanteret en topmadras, der er både langtidsholdbar, yderst behagelig at sove på og samtidig giver den også et rigtig sundt sovemiljø. Den er nemlig både ventilerende og temperaturregulerende, men det stopper dog ikke her, for PULSE Latex er nemlig også antibakteriel. Husstøvmider er derfor ikke i stand til at leve i madrassen, hvilket er ensbetydende med, at de mange faktorer, der potentielt set vil kunne forstyrre din søvn er blevet elimineret med denne topmadras.

Freshgel Visco – 180 cm. x 200 cm.

Freshgel Visco er en unik og nyudviklet form for Visco, der adskiller sig fra traditionel Visco ved, at der er blevet indskudt nogle helt særlige gel-perler, der er med til at sikre, at madrassen ikke ender med at overophede, hvilket tidligere har været ét af de helt store problemer, der har været forbundet med topmadrasser med Visco – og det har endda også være et afgørende aspekt for mange, der har resulteret i, at de har valgt at investere i en anden topmadras.

De mange gel-perler, du finder inde i madrassen er både antibakterielle og allergivenlige, hvilket naturligvis er med til at sikre, at der ikke er blevet gået på kompromis med din sovemiljø. På trods af de mange gel-perler, så får du naturligvis fortsat rigtig mange af de andre, hvilket også er ensbetydende med, at selve opbygningen er baseret på, at den er i stand til at blødgøres i takt med, at den optager din kropstemperatur, hvilket den vil bruge til at forme selve materialet efter din krop.

Det er også ensbetydende med, at der hvor du ligger det største tryk på madrassen, vil den også helt automatisk ende med at blive varmest, hvilket også vil betyde, at den vil synke til trykket er blevet mindsket. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du vil få en topmadras, der er i stand til at give dig en trykaflastende effekt, der faktisk kan tilpasse sig efter lige netop din kropsbygning og kropsvægt, så du får den bedste liggeposition.

Udover selve kerne af Freshgel Visco, så kommer madrassen også med et Thermogel-betræk hvori der er blevet placeret intet mindre end 2 cm. yderligere Visco. Det er med til at sikre en endnu dybere komfort, da du både får en blødere madras, men også et betræk, der er i stand til at tage fugten fra din krop og omdanne det til køling. Det betyder også, at du ikke skal være bange for, at du ender med at få det for varmt.

Athena Celcius Topmadras – 180×200

Athena Celcius er en topmadras, der er blevet skabt med særligt fokus på at skulle bruges på dobbelte elevationssenge, hvor man har et ønske om at kunne indstille de to halvdele af sengen på individuel vis, men dog stadig deles om den samme topmadras. Det er naturligvis også derfor, at denne topmadras er blevet formet som H, da denne form giver dig friheden til at indstille din halvdel af sengen uafhængigt af, hvordan din partner har indstillet sin halvdel.

Som navnet også giver antydninger af, så er Athena Celcius naturligvis en topmadras, der er blevet fremstillet med en kerne af Celcius (det er det samme materiale, som mange kender under navnet Memory Foam), der er et trykaflastende materiale, der er i stand til at forme sig efter din kropsbygning ved hjælp af din egen kropsvarme. Det betyder også, at du får en topmadras, der både giver en formidabel soveposition og nattesøvn for begge halvdele af sengen.

Hvis du døjer med diverse former for rygproblemer eller har svært ved at holde varmen om natten, så er dette – uden tvivl – en rigtig god topmadras for dit vedkommende. I og med, at den er i stand til at holde på din kropsvarme, så er den ligeledes også i stand til at holde dig varm hele natten igennem, men den er dog i samme ombæring også i stand til at give en rigtig godt komfort og understøttelse hele natten igennem.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at en topmadras som denne Celcius-topmadras fra Athena ikke er det rette valg for dig, der ofte oplever, at du har det varmt om natten. Den 4 cm. tykke kerne af Celcius (eller Memory Foam, om man vil) er nemlig rigtig god til at holde på varmen. Det skal desuden også nævnes, at det er en madras, der har et meget godt forhold mellem tykkelsen af selve kerne og højden af hele madrassen, hvilket også er ensbetydende med, at du er garanteret en god komfort.

Ophelia 6 cm Latex Topmadras – 180×200

Hvis den ovenstående topmadras ikke er den rette for dit vedkommende, fordi den er udstyret med en kerne af Memory Foam, så kan det meget vel være at denne Ophelia Latex-topmadras er det rette valg for dit vedkommende i stedet. Der er bestemt tale om en topmadras, der kan bryste sig af en imponerende kvalitet og en samlet højde, der lyder på intet mindre end 6 cm., hvilket også er med til at sikre, at du får mest muligt ud af din topmadras.

En topmadras med en kerne af latex er både støttende og ventilerende, hvilket er ensbetydende med, at du både er garanteret en rigtig god støtte til hele kroppen og samtidig kan du også være sikker på, at du ikke ender med at få det for varmt i løbet af natten, da madrassen er i stand til at ventilere og lade den optagede varme forlade materialet igen. Det er en særlig fordel for dig, der ofte kæmper med at have det varmt om natten.

Da latex er et naturmateriale, så er det samtidig også meget allergivenligt, hvorfor du oftest også anbefales at vælge en topmadras med en kerne af latex, hvis du lider af én eller flere former for allergi. Topmadrassen er desuden også blevet betrukket med et betræk, der er udstyret med 3D-kantbånd, der er i stand til at lede alt overskydende varme væk (det kan selvfølgelig også nemt tages af og vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen).

Ophelia Latex er en topmadras, der passer til dobbeltsenge, der måler 180 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Det er en topmadras, der er meget afkølende og ventilerende, hvorfor den særligt er appellerende til dig, der foretrække at sove i et relativt køligt sovemiljø eller til dig, der oplever problemer med øvrige topmadrasser som følge af din allergi. Oplever du derimod, at du ofte har problemer med at holde varmen, så er du bedre stillet med en Celcius-topmadras, som den, der er beskrevet ovenfor.

Freshgel Visco – 140 cm. x 200 cm.

Freshgel Visco er en meget unik og særlig form for Visco, der er relativt nyudviklet. Det adskiller sig blandt andet ved, at der er blevet indskudt såkaldte gel-perler i madrassen, der er med til at sikre, at den ikke ender med at overophede, hvilket faktisk har været ét af de helt særlige problemer ved en topmadras, der kommer med en kerne af Visco. De kølende gel-perler, der er at finde i madrassen er oven i købet også antibakterielle og allergivenlige.

Visco (som mange også kender som både Celcius og Memory Foam) har en helt særlig opbygning, der gør, at skummet er i stand til at blødgøre materialet som den over tid optager din kropsvarme, hvilket den bruger til at forme skummet, så det er formet efter din krop og din sovepositur. Det er også ensbetydende med, at lige netop på de mest vitale punkter, hvor du ligger mest tryk, vil den automatisk blive varmest og du vil derfor også synke mest ned på trykpunkterne.

Ikke nok med, at denne topmadras kommer med en helt særlig kerne, der er blevet fremstillet af Freshgel Visco af den absolut bedste kvalitet, så bliver den også leveret med et særligt Thermogel-betræk hvori der også er blevet placeret yderligere 2 cm. med Visco. Det er med til at sikre, at du får en endnu dybere komfort end hvis du blot havde haft kernen af Freshgel Visco, hvilket du med garanti også kan mærke, når du sover på madrassen.

Thermogel er specielt, da det er et betræk, der er i stand til at tage fugten fra din krop og herefter vil det blive brugt til at skabe køling af både madrassen og ligeledes også din krop. Det vil også sikre, at madrassen sørger for at køle dig ned i samme takt med, at du får det varmere i løbet af natten. Det er også ensbetydende med, at du ikke skal være bange for, at du ender med at vågne om natten, hvis du har det for varmt.

Athena Latex Topmadras – 90×200

Hvis du er på jagt efter en topmadras til din enkeltmandsseng, der måler 90 cm. i bredden og 200 cm. i længden, så kunne denne topmadras – uden tvivl – være et oplagt bud på din kommende topmadras. Med en topmadras som denne, så er du naturligvis garanteret, at du kommer til at få en formidabel støtte og samtidig vil du også kunne være sikker på, at det er noget, der er med til at forøge komforten af din seng.

I og med, at der er tale om en topmadras, der kommer med en kerne, der er fremstillet af latex af absolut bedste kvalitet, så kan du naturligvis være helt og aldeles sikker på, at den er både støttende og samtidig også er ventilerende. Det betyder, at du kan være sikker på, at du får den rette mængde støtte, uanset hvordan du ligger på madrassen, hvad du har af præferencer og hvordan din kropsbygning og -vægt er.

Som nævnt, så er der tale om en ventilerende topmadras, hvilket også er ensbetydende med, at madrassen er i stand til at sikre dig en god temperatur og et godt sovemiljø. Det skyldes selvfølgelig, at madrassen kan optage varmen og efterfølgende lade den forsvinde fra madrassens kerne igen. Derfor er det også en topmadras, der er meget oplagt for dig, der gerne vil have en god støtte og komfort, men samtidig også vil sikre, at du ikke får det for varmt.

Det brugte latexmateriale er 100% naturligt og det er også ensbetydende med, at det er allergivenligt. Derfor skal du heller ikke frygte for at sove på en topmadras som denne, hvis du f.eks. er allergisk overfor husstøvmider eller lignende. Topmadrassen er desuden også blevet fremstillet med et vaskbart betræk, der kan vaskes i maskine ved blot 60 grader. Samtidig er den også god beskyttelse for resten af din seng eller en god opgradering af din ældre seng.

Athena Celcius Topmadras – 90×200

Synes du den ovenstående topmadras virker spændende, men er du af den opfattelse, at latex ikke er det rette materiale i kernen af din topmadras, så er dette med garanti en topmadras, der appellerer til dig. Den har nemlig mange af de samme egenskaber og mange af de samme fordele som den førnævnte topmadras, da det er den samme Athena-topmadras, eftersom den blot er udstyret med en kerne af såkaldt Celcius (også kaldet for Memory Foam af mange danskere og producenter).

Denne topmadras er – som sagt – fremstillet med en Memory Foam-kerne, der ikke blot kan være med til at forlænge levetiden af dine øvrige madrasser og resten af din seng, da den tager størstedelen af din vægt, men samtidig vil den naturligvis også kunne være med til at gøre din seng langt mere komfortabel og samtidig er du også garanteret, at du kan få en bedre støtte, hvis du til dagligt sover på en topmadras som denne Athena-topmadras.

Da der er tale om en topmadras, der kommer med en kerne, der er fremstillet af Celcius, så kan du også være sikker på, at det er en topmadras, der kan hjælpe dig med at holde på varmen om natten, hvilket særligt er en fordel, hvis du ofte oplever problemer med, at du fryser og har det koldt, når du sover. Det skyldes, at en madras som denne bruger din kropsvarme til at forme madrassens materiale efter dig, så du nærmest synker ned i den.

Du får naturligvis en helt særlig komfort, når du synker ned i madrassen og den former sig efter dig. Når du ligger på en madras, så vil dine mest vitale trykpunkter naturligvis skabe yderligere varme, eftersom de skaber det største tryk på madrassen – og det er også ensbetydende med, at du vil få den mest optimale støtte til lige netop disse punkter. Vær dog opmærksom på, at madrassen holder på varmen og derfor kan det også blive varmt i løbet af natten.

Hvorfor skal jeg investere i en topmadras?

Det er ikke alle, der kan finde incitament for at investere i en topmadras. Det skyldes, at mange danskere – desværre – er af den opfattelse, at en topmadras blot er en papirstynd madras, der hverken kan byde på en øget komfort, en bedre støtte eller på anden vis kan gavne. Det er naturligvis en udbredt misforståelse, for der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der kan findes et utal af årsager til, at du bør investere i en topmadras til din seng.

Hvis du selv har gået med overvejelserne om, hvorvidt du bør investere i en topmadras eller ej, så kan du med fordel læse med nedenfor. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de mest væsentlige årsager til, hvorfor du skal bruge dine penge på en topmadras, som kan fungere som det øverste lag i din seng – og dermed også som prikken over i’et i forhold til den komfort, som din seng er i stand til at levere:

  • Først og fremmest, så handler det naturligvis om, at madrassen er i stand til at forøge din komfort. Du får dertil også en bedre støtte, hvilket i sidst ende resulterer i, at du kommer til at sove bedre i din seng end, hvad du hidtil har været vant til.
  • Det handler dog også om, at det er en madras, der kan komme til at aftage størstedelen af din vægt og det pres, du lægger på sengen. Det er også ensbetydende med, at den er med til at mindske den generelle slidtage på din seng og de underliggende madrasser (eller den underliggende madras).
  • Sørger du for at vælge den rette topmadras, så vil den også være i stand til at sikre, at din kropsvægt fordeles bedre. Hvis din kropsvægt er bedre og mere jævnt fordelt, så vil du også komme til at sove bedre og mere komfortabelt i løbet af natten.
  • Du giver din krop bedre forudsætninger for at undgå skader og skavanker som følge af en dårlig liggeposition. Der er hvert år mange danskere, der får dårlig ryg eller gener i nakken som følge af en dårlig liggeposition i deres seng – dette kan undgås med en god topmadras.
  • Slutteligt, så kan det hele opsummeres til, at den perfekte topmadras vil sikre dig en bedre og lettere søvn. Det vil i sidste ende være ensbetydende med, at du er både mere frisk og mere veludhvilet, når du står op morgenen, hvilket selvfølgelig er det vigtigste aspekt af både din seng og din søvn.

Hvornår er en topmadras med Memory Foam det rette valg?

Ét af de sværeste valg i forbindelse med din kommende topmadras er – uden tvivl – valget af kernen. Der findes et utal af muligheder i denne sammenhæng, men som udgangspunkt bør du dog vælge en madras, der er fremstillet med en kerne af enten Latex eller Memory Foam. Det er de to bedste materialer i forbindelse med fremstillingen af topmadrasser, hvorfor de også vil give det bedste resultat, uanset hvad årsagen er til, at du køber en ny topmadras.

Memory Foam er det rette valg, hvis du ønsker en topmadras med skumkerne, der kan tilføre nye kvaliteter til din seng. Det er en helt særlig type af skum, der udgør kernen – på dansk kaldes det egentlig for viskoelastisk skum, men det kaldes oftere ved sin engelske betegnelse; Memory Foam. Der er dog også mange, der kender det under andre navne. Faktum er dog, at det er en meget speciel type af skum, der byder på et bredt spektrum af kvaliteter.

Den særlige egenskab ved denne type af skum er, at den er i stand til at forme sig efter din krops konturer. Det skyldes, at skumlaget tilpasser din kropsvægt ved at udnytte din kropsvarme til formålet. For madrassen vil temperaturen være størst på de punkter, hvor der er størst tryk, hvilket er ved de mest vitale trykpunkter, som derfor også vil synke yderligere ned i topmadrassen. Det giver en sublim aflastning og dermed også en sund liggeposition gennem hele natten.

Det er blandt andet med til at sikre, at din rygsøjle får et mere lige forløb, når du ligger i din seng. I samme ombæring vil hele din krop ligeledes også opleve en ensartet støtte og aflastning, så snart, du har lagt dig i sengen. Derfor kan du også være sikker på, at en topmadras med en kerne af Memory Foam vil føles særdeles blød og behagelig at ligge på – også selvom du har underliggende madrasser, der er til den hårde side.

Vær opmærksom på, at Memory Foam holder på varmen

Udover de positive ting, der er blevet belyst ovenfor, så er denne type af topmadras naturligvis også i stand til at forlænge den generelle levetid af din seng. Du skal dog være opmærksom på, at det hele ikke er fryd og gammen, da der trods alt er tale om et skummateriale (omend et videreudviklet ét af slagsen), der – som mange også er bekendt med – vil holde på rigtig meget af den varme, som materiale optager i løbet af en nat.

Det betyder også, at en topmadras med en kerne af Memory Foam sjældent vil være oplagt for dig, der i forvejen oplever, at du har det varmt om natten. En sådan topmadras nemlig typisk de samme problemer med at afgive varmen som de andre (og billigere) topmadrasser med skum har. Der findes enkelte modeller, der har forsøgt at afhjælpe dette med ventilerende betræk, dybe riller i kernen for at skabe bedre ventilation og meget andet – det er en forbedring, men det er selvfølgelig oftest de dyrere modeller, der byder på dette.

Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at en Memory Foam-topmadras er en dårlig topmadras. Det er et oplagt valg for dig, der godt kan lide en blød topmadras, der omslutter sig din krop og giver dig en følelse af, at du synker ned i madrassen. Hvis du oven i købet har en tendens til at fryse om natten, så er en sådan topmadras ganske enkelt perfekt for dig og dine behov, da den holder godt på varmen.

Hvornår bør jeg vælge en Latex-topmadras?

Der er selvfølgelig også scenarier, hvor det giver bedre mening at vælge en topmadras med en kerne af latex. Hvis du vælger en sådan topmadras, så er du garanteret, at du ikke kommer til at skulle håndtere diverse former for varmerelaterede problemer. Latex er nemlig et naturprodukt, der er i stand til at lede varmen væk på effektiv vis, mens du ligger og sover. Det betyder også, at det lader din krop ånde, så du holder en behagelig temperatur hele natten.

Det er faktisk også ensbetydende med, at topmadrassen er i stand til at bortlede op til en halv liter væske i løbet af en nat. Din krop afleder intet mindre end en halv liter væske, mens du ligger og sover. Det er blandt andet noget, der ødelægger holdbarheden af skummadrasser, da de suger væsken til sig, mens en topmadras med latex derimod er i stand til at aflede al denne væske ved at lade kroppen ånde frit.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal give afkald på de mange tilpasningsegenskaber, som Memory Foam har at byde på. Latex er i næsten lige så høj grad også i stand til at tilpasse sig kroppens former og støtte den, når du ligger på i sengen. Du skal dog være opmærksom på, at en topmadras med latex virker fastere end en topmadras med en kerne af Memory Foam, hvilket særligt gælder for madrasser med en høj densitet.

Topmadrassens evne til at tilpasse sig kroppens former mærkes også på en anden måde, eftersom en latex-topmadras yder et stort modsatrettet pres mod din krop, som det pres, du selv lægger på madrassen. Det er også ensbetydende med, at de mest essentielt trykpunkter (eller tyngdepunkter, som de også kaldes) vil blive understøttet mest, mens andre dele af kroppen støttes mindre. Det giver både en ret rygsøjle og dermed også en sundere og bedre liggeposition gennem natten.

En latex-topmadras har en lang levetid

Ét af de særlige problemer forbundet med topmadrasser, der har en skumkerne, uanset om det er koldskum, purskum eller Memory Foam er, at de slides hurtigt, eftersom de over tid tager form efter den person, der ligger på madrassen nat efter nat. Det skyldes, at man ofte ligger i samme position og sover, hvilket danner et mere eller mindre permanent aftryk i skummet. Det er ikke et problem, du kommer til at opleve, hvis du vælger latex.

Der er blevet udført en række langtidsforsøg, for at teste dette. Oftest går der minimum 10 år, inden en topmadras med kerne af latex begynder at udvise tegn på slidtage. Hvis du regelmæssigt sørger for at vende topmadrassen (såfremt du har valgt at investere i en vendbar topmadras), så kan du endda forlænge levetiden yderligere, hvilket også er ensbetydende med, at en latex-topmadras kan bruges i rigtig mange år, inden der er behov for at skifte den ud.

Få et sundere sovemiljø med latex

Latex er et materiale, der er opbygget af millioner af små, indbyrdes forbundne luftkamre, der er blevet fordelt ensartet i hele topmadrassens kerne. Det er blandt andet med til at give en rigtig god ventilation, der sikrer, at både varm og fugt ledes væk og kroppen dermed også får muligheden for at ånde frit. Derfor giver latex også et sundere og mere optimalt sovemiljø, da der hverken kan udvikle sig mug, skimmelsvamp, dårlig lugt eller noget helt fjerde.

Ydermere, så er der også mange topmadrasser, der leveres med en kerne af latex, der er antibakteriel, hvilket også er ensbetydende med, at husstøvmider ikke er i stand til at trives inde i topmadrassen. Der findes endda også enkelte udgaver af topmadrasser, der kan fås i økologiske udgaver, som er produceret helt uden brug af syntetiske stoffer. Sådanne topmadrasser vil oftest være ideelle for de personer, der har allergi overfor f.eks. husstøvmider eller andet i den dur.

Er en topmadras med latex pengene værd?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at de mange topmadrasser med en latex-kerne, der er mulighed for at finde på det danske marked oftest koster en anelse mere end, hvad du f.eks. skal betale for en topmadras med en kerne af Memory Foam. Derfor er der med garanti også mange, der sidder og undrer sig over, hvorvidt det er pengene værd at investere i en topmadras med latex sammenlignet med i stedet at vælge en madras med en kerne af Memory Foam.

Det handler naturligvis om at vælge en madras, der stemmer godt overens med dine krav og behov. Hvis du er af den opfattelse, at en topmadras med en kerne af latex vil være det mest hensigtsmæssige valg for dit vedkommende, så er det naturligvis pengene værd at vælge en sådan madras. Hvis du derimod tænker, at en topmadras med Memory Foam sagtens kan gøre jobbet for dig, så er der naturligvis ikke nogen grund til at bruge yderligere penge på en dyrere madras.

Share.

Leave A Reply