Øg din søvnkomfort med den rette madras

0

Man bruger faktisk næsten en tredjedel af sit liv i sengen, så derfor skal man også have det bedste ud af den tid man bruger der. Det betyder først og fremmest en god og optimal nattesøvn. Din nattesøvn er nemlig mindst lige så vigtigt for dit helbred, som f.eks. kost og motion er. Derfor er det vigtigt, at du ligger godt i din seng, og det starter med den rette madras.

Mange kan nemlig godt undervurdere betydningen af, hvilken madras man sover på, men det kan være altafgørende for en god nats søvn. De mest almindelig madrastyper er skummadras, boxmadras og springmadras. Se et stort udvalg af forskellige madrasser her.

Skummadras

Denne type har en kerne af skum og kræver typisk en sengeramme med lamelbund. Der findes forskellige skumtyper heriblandt; koldskum, latex og memory skum.

Koldskum har en høj elasticitet, hvilket giver en god støtte til kroppen. Dog tillader den ikke kroppen at ånde, på samme måde som eksempelvis latex.

Memory skum er yderst fleksibelt og former sig efter din krop og giver dermed optimal støtte.
Latex består af naturmaterialer og giver ligeledes optimal støtte til kroppen og derudover har det en god ventilation der tillader kroppen at ånde, så du ikke vågner op midt om natten, fordi du har det for varmt.

Boksmadras og springmadras

En boksmadras er en madras med indbygget træramme, hvor man ved springmadrassen skal have en sengeramme med lamelbund. Begge madrasser består af et vist antal fjedre, som kan være forskellige typer. Pocketfjedre giver en ekstra god komfort, da de er mere fleksible og punktelastiske end andre typer fjedre. De fleste madrasser består også af flere komfortzoner, som giver ekstra god støtte til steder på kroppen som har brug for dette – eksempelvis nakken, skuldre, hofte og lænd. Begge madrastyper har ofte 5-7 forskellige komfortzoner, som er med til at yde den mest optimale komfort til din nattesøvn.

Share.

Leave A Reply