Få inspiration til en smuk borddækning

0

Kender du følelsen af skulle have gæster og ikke helt vide, hvad du skal stille op med det tomme bord foran dig? Selvom du har helt styr på menuen – en liflig duft har allerede spredt sig i køkkenet, gryderne bobler, og ovnen er brændende varm – er du måske helt tom for idéer, når det kommer til, hvordan du imødekommer det velsmagende måltid med et veldækket bord. Uanset om du har et rundt bord, et kvadratisk bord med udtræk eller et lækkert plankebord, er det muligt at få et flot udtryk frem i borddækningen. Se plankeborde i unikt nordisk design på:  www.woodwolf.dk/Plankebord/.

Her kommer nogle gode råd til, hvordan du kan dække og pynte dit spisebord:

  • Vælg dækkeservietter, der skaber fundamentet til det look, du godt kan lide. For et retrolook kan du vælge en dug og eventuelt bruge stofservietter, som du folder.

 

  • Skab liv på bordet ved at pynte med blomster eller grene. Du kan lægge en frisk blomst tværs over hver tallerken eller lave små buketter og stille på bordet. Kogler, agern, skaller og blade kan bruges til at skabe et naturligt, råt look.

 

  • Æstetik og gastronomi går hånd i hånd. Maden, du serverer, giver også et visuelt indtryk. Vi spiser med alle sanser! Det kan betale sig at kræse for en flot anretning. Du kan eksempelvis pynte salaten med spiselige blomster eller drysse hakkede, ristede nødder ud over risene. Vær kreativ, og tænk på former og farver.
  • De fleste tallerkener er runde. Men hvorfor? Det kan give kant at bruge firkantet eller ovalt service. Du kan også vælge et stel i en mørk farve, eksempelvis en helt sort tallerken eller en koksgrå. Farverne vil fremhæve maden på en delikat og overraskende måde.

 

Selvom det kan være sjovt at lege med borddækningen, er det vigtigt at huske, at selskabet i sidste ende er det vigtigste. Bordet behøver ikke være perfekt!

 

Share.

Comments are closed.