Blender Test – Find den rette blender for dit vedkommende

0

Indhold på side:

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en ny blender, så kan det være vanskeligt at danne dig det fornødne overblik over, hvilke blendere det danske marked har at byde på og hvilke af dem, der er værd at investere i. På trods af at en blender er en relativt enkel og simpel maskine, så skal du være opmærksom på, at markedet spænder bredt i forhold til både pris og ydeevne.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en blender et særdeles alsidigt køkkenredskab, og derfor er det oftest også én af de ganske få køkkenmaskiner, der får lov til enten at stå fremme på køkkenbordet eller derimod længst fremme i skabet. Som nævnt ovenfor, så er en blender en relativt enkelt maskine og funktionen er ganske simpel. Beholderen er i bunden blevet udstyret med et sæt roterende knive, der både kan knuse, hakke og blande ingredienser.

På trods af dette, så kan der alligevel være store forskelle på blandt andet ydeevne, størrelse, og meget andet – den primære forskel vil dog oftest være motorkraften i blenderen, da det er én af de mest essentielle faktorer. Der er dog også en lang række øvrige parametre, der spiller ind i denne forbindelse, hvilket selvfølgelig særligt gør sig gældende, når maskinen skal bruges i praksis. Derfor er det også vigtigt, at du vælger din kommende blender med omhu.

Når du skal ud og investere i en blender er der derfor også mange parametre, der skal tages op til overvejelse. Hvis du er i tvivl om valget af den rette blender, så kan du med fordel vælge at læse med nedenfor, hvor du ikke blot bliver præsenteret for en række forskellige modeller, men samtidig vil du også støde på relevant informationer, der relaterer sig til både købet, brugen såvel som vedligeholdelsen af din kommende blender.

Wilfa BL1200S

Wilfa BL1200S kan bryste sig af, at være en testvindende blender, der er blevet udstyret med en stærk motor. Ydermere, så er der naturligvis også mulighed for at justere hastigheden, så den passer perfekt til lige netop dét, du har i sinde at bruge maskinen til. Endvidere, så skal det også nævnes, at den bliver leveret med en række særlige programmer, der blandt andet er med til at gøre opgaver som for eksempel isknusning til en leg. Med andre ord, så er der ganske enkelt ikke én eneste opgave, du ikke vil kunne udføre med en blender som BL1200S fra Wilfa.

Ikke nok med det, så er der naturligvis også mulighed for at bruge den til mere traditionelle opgaver såsom at lave lækre smoothies, milkshakes eller noget helt tredje i den dur. Det er også blot med til at understrege, at der ikke findes én eneste blenderopgave, som denne blender fra Wilfa ikke vil kunne løse for dig. Du vil derfor også være i stand til at knuse is på et splitsekund eller lave en lynhurtig smoothie, der samtidig er både god og jævn. Den kan dog også sagtens bruges til at purere grøntsager eller lave en lækker suppe, som du efterfølgende kan varme op.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at BL1200S fra Wilfa er blevet kåret som testvinder af Politiken. Det er er der mange gode grunde til, men én af grundene er naturligvis, at den er blevet udstyret med en sublim motor, der kan producere en effekt, der lyder på intet mindre end 1200 Watt. Endvidere, så kommer den også med en kande, der kan bryste sig af en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 1,8 liter. Det betyder naturligvis også, at der er gode forudsætninger for at lave en stor portion smoothie, milkshake eller lignende med denne blender fra Wilfa.

Raw Pro X1500 Black

Raw Pro X1500 Black er en blender, der kan bruges til at blende alt lige fra frugt til is, hvilket er ensbetydende med, at du med garanti også vil kunne gøre brug af denne blender fra Raw til at klare lige netop de blender-opgaver, du står overfor til dagligt. Det er selvfølgelig noget, der skyldes, at den er blevet udstyret med en særdeles kraftig 1500 W-motor, der er i stand til at levere intet mindre end 2 HK og det er også ensbetydende med, at blenderens motor kan levere en samlet effekt, der lyder på intet mindre end 1500 Watt.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at Raw Pro X1500 Black er baseret på en kombination af en stærk motor og dertil også de otte særdeles skarpe og kraftfulde knive, der kan bryste sig af en særdeles høj kvalitet, da de selvfølgelig er blevet fremstillet af rustfrit stål. Det er selvfølgelig også denne kombination, der er ensbetydende med, at du har mulighed for at bruge din Raw Pro X1500 Black til at håndtere selv den hårdeste is, de mest frosne bær og frugter eller noget helt tredje. Derfor kan du selvfølgelig også lave lidt netop dét, du ønsker med blenderen.

Det stopper dog ikke her, for denne blender fra Raw kommer desuden også med muligheden for at indstille den til at have intet mindre end 15 forskellige hastigheder at vælge mellem, hvilket også er ensbetydende med, at du selvfølgelig vil kunne finde en passende hastighed til alskens typer af blender-opgaver. Den er desuden også perfekt til varme supper, eftersom den faktisk er i stand til at generere nok friktion til at varme suppen op. Den bliver desuden også leveret med en kande, der har en kapacitet, der lyder på intet mindre end 2 liter, hvorfor der er kapacitet til at lave store portioner.

NutriBullet Pro 900W

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det er særdeles hårdt arbejde, at skulle hakke og purere mad hver eneste dag, så derfor kan du med fordel vælge at investere i en blender, der kan gøre det hårde arbejde for dig. Med en blender som eksempelvis en NutriBullet Pro 900W, så bliver opgaven naturligvis både hurtigere og samtidig også meget sjovere at have med at gøre. Det er selvfølgelig noget, der gør sig gældende, uanset om du har intentioner om at skulle gøre brug af din NutriBullet Pro 900W til at snitte grøntsager eller du derimod ønsker at lave en rigtig lækker juiceblanding.

Én af de helt særlige fordele ved at investere i en blender som Pro 900W fra NutriBullet er selvfølgelig, at der er tale om en meget kompakt model og det er også ensbetydende med, at du nemt og enkelt vil kunne finde plads til at opbevare den i enten et skab eller derimod blot have den stående fremme på køkkenbordet uden, at det er noget, der kommer til at tage for meget plads på køkkenbordet. Ydermere, så er der også tale om en blender, der er nem at gøre brug af, da den hverken kommer med et væld af funktioner eller et stort spektrum af knapper.

Som navnet naturligvis også antyder, så er NutriBullet Pro 900W blevet udstyret med en motor, der er i stand til at levere en samlet effekt, der lyder på cirka 900 Watt, hvilket naturligvis er ganske pænt taget i betragtning af, at den blot skal bruges til at blende grøntsager, frugt eller deslige til at fylde en beholder med en samlet kapacitet, der lyder på 0,9 liter. Du skal naturligvis være klar over, at hele maskinen er blevet lakeret i en meget unik Champagne-farve, der bestemt vil få maskinen til at skille sig ud fra mængden af øvrige maskiner i køkkenet.

Magimix Le Blender

Hvis du leder efter en blender, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med hverken kapaciteten, støjniveauet eller motoren, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bestemt bør vælge at se nærmere på en Magimix Le Blender. Her er der nemlig tale om en blender, der kan bryste sig af, at være udstyret med en meget kraftfuld motor, der kan håndtere en lang række forskellige opgaver i køkkenet – helt uden problemer. Blenderen har desuden også hele fire forskellige forhåndsindstillede niveauer, der betyder, at du kan klare alt fra smoothies og supper til forskellige desserter og knust is.

Blenderen er desuden blevet udstyret med en kande, der kan bryste sig af en beholder, der har en kapacitet, der lyder på intet mindre end 1,8 liter. Glaskanden er desuden også i stand til at tåle både høje og lave temperaturer, mens der ligeledes også medfølger et vandtæt låg, så du ikke skal være bange for, at der pludselig ender med at være smoothie el.lign. i hele køkkenet. Med andre ord, så er der faktisk tale om en blender, der vil passe ind i langt de fleste hjem og i langt de fleste scenarier, da den er simpel at bruge, men dog kan klare de fleste opgaver.

På trods af, at der faktisk er tale om en blender, der byder på en høj effekt, der lyder på intet mindre end 1200 Watt, så har Magimix faktisk formået at gøre deres Le Blender til en meget støjsvag maskine. Den bliver desuden også leveret med en indbygget turbo-puls-funktion, hvilket er med til at give en god konsistens, og hvis du mangler inspiration, så har du også mulighed for at finde inspiration i den medfølgende bog med 80 spændende opskrifter.

KitchenAid BEAC4

Det er selvfølgelig de færreste, der er i tvivl om, at KitchenAid laver nogle af de mest fashionable produkter på det danske marked, når det kommer til diverse former for køkkenmaskiner. Men er det også ensbetydende med, at der faktisk er tale om køkkenmaskiner, der faktisk også er gode, når de bliver brugt? I dette tilfælde er der tale om KitchenAid BEAC4, der er en særdeles lækker blender, der ligeledes også leverer et formidabelt resultat. Den er blandt andet med til at gøre det sjovere at lave mad, da den nemlig nemt kan mose og purere stort set alle typer af madvarer.

Det er også ensbetydende med, at det ikke betyder synderligt meget for dig, hvorvidt du har behov for at lave en lækker milkshake, du kan slynge dig med i sofaen, om du skal lave en salat til aftensmaden eller om du derimod blot ønsker at lave en sund og lækker frugtsmoothie. Uanset hvad, så vil denne blender kunne hjælpe dig med det hele. Du skal selvfølgelig være klar over, at denne blender har en motor, der kan yde en effekt, der lyder på cirka 550 Watt, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at der findes mange andre maskiner på markedet med en højere effekt.

Blenderen fra KitchenAid kommer desuden også med intet mindre end fem forskellige hastighedsindstillinger, som du frit har mulighed for at vælge mellem, så du dermed også nemt vil være i stand til at justere hastigheden af maskinen efter behov. Den har dog et særdeles lækkert look, som med garanti også er dét, som rigtig mange danskere ender med at falde for, hvilket også er ganske forståeligt, eftersom KitchenAid laver nogle særdeles smukke køkkenmaskiner og herunder også BEAC4. Skålen der følger med til blenderen har samtidig også en kapacitet, der lyder på 1,5 liter, hvilket er en ganske fornem størrelse.

Melissa 16180100

Hvis ikke, du er synderligt interesseret i, at skulle investere alt for mange penge i din kommende blender, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Melissa 16180100. Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at det er én af de billigste blendere på det danske marked, men det er ikke ensbetydende med, at den ikke fungerer som den skal. Du får naturligvis ikke en nær så god blender, som hvis du i stedet vælger at investere i en model, der er top-of-the-line – det betyder dog ikke, at denne blender ikke er god til prisen.

Den er blandt andet med til at gøre det meget nemmere for dig og samtidig også meget hurtigere for dig at mose eller purere dine madvarer, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du sagtens vil kunne gøre brug af en blender som Melissa 16180100 til at hjælpe med at lave din aftensmad eller til at lave et lækkert glas hjemmelavet juice. Det er dog vigtigt, at du ikke udsætter din blender fra Melissa for opgaver, der er for krævende, hvilket skyldes, at den har en samlet effekt, der lyder på 350 Watt, hvilket er en del mindre end de modeller, der er beskrevet ovenfor.

Alt dette skal dog slet ikke være ensbetydende med, at det er en dum investering at købe en blender som Melissa 16180100, selvom den ikke er blandt de bedste på markedet. Hvis ikke dit behov er større end, hvad du egentlig har af behov, så er der selvfølgelig ikke nogen grund til at bruge flere penge på maskinen end højst nødvendigt. Blenderen har desuden også to hastighedsindstillinger at vælge mellem, så du dermed også har muligheden for at justere hastigheden for behov. Den medfølgende skål (eller kande, om man vil) har desuden også en kapacitet, der lyder på 1 liter.

Gode råd ifm. købet af en blender

Der er – desværre – mange, der fejlagtigt tror, at de blot kan vælge en dyr blender og dermed være sikker på, at den også kan dække deres behov. Pris og effekt (motorens ydeevne målt i Watt) er ikke altid retvisende for, hvorvidt der er tale om en god blender eller ej, omend du oftest vil opleve at de gode blendere på markedet både byder på en god effekt og ligeledes oftest også vil være at finde i toppen af prisskalaen.

Hvis du på forhånd er klar over, at du hovedsageligt kommer til at bruge din blender til relativt bløde og flydende ingredienser, så er der ikke nogen grund til at investere i en kraftig og robust model. Hvis blenderen derimod også skal kunne håndtere is og klumper af frosne bær samt grøntsager, så vil du være bedre stillet med en kraftigere model, da du ellers kan risikere, at maskinen går i stå under processen, fordi den mangler kraft.

Hvis blenderen er gået i stå, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at slukke den straks, hvorefter du skal sørge for at foretage en manuel omrøring og samtidig skal du også sørge for selv at fastlåse klumper, eftersom motoren ellers kan brænde sammen. Hvis du har tendens til at skulle bruge din blender til madvarer, der ofte kan ende med at sidde fast, hvis der ikke er kraft nok, så skal du selvfølgelig sørge for at investere i en blender, der har en høj effekt og er kraftfuld.

Ydermere, så er det naturligvis også værd at tage med i din betragtning, at du skal sørge for at have fokus på at vælge en blender, der er nem at have med at gøre i forhold til rengøringen. Hvis blenderen ofte skal i brug, så er det vigtigt, at det er nemt for dig at gøre den ren og dermed også skille den ad. Der findes op til flere blendere på det danske marked, der kan adskilles fuldstændigt, og det er oftest sådanne blendere, der er nemmest at gøre rent.

Du skal desuden også være opmærksom på, at blendere støjer forskelligt. Det er oftest de dyrere modeller, der tilbyder et lavt støjniveau, så hvis støjniveauet er et vigtigt parameter for dig, så bør du vælge én af de dyrere modeller. Du skal dog ikke kun have fokus på støjniveauet, da der også er mange andre faktorer, du skal sørge for at have fokus på. Det vigtigste er nemlig, at du sørger for at vælge en maskine, der stemmer overens med dine behov.

Hvad bør jeg have fokus på, når jeg skal vælge blender?

Der er et væld af forskellige parametre, der har relevans i forbindelse med valget af din kommende blender. På trods af, at der er et væld af forskellige faktorer, du kan vælge at nærstudere, så er der naturligvis en række parametre, der har større relevans end andre. Står du overfor købet af en blender, så vil du nedenfor kunne læse nærmere om de mest relevante faktorer, der skal tages op til overvejelse i forbindelse med købet af din kommende blender.

Motor

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge en model med en kraftfuld motor. Det er dog særligt gældende for dig, der ønsker at kunne lave smoothies med frosne frugter og bær eller derimod ønsker at kunne knuse is. Hvis du forsøger at blende frosne bær eller knuse is med en lille og knap så kraftfuld blender, så kan du risikere, at motoren ender med at brænde sammen – og det skal du selvfølgelig undgå.

Derfor er det også essentielt, at du sørger for at købe en blender med en tilstrækkeligt stor blender med en kraftfuld motor. På denne måde vil du ikke blive begrænset af en lav motoreffekt, hvilket dog særligt tæller, hvis du – som nævnt – skal blende frosne bær, is og lignende. Langt de fleste blendere er i stand til at lave smoothies, men det er dog ikke alle blendere, der er i stand til at knuse is og blende frosne bær og frugter.

Variable hastigheder

En blender kan desuden også byde på en lang række forskellige hastigheder, hvilket også er ensbetydende med, at du har mulighed for at indstille den til at passe til den respektive opgave. Derfor lyder anbefalingen selvfølgelig også på, at du vælger en model med trinløs regulering, men det er naturligvis ikke noget must. Du kan med fordel vælge en model, der kan indstilles til at have 2-4 hastigheder – du lærer selvfølgelig de forskellige hastigheder at kende.

Programmer

Det er langt fra alle, der får behov for dette, men der er mulighed for at finde en lang række forskellige blendere, der bliver leveret med en række indbyggede programmer. Det er noget, der bliver mere og mere moderne, eftersom det selvfølgelig er fordelagtigt, at du kan vælge mellem en række forskellige programmer. Der findes et væld af forskellige blendere, der er udstyret med programmer til blandt andet smoothies, juices, supper og meget, meget andet.

Som nævnt ovenfor, så er det ikke nogen nødvendighed for dig at investere i en blender, der byder på en lang række forskellige programmer. Du skal selvfølgelig sørge for at vælge en blender, der stemmer godt overens med dine forskellige behov og præferencer, så du dermed kan være sikker på, at du faktisk ender med hverken at købe en maskine, der ikke har nok programmer og funktioner, eller derimod ender med at vælge en maskine, der ganske enkelt byder på for meget.

Knive

Hvis du vælger at investere i en billig blender, så er det oftest også ensbetydende med, at du går på kompromis med kvaliteten af din blender, og det er ligeledes også noget, der kommer til at gøre sig gældende for knivene, der er monteret i blenderen. Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at investere i en blender, der er udstyret med både store og kraftige knive, da det er med til at give det bedste resultat.

Ikke nok med, at du skal sørge for at vælge en blender, der kommer med en række knive, der er både store og kraftige, så er det mindst lige så vigtigt, at du sørger for at vælge en maskine, der kommer med et sæt knive, der er blevet bøjet i de helt rette vinkler. Det er nemlig med til at sikre, at knivene er i stand til at klare et bredt spektrum af forskellige typer af opgaver.

Kande og beholder

Når du går ud og investerer i en blender, så vil der selvfølgelig altid medfølge en kande (der er også nogen, der kalder det for en beholder). Det er dog ikke helt underordnet, hvilken kande, der følger med til din blender, hvilket selvfølgelig skyldes, at størrelsen af kanden bestemt ikke er underordnet. Det betyder naturligvis også, at du ikke blot skal vælge en tilfældig blender, der kommer med en helt tilfældig kande eller beholder set i forhold til størrelsen.

Størrelsen er selvfølgelig noget, der særligt har relevans, hvis du har brug for at lave store portioner. Det kan være, at du enten skal kunne laves smoothies til hele familien eller du derimod har intentioner om at skulle lave store portioner, så det blot kan gemmes i køleskabet eller lignende. Dertil er det også relevant, hvordan den er blevet udformet, da det har relevans i forhold til, hvor nemt det er at gøre den ren og samtidig også at opbevare den.

Vil du gerne have fundet dig en ny blender – så er et andet godt site at tage et kig på bl.a. Rangering.dk, som har lavet en gennemarbejdet blender test, hvor en række forskellige varianter gennemgås.

Share.

Leave A Reply