De vigtigste investeringer til dit hus

0

Indhold på side:

Den helt rigtige tagtype

Når du har lavet dit livs største investering – nemlig et hus. Er det vigtigt, at man husker på at vedligeholder husets tag. Omgivelserne som huset ligger i påvirker i den grad tagets levetid. Det kan derfor være svært at vide, hvornår det er tid til at skifte taget. Det er dyrt at udskifte hele taget på én gang. Man kan derfor med fordel nøjes med at udskifte de defekte eller grimme tegl – hvis det altså er et tegltag man har. Hvis man ender med at ville skifte hele taget, kan man jo overveje om, hvorvidt man ønsker at skifte tagtype. Overordnet findes der fire forskellige tagtyper:

Tegltag

Et tegntag er det klassiske valg i Danmark. Det skyldes blandt andet det flotte udseende, som teglene giver samt den lange holdbarhed. I gennemsnit holder et tegltag i 50-75 år. Desuden er et tegltag lydabsorberende. Dog er en ulempe ved et tegltag den høje kvadratmeterpris og dertil skal tagkonstruktionen ofte styrkes, da tegl er en tung tagtype.

Eternittag/fibercement

Eternit (ofte kaldes fibercement) bliver ligeledes ofte brugt i Danmark. Det skyldes blandt andet, at eternit er meget modstandsdygtig, hvilket passer perfekt til det danske vejr. Eternit er dertil kendt for miljøvenlige materialer, som også er brandhæmmende. Desværre har eternit en forholdsvis kort levetid (30-35 år) og kræver meget vedligeholdelse i form af fjernelse af alger og mos.

Tagpap

Tagpap er kendt for at klæde mange hustyper. Tagpap bliver ofte brugt, hvis et tag har en alternativ udformning. Dette skyldes, at tagpap er let bøjeligt. Tagpap har en lang levetid til relativ billige penge.

Ståltag

Sidst men ikke mindst er der ståltag. Et ståltag er et let tag med en lang levetid. En stor fordel ved et ståltag er, at det ofte kan lægges direkte oven på det eksisterende tag. Ydermere er et ståltag en forholdsvis billig løsning.

 

Klassisk design

En anden investering som du skal gøre dig, er i møbler. Man kan ikke have et hjem uden møbler – det er nemlig møbler, som er med at skabe rammerne for et hjem. Et af dit hus’ vigtigste rum er stuen. Stuen er stedet for fællesskab, og det er her, hvor hele familien samles for at hygge. Det er i stuen, hvor man smider sig i sofaen efter en lang dag. En sofa som passer til ens behov, er derfor en eksistentiel ting at have. Det er ikke blot en sofa, som er vigtig at investere i. Dog er det de færreste, som har det økonomiske råderum til udelukkende at investere i designermøbler. Det kan derfor være en god idé at købe lækre klassiske møbler lidt ad gangen. Når man køber møbler til sit hjem, er det vigtigt at rummets møbler passer sammen. Ligeledes skal der helst være en overordnet tråd i hjemmet, som binder det hele sammen. På den måde vil man undgå, at ens hjem ser rodet ud. For at se om møblerne passer sammen, kan man med fordel browse rundt på nettet. På møbelkompagniet.dk kan man nemt navigere rundt, og finde de helt rigtige ting, som er med til at samle dit hjem.

Share.

Leave A Reply