Vigtige overvejelser i forbindelse med køb af sommerhus

0

Det er blevet populært at investere i sommerhus. Nogle køber sommerhus, så det kan fungere som frirum for hverdagens travlhed, og benytter det dermed jævnligt i weekend og ferier. Andre køber sommerhus med henblik på at leje det ud.

Vigtige overvejelser

Når man overvejer at købe sommerhus, er der relevante ting, man er nødt til at overveje. Hvad ønsker man primært at bruge sommerhuset til? Skal det være et fritidshjem for en selv samt familie, eller skal den primære funktion bestå af udlejning? Er man afklaret med, at et sommerhus vil føre til yderligere omkostninger, eller regner man med indtjening på udlejning? Det er alle vigtige elementer at medtænke i valg af sommerhus. Man skal være opmærksom på sommerhusets stand i forhold til fremtidige omkostninger, faciliteter som pool, spa osv. samt lokation med henblik på succes i forhold til udlejning.
Som udgangspunkt må man i Danmark kun bo i sit sommerhus i sommerhalvåret og i diverse ferier. Der er dog få undtagelser i forhold til dette, for eksempel for pensionister. Har man ejet sommerhuset i mere end et år, kan det blive accepteret som helårsbolig, er man gået på pension.

Der er mange vigtige elementer at medtænke alt i forhold til ønsket om sommerhusets primære funktion. Derfor er det en god idé at forhøre sig hos personer inden for fagområdet, når man skal købe. Man kan søge sig frem til oversigt over boligadvokater i det område, som man ønsker at købe sommerhus i. Med professionel hjælp sikrer man sig selv ikke at falde i mulige faldgruber, og man sørger for, at man får de bedste muligheder ud af sit sommerhuskøb. Læs mere her.

Udlejning af sommerhus

Ejer man et sommerhus, som man ønsker at udleje, bringer det forskellige muligheder. Man kan både udleje privat eller gennem bureau. Det gør dog, at man ikke spontant kan tage i sommerhuset, når man har lyst, da sommerhuset skal være tilgængeligt i udlejningsperioder. Man kan dog på forhånd planlægge, hvornår man selv ønsker at benytte sommerhuset, og dermed blokere disse datoer i udlejningskalenderen.

Forpligtelse i forbindelse med udlejning
Uanset om man udlejer privat eller gennem bureau, er man forpligtet til at opgive lejeindtægten til SKAT. Det er vigtigt, at man sætter sig ind i reglerne, så man ikke ender med et skattesmæk. Udlejer man sit sommerhus privat, er de første 11.000 kroner skattefrie. Dette beløb bør man årligt tjekke op på, da det i 2017 var 10.700 kr.
Har man udlejet sit sommerhus, og mener man, at man har betalt den rette SKAT, men uventet får et skattesmæk, er der hjælp at hente. Det kan være man midt i alle regler, har overset noget. Er dette ikke tilfældet, bør man opsøge hjælp fra personer inden for fagområdet. Det er muligt at klage over SKATs afgørelser, mener man ikke denne er korrekt, hvilket man netop kan få rådgivning og hjælp til.

Der er mange overvejelser, man bør gøre sig i forbindelse med køb af sommerhus, som hvad dennes primære funktion skal være. Ydermere skal man være opmærksom på sine forpligtelser i forbindelse med udleje. Til fordel for dig og din fremtid med sommerhus, bør du hente hjælp hos dem, der arbejder indenfor området.

Share.

Leave A Reply