En varmepumpe kan gøre underværker for dit sommerhus

0

Har du et sommerhus i Marielyst eller Nykøbing F der er lidt for dyrt at opvarme, og overvejer du at skifte til varmepumpe? Her kan du læse mere om varmpumper, og hvorfor det kan være en god ide at skifte.

Mange sommerhuse er i Danmark opvarmet ved hjælp af brændeovne eller el-radiatorer, eller begge dele. Brændeovne er en billig opvarmningsform, men det kan være svært at få varmen rundt i alle rum. Og el-radiatorer er meget dyre i drift med deres høje strømforbrug. Derfor er der mange danskere der vælger at skifte disse ud med varmepumper i stedet for. En varmepumpe er nem at bruge, og kan spare på elregningen med helt op til en fjerdedel sammenlignet med en el-radiator.

 

Der findes to slags varmepumper:

  • Luft til luft varmepumpe
  • Luft til vand varmepumpe

 

Luft til luft varmepumpen fungerer som en slags omvendt aircondition, hvor den omdanner luften og sender varmt luft ud i sommerhuset. En luft til vand varmepumpe videregiver sin varme til en varmtvandsbeholder og derved opvarmer vandet. Du kan også bruge en luft til vand varmepumpe til at opvarme din pool, både indendørs og udendørs.

 

Fordele ved en varmepumpe

Der findes en række fordele ved at anskaffe en varmepumpe til dit sommerhus:

  • En varmepumpe er let at installere
  • Den kan reducere dine varmeudgifter markant, hvis du f.eks. skifter fra el-radiator
  • En varmepumpe er med til at forbedre indeklimaet
  • Den er let at betjene
  • Det kræver ikke, at du i forvejen har radiatorer i dit sommerhus
  • Sidst men ikke mindst, er en varmepumpe meget mere miljøvenlig end el-radiatorer

 

Varmepumper er, som nævnt, nemme at installere selv. Men det kan være en god ide at søge rådgivning hos en professionel elektriker, som kan være med til at hjælpe dig med, at finde den varmepumpe der passer bedst til dit sommerhus. Gør du det selv, kan du risikere at du ender med en varmepumpe der bruger for meget energi eller er for svag til dit forbrug. En elektriker kan lave beregninger på huset og den eksisterende energikilde, så du får den løsning der bedst dækker dig og din families behov.

Share.

Leave A Reply