Værd at vide ved renovering af huset

0

Der er mange ting at holde styr på, når man kaster sig ud i et gennemgribende renoveringsprojekt.

Selve årsagerne til renoveringen kan være mange. Her kan der være tale om alt fra slidt tag eller facade, som skal udskiftes eller forstærkes. Renoveringsønskerne kan dog også være opstået af den årsag, at man ønske rat forny og forskønne sin bolig.

Men uanset hvorfor du ønsker at renovere, så bør du huske følgende.

Renovering ændrer husets karakter – og værdi!

Ved en større ombygning, kan du ændre på hele husets stil og karakter. Du skal naturligvis sørge for, at disse ændringer også gerne yder et bidrag, til hvis du skal sælge igen. Det kan f.eks. lyde som en god idé at sammenlægge de to gamle børneværelser til et større rum, men er det også godt set ift. den ideelle køber?

Husk desuden, at det er en god idé at involvere rådgivere, så huset også efter en større renovering ikke har fået ødelagt den originale sjæl og charme. F.eks. på baggrund af stilforvirring eller brug af markant anderledes materialer.

I den forbindelse kan en arkitekt f.eks. være med til at rådgive ift. at bibeholde en god videresalgsværdi og bringe gode løsninger i spil, du måske ikke selv havde tænkt over.

Sørg for økonomisk overblik og forsikringer

En solid økonomisk køreplan er fundamentet for et vellykket projekt. Derfor bør dit budget være grundigt og planlagt ned til mindste detalje.

Du bør desuden have en buffer på omkring 20%. Det tal kan måske synes højt, men i langt de fleste projekter opstår der udfordringer undervejs, hvilket tidsmæssigt kan være svært at sætte en fast pris på. Desuden kan det ske, at du undervejs beslutter dig for løsning B frem for løsning A osv. Husk at banken naturligvis skal godkende budgettet.

Foruden at tale med din bank, skal du også have fat i dit forsikringsselskab. Det er nemlig ikke sikkert, din husforsikring dækker ved f.eks. brand eller tyveri af byggematerialer (i tilfælde af du ikke har forsikring via f.eks. et entrepriseselskab).

Vær desuden opmærksom på, at selve din husforsikring muligvis skal tegnes om, hvis der foretages større ændringer på boligen.

Husk at renovering kan påvirke privatlivet

Ved en større renovering må du forvente, at det kan påvirke dit privatliv. Det kan være stressende at bygge om og renovere, særligt når du samtidig skal varetage dit job og være en del af familielivet. Derfor kan det også være værd at overveje, om du skal have en uvildig rådgiver tilknyttet. Denne person vil så agere på dine vegne for at holde projektet på sporet – tidsmæssigt og økonomisk. Denne person kan desuden hjælpe med at gennemgå de kontraktuelle forhold.

Bemærk desuden at du kan risikere at skulle bo uden for husets vægge ved en stor renovering. Derfor kan det tænkes, du skal bo midlertidigt i en husvogn. Husk i den forbindelse at sørge for, at have en lastbilkran til rådighed, så i kan flytte husvognen over hæk eller lignende. Du kan leje en her.

God fornøjelse med byggeprojektet.

Share.

Comments are closed.