Undgå fugtskader i dit hjem

0

Indhold på side:

Hvis du har prøvet at have fugtskader i dit hjem, ved du, at det kan være svært at slippe af med igen. Derfor er det bedst, hvis du sørger for at forebygge det. Med nogle små tips og tricks, kan du undgå fugtskader.

Vær opmærksom i badeværelset

Dit badeværelse er et særligt vigtigt sted at være opmærksom på, da der naturligvis opstår en masse fugt og dug derinde. Hvis du husker på at lufte ud, hver gang nogen har været i bad, vil det mindske risikoen for fugtskader. Fugten vil også kunne sætte sig på forskellige genstande og i værste tilfælde danne skimmelsvamp.

Når du tørrer tøj

Generelt er det vigtigt at lufte ud jævnligt. Det vil både hjælpe imod fugtskader samt skabe et langt bedre indeklima. Hvis du tørrer tøj på et tørrestativ indenfor, bør du også sørge for at have et vindue åbent.

I køkkenet

Også i køkkenet, når der laves mad, skal der enten luftes ud eller bruges emhætte. Når du laver mad, kan det blive varmt og fugtigt. Det handler om ikke at gøre indeklimaet for fugtigt og indelukket, for så er det, at skaderne kommer.

Tjek husets tilstand

Desuden er det en god idé at tjekke op på dit hus tilstand. Det vil sige, sørg for, at både isolering, mure og tag er tæt. Hvis ikke, det er det, kan fugten trænge ind udefra og danne skader.

Hvis du gerne vil gøre mere end bare at lufte ud, kan du investere i en ventilationsanlæg. Med et ventilationsanlæg er du sikker på, at luften hele tiden er som den skal være. På den måde undgår du fugtskader, og du har samtidig altid et godt indeklima i dit hjem både om sommeren og om vinteren. Det er også med til at nedsætte dine varmeregninger. Læs mere her.

Share.

Comments are closed.