Ukulelen – et sjovt og nemt sommerinstrument

0

Om sommeren har langt de fleste en masse projekter, som de har udskudt resten af året. Om sommeren har man nemlig tid til at få gjort de ting, man normalt ikke har så meget tid til. For det meste er det noget, der er forbundet med ens hobby eller interesse. Måske skal man lave et par ekstra bed i haven, få gjort altanen hyggelig eller læse den krimi, der har ligget og ventet i bogreolen. Men det kan også være, at man slet ikke har nogle projekter i år – og så kan sommeren godt blive lang.

Det kan også være, at man længe har haft et ønske om at udfolde sig musikalsk. Men at lære at spille på et musikinstrument kan være dyrt og tage langt tid. Musikundervisning er dyrt, og der går længe, inden man egentligt kan spille noget. Men det behøver hverken være svært eller dyrt at lære at spille et instrument – det handler bare om at vælge det rigtige. Og her er ukulelen et rigtig godt bud!

Perfekt nybegynderinstrument

En ukulele er et lille strengeinstrument med 4 strenge. Ukulelen ligner meget en lille guitar, men forskellen er, at ukulelen har 4 strenge fremfor 6. Derudover har ukulelen også en lysere klang. Med de 4 strenge frem for 6 er ukulelen meget nemmere at spille på, og dermed oplagt til en musikalsk nybegynder.

Derudover er en ukulele meget billig. Man kan selvfølgelig også få dyrere ukuleler, men som nybegynder behøver det ikke koste mere end et par hundrede kroner, og så kan man gå i gang. Hvis man vil, kan man selvfølgelig gå til undervisning med sin ukulele, men hvis man ønsker at spare penge, er der rigtig meget hjælp at finde på internettet. På internettet kan man se, hvordan akkorder skal tages på ukulelen, og så handler det blot om at finde en sang, man gerne vil spille.

Et praktisk og lille instrument til ferien

Ukulelen er ikke bare nem at komme i gang med – den er også nem at have med. En ukulele fylder og vejer ingenting, og dermed er den nem at have med på fx afslapningsferier, hvor man godt kan trænge til lidt adspredelse. Men det er også bare et nemt instrument at have med at gøre derhjemme. Man kan fx sætte sig på sin altan eller ude i haven, nyde solen og øve sig på sin ukulele.

Share.

Leave A Reply