Tyverisikring af din bolig mens du er på ferie

0

Indhold på side:

Denne artikel er skrevet i samarbejde med RejseGear.dk – Danmarks hurtigstvoksende forhandler af bagage og udstyr til rejsen.

I sommerferien er det højtid for danske rejsende. Desværre er det også højtid for ubudne gæster, som ikke kender forskel på dit og mit.

Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv alle de bedste forudsætninger for, at der ikke sker indbrud i din bolig, inden du tager afsted. Der er både tiltag du kan gøre før og under, så du undgår at vende hjem til en bolig, der er tom for værdier.

I en ideel verden var det slet ikke nødvendigt med artikler som disse, men det er desværre et faktum, at ens værdigenstande bliver rippet, hvis ens bolig bliver udset som et godt offer – lige nøjagtig mens du er væk og ikke har muligheder for at forsvare dig selv og din bolig.

Herunder har vi skrevet nogle af de gængse metoder, som du kan bruge til at minimere risikoen for ubudne gæster, mens du er væk.

Sørg for at alt er låst

Den giver lidt sig selv, men selvom du måske gerne vil lufte ud gennem et vindue på første etage, er det ikke en god idé. Hvis tyvene først viser interesse for boligen, vil det ikke være et problem at gå dén vej ind gennem. Så sørg for at alt er aflåst, når du tager afsted.

Lad dem tro, at du stadig er hjemme

Den letteste måde at undgå indbrudstyves interesse er at lade dem tro, at du stadig er hjemme. Dette kan du gøre på adskillige måder.

Du kan f.eks.:

– Lade lyset være tændt i opholdsrum
– Efterlade vasketøj på gulvet og generelt lade det se lidt “rodet” ud
– Efterlade en bil i indkørslen (evt. en nabos)

Få hjælp fra andre

Ovenstående bør være tilstrækkeligt langt hen ad vejen. Men vi skal dog minimere risikoen så meget som overhovedet muligt.

Derfor er det en god idé at tale sammen med dine naboer, så de også kan hjælpe til med at få boligen til at se optaget ud, mens du er væk. Dette kan de f.eks. gøre ved at parkere sin bil i din indkørsel, bruge din skraldespand, tømme postkasse, få dem til at hænge vasketøj op ude i din have og i visse tilfælde slå græs.

Så er du næsten så langt, som du overhovedet kan komme.

En ekstra ting er naturligvis også at få styr på et alarmsystem, hvis du bor i et område, der er særligt ramt af ubudne gæster.

Gem dine værdigenstande væk

Det er klart, at du ikke skal pille dit TV ned fra væggen eller fjerne alt, der hænger på væggene. Du bør dog gemme mindre værdigenstande væk, så ubudne gæster ikke kan gå forbi huset og se noget af interesse.

Dette kan f.eks. være tablet, playstation, smykker, penge, bærbare computer og lignende.

Lad vær med at råbe for højt om din ferie

Det er blevet meget let at se, hvornår folk er på ferie. Det eneste der kræves er, at andre personer kan tilgå din eller din families profil på sociale medier. Så selvom det er meget fristende at poste billeder fra stranden på Facebook, er det sjældent en god idé. For med meget lidt research vil det være muligt at finde ud af, at I faktisk slet ikke er hjemme i boligen, selvom det godt kan ligne. Og så har det hårde arbejde for at minimere risikoen for indbrud været spild.

Share.

Comments are closed.