Tre gode typer yoga

0

Yoga er en meget populær form for fitness, som både mænd og kvinder har taget til sig i stor stil. Yoga bygger på både et fysisk aspekt såvel som et mentalt. Måske er det netop derfor, at yoga er så populært. For mange er yogaen et pusterum i en travl og hektisk hverdag. Hvis du også overvejer at gå i gang med at dyrke yoga, så skal du først og fremmest være klar over, at der er forskellige typer yoga. Yoga er ikke bare yoga. Her gennemgås de tre af de mest almindelige typer ganske kort. Yoga handler i høj grad om kontrol af din vejrtrækning. Hvis du er ryger, kan du med fordel skifte cigaretten ud med en e-cigaret. Du vil sandsynligvis opleve en forbedring i din vejrtrækning kort tid efter, du er skiftet.

Hatha Yoga

Hatha er den mest almindelige form for yoga. Ordet hatha betyder stræben på indisk. Oprindeligt var det at dyrke yoga nemlig en stræben efter det hellige eller endda noget overnaturligt. I dag er det en motionsform, som rigtig mange er glade for. I hatha yoga er åndedrættet centralt gennem alle øvelserne. Åndedrættet skal tilpasses i hver øvelse, da det hjælper kroppen med at lave øvelserne korrekt. I de fleste fitnesscentre og yogaskoler tilbydes der hatha yoga.

Hot Yoga

Som navnet antyder, dyrkes hot yoga i et meget varmt lokale. Det er en gammel form for yoga, der i den grad har fået et come back. Det er ikke på alle yoga skoler, at der er mulighed for at gå til hot yoga. Denne form for yoga kræver nemlig at lokalet varmes op til 37 grader. Det svarer til vores egen krops temperatur. Den varme rum afspænder musklerne og øger blodgennemstrømningen i kroppen, så man kan bevæge sig dybere ind i yogastillingerne.

Yoga for gravide

Yoga for gravide er en særskilt form for yoga, der tager hensyn til den gravide krop. Rigtig mange yogaskoler tilbyder yoga for gravide. I denne form for yoga arbejder man mere skånsomt med kroppen og har et særligt fokus på bækken og ryg. Yogaen gør kroppen mere smidig og forbereder den til fødslen.

 

Share.

Leave A Reply