Tre gode overvejelser før køb af værdiskab

0

Flere og flere danskere er ved at få øjnene op for fordelene ved at have et ekstra sikkert sted at opbevare sine allermest værdifulde ting i hjemmet. Et værdiskab til alt fra familiens mest dyrbare smykker, særlige dokumenter og pas, til samlerobjekter og alt muligt andet, som der er grund til at beskytte ekstra mod risikoen for brand, vandskaber, indbrud eller andre uforudsete og ulykkelige hændelser. Men før man kaster sig ud og køber det første og bedste pengeskab, som værdiskabet blev kaldt i gamle dage, er det godt at gøre sig disse tre grundlæggende overvejelser.

  • Hvad er værdiskabets formål?

Mange kigger efter et værdiskab til at sikre deres genstande mod risikoen for ild- eller vandskader. Det giver god mening, da dokumenter som fødselsattester og pas kan være trælse at forny, mens andre mere personlige dokumenter eller særlige arvestykker kan være helt uerstattelige, hvis dit hjem eller forretning bliver ramt af ulykken. Andre ser efter værdiskabe for at sikre mod tyveri, måske i en forretning med mange kontante transaktioner, eller for at holde særligt farlige genstande væk fra børn. Hvad enten der er tale om i hjemmet eller ens forretning, er der vidt forskellige værdiskabe til forskellige formål.

  • Hvad kommer jeg til at opbevare i skabet?

En god forhandler af værdiskabe har et stort udvalg af skabe, som er designet til at opbevare forskellige ting. Der er f.eks. stor forskel på, om det er dine jagtrifler eller vigtige dokumenter, smykker eller bare kontakter, som du ønsker at beskytte måske i din forretning. Der findes også værdiskabe designet til at beskytte bærbare computere og andet dyrbart elektronisk grej. Måske du som fotograf gerne vil beskytte din Leica-samling.

  • Hvor mange penge vil jeg ofre?

Her vil en velassorteret forhandler både kunne tilbyde topkvalitetsskabe, der udover den ekstra sikkerhed også bliver et smukt designelement i hjemmebiblioteket eller soveværelset. Skabene kan også være designet til væggen med særligt henblik på at være skjulte. Alt efter graden af sikkerhed og design kan sådanne skabe blive ret dyre. Men, en ordentlig forhandler vil altid også have gode praktiske og sikre værdiskabe til mere overkommelige priser.

 

Alt i alt vil det være en god ide at forhøre sig hos en fagspecialist, som er i stand til at analysere dine specifikke behov og finde frem til det helt rigtige værdiskab. Gerne en med kendskab til dit nærområde Silkeborg, Skaderborg, Aabyhøj, Aarhus og Østjylland.

Share.

Leave A Reply