Toaster Test – Markedets 5 bedste toastmaskiner

0

Indhold på side:

En toaster er et genialt køkkenredskab, hvis du skal lave et hurtigt måltid. Med en toastmaskine kan du f.eks. hurtigt lave en lækker toast med skinke og ost, men det er dog langt fra det eneste formål en sådan maskine er i stand til at opfylde. Der er f.eks. også rigtig mange toastere, der kan bruges til at varme din foretrukne sandwich, der indeholder fyld og brød lige netop efter dit ønske.

Ydermere, så skal det også nævnes, at der er mange af de toastmaskiner, du kan finde på det danske marked også vil kunne bruges som værende en panini grill (og generelt også blot en form for mini-grill til bordet). Derfor vil du også kunne lave en lang række forskellige typer af måltider i en toaster. Derfor er det bestemt også en skam, at de mange toastmaskiner er blevet undervurderet i forbindelse med hurtig og nem madlavning.

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en ny toaster, så har du rig mulighed for at tage et nærmere kig på en række forskellige toastere nedenfor. Der er mange forskellige modeller at finde på det danske marked, der varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige faktorer, så derfor kan du naturligvis også finde frem til en toaster, der stemmer perfekt overens med dine krav og ligeledes også dine præferencer.

OBH 2-i-1 Sandwich Maker

Tilbud hos KitchenOne: Nedsat fra 449,95 til 290,-

2-i-1 Sandwich Maker fra OBH er en smart såkaldt sandwich maker, der kan tilberede de lækreste og sprøde sandwiches, der er klar i løbet af blot ganske få minutter. Ikke nok med det, så er der naturligvis også rig mulighed for at bruge maskinen til at lave de traditionelle toasts med skinke og ost, som alle kender til. Maskinen er desuden velegnet til alskens typer af brød og vil kunne give enhver sandwich et lækkert twist.

Den er desuden udstyret med et sæt praktiske kontrollamper, der indikerer hvornår den er varm og ligeledes også hvornår den er klar til brug. Den bliver leveret med to udskiftelige plader til henholdsvis sandwiches og ligeledes også et sæt plader til grill. Det er faktisk muligt at folde den intet mindre end 180 grader op, hvilket også er ensbetydende med, at den sagtens kan fungere som en velfungerende grill, så du kan stege kød, grøntsager og meget mere.

Selve pladerne er blevet belagt med en meget praktisk form for non-stick belægning, hvilket er med til at sikre, at du ikke behøver at gøre brug af tilsat fedtstof under stegning, men ikke nok med det, så skal du heller ikke være bange for, at pålæg, brød o.lign. ender med at brænde sig fast på pladerne. Det betyder også, at du vil få langt nemmere ved at gøre din OBH 2-i-1 Sandwich Maker rent efter brug.

OBH 2-i-1 Sandwich Maker er fremstillet i en god blanding af metal og plast, hvilket også er ensbetydende med, at du kan være sikker på, at den er solid og samtidig også at kvaliteten er i orden. Ydermere, så skal det også nævnes, at ledningslængden lyder på 1,2 meter, hvilket naturligvis også gør maskinen mere brugervenlig. Den kan yde en effekt, der lyder på hele 750 watt, hvilket sikrer en hurtig opvarmning og en stabil temperatur.

Krups Grcic Sandwichtoaster

På tilbud til 278,-

Er du på jagt efter en toaster, der kan bryste sig af, at have ekstra brede og dybe plader (mere specifikt, så måler pladerne 12 cm. x 12 cm.), så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Grcic fra Krups. Det er selvfølgelig ensbetydende med, at der er plads til blandt andet at grille store brød, sandwiches og lignende på varmepladerne i denne toastmaskine (eller toaster, om man vil).

Du har selvfølgelig mulighed for at grille to tykke sandwich eller toasts på samme tid, og den høje temperatur som Krups Grcic kan opnå er naturligvis med til at sikre dig et perfekt resultat. Ikke nok med det, så kommer maskinen også med varmeplader, der er udstyret med non-stick belægning, der blandt andet er med til at gøre det nemmere for dig at holde pladerne fri fra, at ting brænder fast og samtidig er det også nemmere at gøre den rent.

Krups har desuden også valgt at udstyre deres Grcic Sandwichtoaster med et såkaldt cool-touch håndtag, hvilket er ensbetydende med, at den er behagelig at betjene under processen, da den ikke bliver varm. Det er selvfølgelig særdeles nemt for dig at gøre brug af maskinen, da du blot skal tænde for maskinen og vente til den lyser grøn, da maskinen dermed er varm. Dernæst skal du ikke gøre andet end at placere din toast, sandwich el.lign. i maskinen.

Som nævnt, så er der tale om en maskine, der er udstyret med plader, der måler 12 cm. x 12 cm., men på trods af dette, så har Krups formået at skabe en relativt kompakt maskine, der måler 29,5 cm. i dybden og 31,6 cm. i bredden, mens vægten derimod lyder på cirka 2,6 kg., hvilket bevidner om en robust kvalitet. Denne toaster er desuden i stand til at opnå en effekt, der lyder på intet mindre end 850 watt.

Wilfa SM-1000W Toaster

Hvis du gerne vil have en toaster, der skiller sig ud fra mængden, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på denne toaster fra Wilfa, der går under navnet SM-1000W. Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at denne toaster bestemt må siges at kunne bryste sig af et anderledes udseende, som du med garanti aldrig er stødt på i forbindelse med en toaster før.

Med denne toastmaskiner får du bestemt muligheden for at invitere både farver og gode ordsprog ind i hverdagen, eftersom den blandt andet byder på en lang række små citater og ordsprog som Carpe Diem på fronten af toasteren. Det er selvfølgelig også værd at bide mærke i, at du har mulighed for at lave to toasts eller to sandwiches på samme tid med denne toastmaskine, hvilket selvfølgelig er noget, der bør være nok for langt de fleste.

SM-1000W Toaster fra Wilfa er desuden også blevet udstyret med varmeplader, der kommer med en såkaldt non-stick belægning. Det er en helt særlig belægning, der er med til at sikre, at du ikke skal bekymre dig om fastbrændt ost eller lignende – hvis det endelig skulle hænde, at der er noget, der ender med at brænde sig fast, så er det særdeles nemt for dig at rengøre de respektive varmeplader efterfølgende, da det blot kræver lidt varmt vand, noget sæbe og en opvaskebørste.

Toasteren er desuden også meget kompakt, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at alle og enhver vil være i stand til at kunne finde plads til en toaster som SM-1000W fra Wilfa (der faktisk også går under navnet Carpe Diem). Den kan byde på en effekt på helt op til 1000 W, hvilket selvfølgelig også betyder, at det ikke tager lang tid at lave et lækkert, varmt måltid, hvad end du er mest i humør til en toast, en sandwich eller noget helt tredje.

OBH Duo Sandwichrister

Duo Sandwichrister fra OBH er – uden tvivl – en særdeles smart toaster fra OBH, der kan tilberede lækre, sprøde sandwiches og toasts på blot ganske få minutter. Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der her er tale om en toaster i sin absolut reneste form. Den er desuden også velegnet til alle typer af brød og du vil derfor også kunne lave alle former for sandwiches og toasts i denne maskine – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Det er selvfølgelig uhyre nemt at gøre brug af maskine, da den er udstyret med kontrollamper, der både indikerer hvornår den er varm og ligeledes også hvornår, den er klar til brug. Den bliver desuden også leveret med to udskiftelige plader, da der kommer plader med til både sandwiches/toast såvel som til grillbrug. Det skal naturligvis nævnes, at pladerne kommer med en såkaldt non-stick belægning, der gør, at hverken ost eller andet vil brænde fast på pladerne.

På trods af, at der faktisk er tale om en rigtig billig toaster, så er det naturligvis ikke ensbetydende med, at kvaliteten ikke er i top, for OBH er – som bekendt – kendt som værende et prominent brand med fokus på kvalitet og lang holdbarhed. Derfor er maskinen også produceret af slidstærke materialer og kan bryste sig af en effekt, der lyder på intet mindre end 700 Watt, hvilket naturligvis er med til at sikre en hurtig opvarmning.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at der her er tale om en toaster, der byder på et enkelt og moderne look, der passer ind i ethvert køkken. Skulle det hænde, at du ikke ønsker at have maskine stående fremme, så er den heldigvis tilpas kompakt til, at den nemt kan pakkes væk. Det er dog en rigtig passende model for dig, der ikke ønsker at ofre for mange penge, men samtidig vil sikre dig, at kvaliteten er helt i top.

OBH Quick Toast Black Sandwichrister

Her er der igen tale om en rigtig lækker, simpel og endda også billig toaster, der kommer fra den verdenskendte producent OBH, der har et fremragende renommé. Denne toaster (eller sandwichrister som OBH selv kalder maskinen) går under navnet Quick Toast Black Sandwichrister og giver dig muligheden for både at lækre, sprøde sandwiches og toast på blot ganske få minutter. Derfor kan du også hurtigt lave et lækkert og nemt måltid, hvad end det er til morgen, middag eller aften.

Én af de faktorer, der er med til at sikre, at du har mulighed for lynhurtigt at lave både lækre og nemme toasts og sandwiches med en maskine som denne er, at den faktisk byder på en samlet effekt, der lyder på helt op til 700 Watt. Det er selvfølgelige en effekt, der er med til at sikre, at Quick Toast Black Sandwichrister fra OBH lynhurtigt er i stand til at blive varm, så du kan lave toast eller sandwich i maskinen.

OBH har desuden valg at montere toasteren med to kontrollamper, der henholdvis vil indikere hvorvidt den er tændt og hvornår den er varm nok til, at du kan begynde at lave dine toasts eller dine sandwiches. Det gør det nemt for dig at finde ud af hvornår, din Quick Toast Black Sandwichrister er klar til at lave mad til dig – uanset om du har intentioner om at skulle gøre brug af den til at lave en hurtig toasts eller riste to lækre sandwiches.

De kraftige bageplader, der følger med til denne maskine er selvfølgelig blevet udstyret med en helt særlig type af non-stick belægning, hvilket ikke blot er med til at give en jævn varmefordeling over hele pladen, men samtidig er det også med til at sikre, at pålæg, brød og deslige ikke ender med at brænde fast på pladerne. Skulle det hænde, at der alligevel er noget, der brænder fast på non-stick belægningen, så er det at rengøre den efter brug.

Hvilken toaster skal jeg vælge?

Som nævnt tidligere i denne artikel, så kan du finde et bredt spektrum af forskellige modeller på det danske marked. Derfor kan det også virke som en uoverskuelig proces at skulle udvælge lige netop dén maskine, der er den bedste for dit vedkommende. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger med den største omhu, så du er garanteret, at du ender med at foretage et valg, du rent faktisk bliver glad for – og bliver ved med at være glad for.

Det er selvfølgelig også værd at bemærke, at dit valg i høj grad skal foretages med udgangspunkt i dine behov og krav, men ligeledes også i henhold til, hvor mange gange om ugen, den skal bruges. Hvis du har intentioner om, at den skal bruges flere gange om ugen eller måske endda én gang om dagen, så er det selvfølgelig mere vitalt, at kvaliteten er i top sammenlignet med, hvis den blot skal i brug et par gange om måneden.

Du kan sagtens investere i en billig toaster, hvis behovet ikke er synderligt stort, men hvis du har intentioner om, at den skal bruges ofte, så er du bestemt bedre stillet ved rent faktisk at investere i en ordentlig maskine – det kommer du til at sætte pris på længere sigt, da den kan benyttes i mange år fremadrettet, hvis kvaliteten er i orden og der er brugt de rette materialer til at fremstille den respektive toaster.

Endvidere, så vil anvendelsen af maskine også have indflydelse på det endelig valg. Hvis den blot skal bruges til at lave toast med skinke og ost, så kræver det naturligvis ikke en model, der er top-of-the-line. Hvis du derimod har planer om, at den skal bruges som en form for mini-grill, der også kan lave lækre sandwiches, varme paninier og meget andet, så skal du naturligvis på jagt efter en mere avanceret (og dermed også dyrere model).

Hvis du er meget i tvivl om, hvilken type af toaster, du skal sætte næsen op efter, så finder du nedenfor en række relevante spørgsmål, du kan stille dig selv. Disse spørgsmål kan hjælpe med at gøre beslutningen nemmere for dig, da de er meget opklarende og samtidig også er med til at ridse op, hvad dine egentlige behov er og hvad du stiller af krav til din kommende toastmaskine. Stil derfor dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor ofte vil min toaster komme i brug?
  • Har jeg planer om at bruge maskinen til andet end toast?
  • Hvor mange penge er jeg villig til at ofre på maskinen?

Du bør vælge en model med non-stick belægning

Hvis du står over for købet af en ny toaster, så bør du – som udgangspunkt – sørge for at vælge en toaster, der er produceret med en såkaldt non-stick belægning. Det er nemlig en helt særlig belægning, der er med til at mindske risikoen for, at både brød, pålæg og andet ender med at brænde sig fast på din toaster – og alle der tidligere har lavet toast med en toaster er naturligvis godt klar over, at osten ender med at brænde sig fast.

Ved at vælge en model, der byder på en såkaldt non-stick belægning, så er du samtidig også garanteret, at den vil være nemmere at holde ren, for hvis det endelig skulle vise sig, at der er noget, der brænder fast på maskinen, så er det heldigvis nemt at fjerne igen, hvilket du blot kan gøre med en opvaskebørste, medmindre du har valgt en model, der giver dig muligheden for at afmontere varmepladerne efter, du har brugt maskinen.

Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke kan stilles nogle garantier ved, at denne belægning kan afholde ting fra at brænde fast, så derfor er det fortsat særdeles vigtigt, at du sørger for at gøre din maskine rent, når du er færdig med at bruge den. Det gør sig også gældende, selvom det kun er f.eks. ost eller skinke i meget begrænset omfang, der ender med at sætte sig fast på varmepladerne på den.

Vælg en toastmaskine i en ordentlig kvalitet

Har du intentioner om at skulle investere i en toastmaskine, så er det naturligvis uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der kan bryste sig af en høj kvalitet, eftersom der er særdeles mange modeller på markedet, der ikke kan byde på en nær så høj kvalitet. Hvis du sørger for at vælge med omhu, så er der naturligvis også en større sandsynlighed for, at du rent faktisk ender med at ramme plet.

Selvom det naturligvis sagtens kan virke appellerende blot at vælge en tilfældig toaster, som du oven i købet har mulighed for at købe en billig pris, så vil du være langt bedre stillet med ikke at gå på kompromis med kvaliteten, hvilket du med garanti også vil finde ud af på længere sigt, hvis du rent faktisk ender med at købe en toaster, som ikke er af høj kvalitet – for den kommer nemlig til at gå i stykker eller miste effekt.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at du med stor sandsynlighed kommer til at bruge en anelse ekstra penge på en toaster, der er af højere kvalitet, men hvad du heller ikke skal være i tvivl om er, at dine penge vil være rigtig godt givet ud. Derfor skal anbefalingen naturligvis også lyde på, at du ikke bør gå på kompromis med kvaliteten af din kommende toaster, hvis du gerne vil være sikker på, at den holder godt.

En toaster kan lave mad til alle tider af døgnet

Én af de helt særlige fordele ved at investere i en toaster er, at det er en maskine, du har mulighed for at bruge til madlavning hele døgnet rundt. Du kan sagtens bruge den til at lave to toasts med skinke og ost til morgenmad, inden du kører i skole eller på arbejde, men den kan også sagtens bruges, hvis du vil lave en nem frokost i weekenden, så du hurtigt kan vende tilbage til sofaen og se din yndlingsserie.

Selvom du med garanti kunne komme i tanke om andre mere prominente og mere indbydende måltider end et par toasts, en lunet panini eller noget i den dur, så er der faktisk også mulighed for at benytte dig af en toaster til at lave et hurtigt aftensmåltid. Det kunne f.eks. være, at du er kommet sent hjem fra arbejde eller skole, hvorfor du har svært ved at finde energien til at skulle kokkerere i flere timer, inden du kan få noget at spise.

Derfor er det egentlig også helt og aldeles op til dig selv, hvornår du ønsker at bruge din toastmaskine til at lave mad. Det er ligeledes også din egen beslutning, hvorvidt du blot ønsker at lave et par hurtige toast med skinke og ost eller du derimod hellere vil lave en rigtig sandwich, som du efterfølgende kan lune i din toaster. Der er mange muligheder – og du får selvfølgelig rig mulighed for at prøve kræfter med det hele.

Rengøring af din toaster er vigtigt

Hvis du har anvendt din toaster, så er det selvfølgelig uhyre vigtigt, at du sørger for at gøre den rent. Der vil ofte sidder resten fra din toast eller det fyld, du har valgt at lægge ind i toasten. Når det bliver varmt, så sætter det sig naturligvis fast, hvilket du skal sørge for at fjerne efter brug, så du holder den så hygiejnisk som muligt – og samtidig er det heller ikke synderligt lækker for den næste, der skal bruge den, hvad end det er dig eller ej.

I denne forbindelse skal du naturligvis være opmærksom på, at du ofte har mulighed for at afmontere varmepladerne, så du blot kan vaske dem i opvaskemaskine. Hvis ikke dette er muligt på den model, du har anskaffet dig, så kan du blot bruge ganske almindeligt opvaskemiddel og en opvaskebørste til at gøre den rent. Uanset hvordan, du skal rengøre din toaster, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at det blive gjort – og at det bliver gjort grundigt.

Det er selvfølgelig vitalt, at rengøringen bliver gjort ordentligt efter, du har gjort brug af din toastmaskine. Hvis ikke, så kan du risikere, at der på sigt kommer til at sætte sig bakterier på maskinen, som ikke blot gør det uhygiejnisk at gøre brug af maskinen, men samtidig kan det faktisk resultere i, at du ender med at blive syg – og det vil du med garanti gerne undgå, ik’? Derfor skal du sørge for at rengøringen er gjort ordentligt.

Share.

Leave A Reply