Tjekliste: Er i dit hus i form til efteråret?

0

Vores boliger skal holde til en del året rundt. Både til sommerens tørke og de store skyl, der igen og igen udfordrer husejeren rundt omkring i landet. Vi kan allerede nu mærke, hvordan huset afslører utætheder, og om det trækker en masse kulde ind. Særligt de ældre og charmerende huse har det med at være ”gaven”, der aldrig stopper med at give. En gang imellem er overraskelserne desværre mindre positive. Det kan være et mørt gulv, dårlig isolering og små skavanker, man først opdager sent.

Tjekliste til dit hus

  • Vinduer – er træet mørt? Danner der sig kondens på indersiden af ruden, og trækker fugten ind?

  • Vægge – virker væggene kolde?

  • Gulv – er der ordentligt isoleret under gulvet? Eller er de kolde?

  • Fugt – er der tydelige fugtskader?

  • Loft – er loftet isoleret?

Det virker selvfølgelig dyrt at begive sig ud i den store renovation, men på længere sigt, sikrer du dig, at boligen bevarer sin værdi, og at du ikke skal spendere mange penge på den helt store omgang.

Hvis din bolig har flere problemer, kan du overveje, om det ville være smart at få en tømrer eller håndværker til at besigtige dit hjem. Ofte kan særlige problematikker fikses nemt, andre gange kræver det lidt mere. Men på sigt kommer dit hjem til at stå skarpere og har en bedre forudsætning for klare sig stærkt gennem efterår og vinter.

Uanset om du leder efter en tømrer på Fyn, en håndværker i København eller Skagen, så kan det godt betale sig med en vurdering af din boligs tilstand. Indhent en masse tilbud, og gå vinteren og efteråret i møde med god samvittighed.

Share.

Comments are closed.