Tjek din bolig: Fire ting som er vigtige at vedligeholde

0

Indhold på side:

Dette er sponsoreret indhold

 

Det er altid vigtigt at vedligeholde alle dele af dit hus. Der er dog en række punkter, som er særligt væsentlige at være opmærksom på, hvis du vil holde hele din bolig i god stand og undgå uoprettelige skader. Derfor har vi i det følgende samlet fire områder, som er ekstra afgørende at vedligeholde, når du er boligejer.

Nye vinduer er vigtigt for din boligs isolering

Det er ikke kun en god idé at få skiftet de gamle vinduer, fordi det ser pænt ud. Det kan også være vigtigt for, om din bolig er godt isoleret. Er dine vinduer begyndt at være utætte eller er de ganske simpelt så gamle, at de ikke isolere ordentligt, kan det både være rigtigt dyrt for varmeregningen, og så kan det skabe kondens i huset. I værste fald leder dette til forskellige fugtskader i boligens kolde hjørner eller endnu værre; skimmelsvamp. Købet af nye vinduer er således en investering i hele din bolig.

Holder taget tæt?

En af de vigtigste ting at tjekke i forhold til vedligeholdelsen af din bolig, er om taget holder tæt. Selv hvis der kun er tale om små utætheder, kan der nemt trænge vand eller sne ind, hvilket kan skabe forskellige former for fugtskader. Problemet er, at taget godt kan være utæt uden, at du kan se det med det blotte øje. Der kan for eksempel være mere eller mindre usynlige huller ved skorstenen, omkring nedfaldende kviste eller langs rygningen, fordi understrygningen er ødelagt. Hold derfor øje med, om der er fugtskjolder eller andre tegn på fugt næste gang, du går en tur op på husets loft.

Tjek, at din sokkel ikke har revner

Soklen er en del af husets bærende fundament, og derfor er det vigtigt, at den er solid og uden nogen form for revner. Opdager du en revne i soklen, er det vigtigt med det samme at afgøre, om pudsen har sluppet soklen. Det gør du ved at banke på den. Hvis det lyder hult, er det netop tegn på at pudsen har sluppet, og så er fugt med al sandsynlighed allerede ved at samle sig i soklen. Fugten vil efter kort tid sprede sig til resten af huset, og det er derfor vigtigt så hurtigt som muligt at få repareret soklen. Sørg for at få det gjort af professionelle, medmindre du specifikt har repareret en sokkel før.

Sørg for at din tagrende ikke er stoppet eller utæt

Det kan være ret vigtigt, at din tagrende hverken er utæt eller stoppet. Er der et hul i den, eller har blade og skidt samlet sig, kan vand nemlig begynde at løbe ned af facaden, hvilket på sigt kan være skadeligt for facaden. Står det på for længe kan skaderne på facaden være dyre at rette op på. Opdager du at vand løber fra tagrenden og ned på facaden, er det således vigtigt hurtigt at få tjekket, hvad årsagen er, og få det fikset så hurtigt som muligt.

Share.

Comments are closed.