Tips til at skabe mere plads i dit hjem

0

Plads mangel er noget mange af de personer der bor i storbyerne kender til. De mange små lejligheder giver altid udfordringer når man gerne vil indrette sig hyggeligt og komfortabelt,  i og med den trænge plads kan gøre man bliver nødt til at gå på kompromis nogle steder, hvor man ikke har lyst til det. Det kræver bare en smule kreativitet og opfindsomhed.

Vælg de rigtige møbler

Ligegyldig om man bor i en lille storby lejlighed eller en stor liebhavervilla er det vigtigt, at møblerne stemmer overens med de rum som de skal figurere i. Her vil det være dumt, hvis man køber en kæmpe seng til et soveværelse der slet ikke har den rummelighed, som sådan en seng kræver. I samme grad kan man sige, at det vil være dumt at købe et stort tv, der skal hænge i dagligstuen, hvis der ikke er den rette afstand mellem tv og sofa, så man får fuld udnyttelse af tv´et.  I det tilfælde, at man bor i en lille lejlighed kan det være fordelagtigt at købe møbler der har mere end én funktion. Eksempelvis, vil det være en god idé hvis spisebordet også kan bruges som et skrivebord eller sofaen kan omdannes til en seng om natten.  I samme ombæring kan det være favorabelt at installere en lofttrappe, hvis man er indehaver af et lille loftrum, i stedet for en decideret trappe. Fordelen ved loftrappen er blandt andet, at de kan købes med en stige der kan gemmes væk, så der mere gulvplads tilgængeligt.

Ligesom tøj signalerer meget om ens personlighed, så gør valget af møbler det samme. Her må de gerne være personlige, da det giver en følelse af at høre til og der skabes en større relation til hjemmet. Tryghed er vigtigt i alle aspekter af livet.  Det kan give en vis tryghed, hvis man er sikker på at familien er sikret rent juridisk, hvorfor det vil være en god idé at lave et testamente og testamentere ens aktiver til de pårørende, til den dag man ikke er her mere.

Udnyt alle hulrum

I de fleste lejligheder og huse eksisterer der plads som ikke er udnyttet ordentligt. Det kan være i form af plads under trappen eller under ens seng, hvor det er muligt at bruge de tomme rum til opbevaring. Pladsen under sengen bliver alligevel sjældent brugt fornuftigt, hvorfor det lægger lige til højrebenet at bruge rummet til opbevaring af tøj eller andre nips ting, der ikke skal stå fremme.

Gør rummene større

Rummets farve har meget stor betydning for hvor stort rummet føles at være i. Hvis der er primært er mørkere farver lejligheden eller huset i gennem, så vil denne føles mindre end hvis der har været brugt lysere nuancer. Forestil dig et mørkt rum kontra et lyst.  Derfor vil det være en god idé at male rum, hvor pladsen er knap mørke.

En anden måde man kan gøre rummene større på og skabe mere tilgængelig gulvplads på er ved at indrette sig med fokus op af. Ved have skærer ned i antallet af kæmpe potteplanter, skabe og reoler der tager gulvplads vil rummene oftest føle større end de er. Så hav kun de mest nødvendige møbler til rådighed, og hvis der mangles opbevaringsplads, så installer hylder i stedet for.

Share.

Leave A Reply