Tips og tricks til havens mange smukke blomster

0

For mange af os er haven den bedste afdeling af boligen. Det er her vi bruger sommerens mange lune måneder. Det er her vi hygger som familie. Ofte, når vi er indenfor, så gemmer vi os hver især i hvert vores værelse. I haven hygger vi samlet, som en rigtig kernefamilie. Blomster emmer af skønhed men også hygge og glæde. Det ved enhver – der er jo ikke noget bedre end at modtage en buket smukke blomster. Så på med handskerne og kom med os ud i blomsterhaven.

De klassiske blomster

Der er blomster, som vi aldrig nogensinde bliver trætte af at kigge på. Dette er for eksempel fantastiske Clematis hos Blomsterverden. Clematis er en skøn slyngplante. Den er frodig og giver en overdådig mængde smukke blomster. Blomsten vil rigtig gerne “klatre” op ad stativer eller mure, og dermed sprede sine smukke blomster. En anden klassiker er den smukke Hortensia. Hortensia er en busk som får store, smukke blomster i et væld af former og farver. Samtidig er det en plante som fungerer både som busk, men også i krukke – og i vaser, når en enkelt gren skal pynte indenfor. Der er selvfølgelig også den gode gamle rose – havens dronning. Denne skønne blomst kommer i slyngform, buket, storblomsterende eller i engelsk. De spreder skønhed men også en masse dejlige dufte til haven.

De nemme blomster

Skal det være nemt og overkommeligt findes der også blomster – som du simpelthen ikke kan slå ihjel, lige meget om du ikke arvede mors grønne fingre. Dette er for eksempel den smukke, minimalistiske kæmpeverbena, som kun skal have vand i tørre perioder. Det kan også være den velduftende lavendel, som skal sprede glæde i din have. Den behøver du kun at vande i de første tre måneder, du har den – herefter klarer den det hele selv. Roser kan også være en idé her – specifikt den smukke bonderose. Bonderosen, eller pæoner, kan være rødlige, magenta, gule eller hvide. De skal have fuld sol, og blot en dejlig fugtig jord, derfor passer den ofte sig selv uden så megen vand.

Blomsterne til insekterne og bierne

Du kan også deltage i klimakampen med din have, så miljøet får det bedre. Vi skal nemlig have bier og insekter tilbage til haven – de er nemlig nødvendige for vores verden, økosystem og biodiversitet. Her er lavendel igen en god idé. Men også timian, fingerbøl, solhat, morgenfrue eller den skønne og smukke sommerfuglebusk. Her handler det om at give blomsterne sol, varme og læ – det er nemlig det bierne og insekterne elsker. Så derfor er det vigtigt at sørge for, at planterne får en helt masse sol og læ. Du bør ikke plante blomsterne for tæt på mure eller træ, da dyrene også gerne vil have luft og plads omkring sig. Det kan også være et godt tip at placere nogle store sten rundt omkring i haven under solens varme stråler, så bier, sommerfugle og andre insekter kan varme og sole sig her – det elsker de nemlig.

Share.

Comments are closed.