Tag ferien med hjem og nyd hverdagen

0

Souvenirs er af mange udskældt for at være unødvendige og spild af penge, og der er da også stor forskel i kvaliteten, når det kommer til souvenirs. Men hvad, du kvalificerer som en souvenir, skal måske udvides. Denne artikel vil ikke tage udgangspunkt i kopper og tasker med bynavne på, men vil i stedet handle om de brugbare souvenirs, der kan være med til at give din bolig nyt liv, og som kan være med til at minde dig om dit yndlingsferiested på en smagfuld måde.

Tag kulturen med hjem

I stedet for at tage mere eller mindre ubrugelige genstande med hjem fra din ferie, kan du vælge noget, du alligevel har brug for. Står du overfor at skulle renovere dit køkken eller badeværelse med et lån, kan du tage nogle fliser med hjem, som enten har den type mønster eller de farver, som afspejler det sted, du besøger. Du kan også vælge noget lidt mindre krævende, der ikke kræver så meget håndværk, når du kommer hjem, men som igen er med til at sige en hel masse om kulturen. Det kan være afspejlet i materialer, farver og mønstre, der er kendt fra landet. Det kan eksempelvis være puder og tæpper fra Marokko, skåle, vaser og byster fra Grækenland og tallerkner, kopper og andet porcelæn fra England.

Planter og farver kan sætte prikken over i’et

Når du har fået nogle af de ting med hjem, som du godt kunne tænke dig at have i din bolig. Så kan det måske virke som om, det ikke helt passer ind derhjemme. Men med lidt maling i de rette farver og nogle af de typiske planter fra landet, så kan du komme et godt stykke. Mht. eksemplet om puderne og tæpperne fra Marokko, kan du for eksempel male væggen bag sofaen i en af nuancerne fra puderne, og du vil allerede kunne se, hvordan det hele tager form. Med en palmelignende plante eller en kaktus ved siden af har du fået endnu mere af det eksotiske indenfor, og du mangler blot at invitere folk hjem, så de også kan få en bid af din ferie og de gode fortællinger, der nærmest automatisk følger med.

Share.

Leave A Reply