Tæpper som en del af boligindretningen

0

Et trægulv eller linoleumsgulv kan være praktisk og nemt, men hvis man virkelig vil udtrykke sig gennem sin indretning er tæpper på gulvet en rigtig god måde at skabe stemninger eller associationer på. Det giver et rum personlighed, hvis man har hængt noget på væggene eller pyntet med grønt eller andre former for brugskunst. Man kan opnå denne personlighed i et rum endnu stærkere ved at udsmykke med tæpper. Det kan give et helt nyt og anderledes udtryk, hvis man lægger store kelimtæpper eller et farvet væg-væg tæppe i et værelse.

 

Det praktiske ved tæpper

Der er flere fordele ved at lægge tæpper i hjemmet. Man kan skabe hygge og give rummet et personligt præg ved at lægge ét tæppe eller flere tæpper. For ved at lægge forskellige tæpper i et rum, kan man opdele det i spiseplads og kontorområde – eller andre enheder som dagligstue eller entré. Det er en praktisk løsning til indretningen, hvis hjemmet ikke er så stort, og ét rum har flere funktioner. Derudover kan man forkæle sine fødder ved at give en blød og eftergivende flade, der er godt for ben og kroppens velbefindende – og så er det støjdæmpende, hvilket kan være rart i et hjem med børn eller hund. Samtidig er de fleste tæpper, der bliver produceret i dag slidstærke og er altså en løsning, der kan holde i mange år. Og rengøringsmæssigt er det bare en god gammeldags omgang med sæbevand og knofedt, der holder tæppet pænt at se på.

 

Økonomiske fordele

For det første er det en god måde at give rummet et nyt udtryk og skjule eventuelle revner eller ridser i det underliggende gulvmateriale. Og alt taget i betragtning er det en fornuftig økonomisk løsning, da man mange steder i Danmark kan få billige tæpper og spare en del i forhold til at få lagt et helt nyt gulv. Man kan nemlig selv lægge et gulvtæppe uden de store problemer, hvis man er lidt praktisk anlagt. På den måde har det heller ikke de store omkostninger at lægge tæppe i hjemmet, selvom det kan føles som en renovering og et helt andet rum. Derudover virker tæpper på gulvene varmeisolerende, og man kan faktisk holde den samme temperatur i rummet, selvom der skrues 2-3 grader ned. Her kan spare på varmeregningen.

Share.

Leave A Reply