Styr på haven?

0

Det er skønt at have en have. Dette tror jeg de fleste haveejere kan nikke genkendende til. Samtidig tror jeg, at de fleste af dem, der bor i lejlighed eller blot ikke har en have, kan nikke genkendende til, at de nogle gange mangler en have utrolig meget – især om sommeren. Der er noget magisk over at have dit eget private græsareal, hvor du helt selv bestemmer, hvordan det skal se ud, hvad der skal ske, hvem der må være der, og hvad du vil lave der. Sommeraftener i haven er altid fantastiske. En varm sommerdag, hvor du kan finde et badebassin eller en vandspreder frem, spille kongespil, krocket eller fodbold, tage sol eller noget helt andet, er guld værd. Det er især på sådanne tidspunkter, at det er helt fantastisk at have egen have. Der er dog også forbundet en masse ansvar med det at have egen have. Den skal selvfølgelig vedligeholdes, og det kræver mere arbejde end som så. Naturens egne produkter gror i raketfart, hvis vejret er godt, og så må du, som haveejer, stå klar.

Detaljer, detaljer, detaljer

Selvom du har en skøn have fyldt med træer, buske, blomster og grønt græs, kan haven nemmere end nemt komme til at se utrolig slidt og træt ud, hvis du ikke vedligeholder den temmelig ofte. Det er ikke kun alle de grønne elementer, listet ovenover, der skal vedligeholdes. Der er faktisk ganske mange ting forbundet med at vedligeholde dine udendørsarealer. Har du for eksempel en facade af træ, skal du huske at den skal holdes pæn. Har du fliser på din terrasse, skal fliserne renses for alger og alverdens skidt. Det kan være ting, du ikke kan gøre på egen hånd, og derfor må få hjælp til udefra. Faktisk er der nogle ting, hvor det i den grad kan betale sig, at få professionelle til at gøre arbejdet – simpelthen fordi, at det bliver gjort bedre. Ønsker du at få professionelle til at ordne fliserne? læs mere her. Så længe du sørger for at vedligeholde de vigtige elementer i din have, og sørger for at både facade, fliser, græsplænen, planterne og alt det andet spiller, er det noget så fantastisk at være haveejer.

 

Godt vejr forpligter

Det er i de varme måneder, at det oftest er fedest at være ejer af en have. Det er om sommeren, du bruger haven til at spise i. Det er om sommeren, du ligger ude i haven og tager sol. Det er om sommeren, at du lave alle udendørsaktiviteterne. Det er for alvor der, du får noget ud af dine udendørs kvadratmeter. Men selvom det er de varme måneder, du får mest ud af din have, er det altså også de varme måneder, der er allermest arbejde forbundet med det at være haveejer. Det er der alting gror i raketfart, og det er derfor også der, du ikke må negligere ansvaret ved at eje en have. Der kan være havearbejdet at lave flere gange i ugen, når vejret er bedst, og hvis ikke det bliver gjort, kan haven se ganske forfærdelig ud. Det er derfor ikke kun sjov og ballade at have en have, men hvis du passer og plejer den, er det fuldstændig fantastisk. På med havehandskerne!

 

Share.

Comments are closed.