Stilfulde og moderne spisebordslamper til enhver stil

0

Spisebordet har en stor betydning i langt de fleste hjem. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken slags spisebordslampe, man vælger at have over sit spisebord. Spisebordslampen skal helst være med til at skabe en dejlig stemning omkring bordet, når man spiser og taler sammen.

Spisebordslamper kommer i alverdens afskygninger, og den perfekte spisebordslampe er helt sikkert at finde, ligegyldigt hvilken personlig smag man har. Det er helt op til én selv, om man ønsker en spisebordslampe, der falder i hak med resten af indretningen, eller en spisebordslampe, der fungerer mere som blikfanget i rummet og er med til at give udtryk for den personlige stil.

Forskellige farver og former

Det er kun fantasien og ens personlige smag, der sætter grænser, når det kommer til spisebordslamper. Der er mange forskellige muligheder – mange vælger at have én enkelt loftslampe over spisebordet, men man kan også have flere små loftslamper over spisebordet. Dette kan især være en god løsning, hvis man har et meget stort spisebord, så der kommer lys over hele bordet.

Lampen over spisebordet bliver ofte fokuspunktet i rummet, da spisebordet netop er det sted, man naturligt samles efter en lang dag. Hvis man har indrettet sit hjem meget sort/hvid, kan det derfor være en god idé at vælge en spisebordslampe i en kraftig farve, der kan være med til at skabe lidt liv i rummet. Man kan også vælge en mere neutral spisebordslampe, der blot skal blende ind med resten af indretningen. Her kan en hvid eller cremefarvet spisebordslampe være en god mulighed.

Stemningsfuld belysning

Det vigtigste at overveje når man vælger spisebordslampe, er naturligvis hvilken type belysning, man ønsker. Ved spisebordet kan det være fint at have en god jævn belysning, som samtidig er lidt intim og hyggelig. En spisebordslampe, der kan dæmpes med en lysdæmper, kan derfor være en rigtig god løsning. Med en lysdæmper kan man selv indstille lysstyrken alt efter situationen.

Belysningen ved spisebordet betyder rigtig meget for stemningen og det generelle indtryk, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at spisebordslampen ikke blænder, når man sidder ved bordet. Lampens form og hvordan pæren sidder i lampen har stor betydning for, hvorvidt lampen blænder eller ej –  men det handler naturligvis også om at finde den rette højde til lampen over bordet.

Share.

Leave A Reply