Drømmer du også om at rende rundt og styre dit helt eget sted? Din helt egen café eller restaurant måske? At få skabt dit helt eget, hvor kun du bestemmer, hvad der skal serveres, hvordan det skal serveres og hvordan der skal se ud. Her kommer nogle ting, du bør tænke over, før du starter en café.
Tema og stil
Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at beslutte, hvilken type café eller restaurant, du vil starte. Hvordan skal stemningen være? Hvilken type mad skal der serveres? Hvordan skal der se ud? Alt det skal der tages stilling til, før du kan starte. En god idé er at tage et stykke papir og skriv alle dine idéer ned. Skriv alle dine tanker ned og sorter i dem bagefter.
Tænk over valget af inventar og service
Desuden er det en god idé at overveje sådan noget som at valg af tallerkener og den mad der serveres, skal passe sammen. Derfor, når du spotter nogle pæne tallerkner, så tænk skridtet videre og overvej, om det også passer til maden. Eller når du udvælger billeder til væggene, udstråler de så den stemning, som du prøver at få skabt? Når tingene passer sammen og er gennemtænkte, så går det hele pludselig op i en højere enhed. Få skabt en rød tråd.
Få styr på alt det praktiske
Nogle inventarer i din café eller restaurant er mere praktiske og essentielle end andre. Selvfølgelig er det vigtigt med service, borde og stole, pynt mm. Dog er det endnu vigtigere, at alt i køkkenet er som det skal være. Hvis der er flere ting i køkkenet, som driller, bliver det træls at stå der til hverdag. Der skal være tjek på tingene, hvis det skal fungere. Har du f.eks. brug for en kipsteger, kipgryde eller kogekar?