Spar penge med energioptimering

0

Energioptimering har fyld meget på både den politiske dagsorden og i de danske familier og virksomheder i de senere år. Politikken har haft stor betydning, da den grønne politiske dagsorden har gjort det lettere og mere attraktivt for boligejere at investere i isolering, bedre varmekilder, tag, vinduer m.m.

De danske virksomheder har dog også været enormt dygtige til at sætte grøn energi og generel energioptimering på deres agenda. Det store fokus på energi skyldes blandt andet skærpede krav til, hvordan virksomheden anvender og udnytter ressourcer, men også den signalværdi, der findes omkring emnet. Set i forhold til CSR, giver det god mening at sadle grønt og have en profil med fokus på miljøet.

Energibesparelser mærkes på bundlinjen

Det er naturligvis ikke udelukkende på grund af signalværdien, at mange virksomheder ser på deres muligheder for at optimere deres energiforbrug.

Der gemmer sig en reel mulighed for at spare penge på den ofte store elpost, hvis man som virksomhed omlægger sin strategi til at følge en grønnere tilgang.

For at blive grønnere op igennem hele organisationen, skal man sørge for, at man anvender tidssvarende udstyr og påvirker sine ansatte til at tænke energibesparende i deres adfærd. Lykkedes man med begge dele, venter der typisk store besparelser internt.

Sådan omstiller du de ansatte

Man får ikke fra den ene dag til den anden gjort virksomheden grøn. Man starter i det små med at udstyre arbejdsstyrken med de rette redskaber. Tænk i elspareskinner, vaner med at slukke udstyr efter brug etc. Fokus behøver dog ikke udelukkende at være på strømbesparelser. Også affaldssortering, genbrugspapir og lignende vil være med til at forstærke forståelsen og indsatsen omkring det at være en grøn arbejdsplads.

Sådan analyserer du virksomheden for energioptimeringsmuligheder

I de fleste virksomheder findes det største besparingspotentiale i de elektriske installationer.

For at finde præcis de steder, der er muligheder for at spare penge, er det værd at få en virksomhed med speciale i energioptimering til at analysere de forhold, der kan rettes op på for at spare penge.

Typisk er det let at optimere belysning, installere tænd / sluk apparater, skifte til intelligente stikdåser og analysere det generelle elforbrug.

Ved at få en rådgivende ingeniørvirksomhed til at kortlægge områder, der kan vise sig at gemme på store besparelsesmuligheder, får virksomheden en køreplan at navigere ud fra – samtidig med at den ofte indeholder et overslag over den forventede økonomiske besparelse. Det giver et konkret indblik i virksomhedens muligheder ved at skifte til grønt fokus.

 

Share.

Leave A Reply