Sommeren kommer, skal du have nyt tag?

0

Er du ved at undersøge, hvilken type tag dit hus skal have? Der er mange, der udnytter sommerens lange og lyse dage samt det milde vejr, så de kan få udskiftet husets tag. Er du midt i overvejelserne omkring, hvilket tag du har lyst til? Læs med her og få gode råd til de mest almindelige tagovervejelser forud for en udskiftning – og hør kort om en flot outsider, der er ved at gøre comeback.

Et tæt tag er det vigtigste

Et tags vigtigste funktion er at holde tæt. Ikke bare i den forstand, det kan holde vand ude, men også i forhold til at holde på husets varme, så man ikke mister penge på unødvendig opvarmning.

Dit nye tag skal dog først og fremmest holde vand fra husets fundamanet, da det ellers kan resultere i skader og dyre håndværkerregninger. Den gode nyhed er, at alle tage i dag dækker helt til, hvorfor du kan fokusere på pris og udseende, velvidende vandet bliver holdt på afstand.

Design og holdbarhed

I dag vil mange tagvirksomheder eller håndværksfirmaer kunne tilbyde dig en computersimuleret visning af dit hus med en specifik type tag. Det giver dig mulighed for at vurdere, hvad der klæder huset bedst. Mange elsker tegl, som repræsenterer en løsning, hvor design, pris og holdbarhed hænger godt sammen.

I den billigere ende finder man tagtyper som plastiktag eller ståltage, der kan være flotte løsninger. Ståltaget har den fordel, det tilbyder en super kvalitet og kan fås i flotte design takket være efterbehandling med coating (pulverlak). Når dette tag kaldes billigere, er det værd at huske, det forudsætter, at det eksisterende undertag kan bære pladerne, der er lidt tungere. Er det tilfældet, er der mange tusind kroner at spare. Er det ikke tilfældet, går disse typisk til etablering af et stærkere bærende fundament til taget. Selvom ståltaget kan være billigt og variere i design, har det endnu ikke har samme popularitet som tegltaget, der er hyppigt set på parcelhuse, boligsammenslutninger og bondehuse over hele landet.

Som en tæt forfølger er der også fibercementplader at tage med i sine overvejelser. Dette er de større bølgeplader, som også er at finde på rigtig mange bygninger. Fordelen her er, at prisen er en smule lavere og at førnævnte størrelse på pladerne gør det hurtigere at lægge – hvilket naturligvis også får indflydelse på den endelige pris.

Klassens ”nye” dreng: stråtaget

Selvom det ikke just er et revolutionerende tag, er stråtaget ved at gøre comeback i store dele af landet. Årsagen er, at tagtypen er blevet meget mere effektiv, samt at du som forbruger kan få en god pris på et stråtag.

Selve stråtaget lægges af en tækkemand, der mestrer det gamle håndværk. Det betyder, du får en meget personlig løsning, hvor taget kan smyge sig langs boligen. Mange arkitekthuse i Benelux-landene bliver i dag bygget med stråtag, da det giver et flot modspil til den traditionelle byggestil. Prisen på et stråtag er en smule højere end en almindelig tagtype, til gengæld får du som boligejer en unik løsning, der er bæredygtig, energieffektiv og bliver flottere med tiden, hvis du blot husker almindelig vedligeholdelse.

Share.

Comments are closed.