Fra slidt tag til nyt tag

0

Alle tag har en vis holdbarhed. Nogle typer har en længere holdbarhed end andre, men sikker og vidst er, at tag skal skiftes, når de bliver slidte. Mange mennesker ved dog ikke, hvornår taget trænger til at blive skiftet, og mange ved heller ikke, hvilket tag det er bedst at vælge. Derfor får du her en guide, der kan besvare de mest gængse spørgsmål omkring skift af tag og tagbelægning.

Hvornår skal mit tag skiftes?

Mange mennesker spørger: ”hvor tit skal jeg have nyt tag?”. Det er ikke nemt at komme med et svar, der gælder alle mennesker. Men for at finde et svar på spørgsmålet, skal du efterse dit tag. Du skal især se efter, om der er mos på taget eller om taget er utæt. Mos er et tegn på, at taget er slidt, og mos kan lave huller og transportere vand ind i din tagkonstruktion. Dette kan føre til råd og andre skader, så for at undgå en dyr renovering, er det vigtigt at skifte tag, inden der kommer alt for meget mos på taget.

Hvilket tag skal jeg vælge?

Når du skal vælge et nyt tag til dit hus, er det vigtigt at du får en fagperson ud for at undersøge din tagkonstruktion. Dette kan TME-BYG hjælpe med i nærheden af Frederikssund, Frederiksværk eller Hillerød. Husets tagkonstruktion bestemmer nemlig, hvilke typer tag du kan skifte til. Hvis taget har en lav hældning, er der nogle tagtyper, huset ikke kan bære. Samtidig kan tagtyper være for tunge for konstruktionen, hvilket kan medføre skader, der er dyre at rette op på.

Når du har fået styr på tagkonstruktionen, kan du vælge et tag, der holder sig inden for konstruktionens grænser. Dog er det altid en god idé at vælge et tag, som passer til husets stil, hvis det skal se bedst muligt ud.

 

Share.

Comments are closed.