Skal jeg købe eller lease min næste bil?

0

Mange danskere trænger på et eller andet tidspunkt i deres liv til at skulle skifte bil. Og den gode nyhed er, at man i dag ikke kun er begrænset til at købe ny eller brugt køretøj. Man kan nemlig også vælge at lease sin næste bil.

Kan leasing virkelig betale sig?

Svaret på spørgsmålet om leasingens økonomiske fortrin kan ikke besvares 100% entydigt. Det er nemlig i vid udstrækning afhængigt af det tidsrum, som du ønsker at beholde det leasede køretøj. Hvis du f.eks. skulle være på udkig efter en ny Honda, så kan der være forskellige ting, der motiverer din endelige beslutning. Måske er du ikke din allermest entusiastiske bilelsker, og vil hellere bruge din tid og penge på andre formål. Måske er det mere fordelagtigt for dig at have nogle ekstra penge til rådighed til f.eks. aktiespekulation, og af denne grund har du ikke behov for at skulle have et kæmpe udlæg på en ny bil. Hvis du hører til denne type person, så vil du måske allerede have opstillet følgende valgmuligheder for at hjælpe dig i din beslutningsproces. Den følgende opstilling tager udgangspunkt i en periode på 3 år:

 

  • Jeg kunne vælge at lease min nye bil i f.eks. 3 år
  • Jeg kunne købe en ny bil, og hernæst sætte den til salg efter de tre år
  • Jeg kunne investere i en nyere brugt bil, og så dernæst sælge den efter de tre år

Leasing er ofte en fordel

Hvis man tager de tre ovenstående valgmuligheder i betragtning, så er der faktisk rigtig meget der taler for at lease bilen fx hos PerB Cars i Silkeborg. Den helt klart største fordel ved at lease i denne forbindelse er, at man nu ikke behøver at bekymre sig om at skulle sælge bilen efter de tre år er gået. Og så er det som regel også en billigere løsning.

 

 

 

Share.

Comments are closed.