Det skal du vide om at købe bolig i udlandet

0

Går du og tænker på at købe bolig i udlandet? Så skal du være godt forberedt for at undgå de mange faldgruber. Det gælder for dig om at sætte rammerne for et problemfrit boligkøb, så du kan foretage en gunstig investering, som du ikke fortryder efter få måneder.

 

Indledningsvis er det vigtigt at pointere, at udenlandske boligmarkeder kan skille sig meget ud fra det danske. Der skal ikke mindst tages højde for kulturelle forskelle samt anderledes regler og love.

Det er ikke uden risiko

 

Det er desværre ikke muligt at foretage en investering uden at løbe en vis risiko, men man kan jo lige så godt minimere sin risiko. Du kan drage fordel af at kende til de forskellige risici, inden du kickstarter din boligjagt i udlandet.

 

Uanset om du påtænker at købe en bolig i Tyskland, Frankrig, Spanien, Tyrkiet eller et helt femte land, skal du kende til de mulige risici, skattemæssige konsekvenser og juridiske aspekter. Du bør dertil alliere dig med en rådgiver, som har indgående kendskab til de mest almindelige risici. For at undgå at købe katten i sækken bør du desuden hyre en lokal ejendomsmægler, som du har tillid til.

Papirarbejdet kan tage tid

 

At du skriver under på en købskontrakt i dag betyder ikke nødvendigvis, at du får udleveret nøglen til boligen i næste måned. Det er i lande som Spanien og Frankrig ikke unormalt, at der bruges mange måneder på at behandle relevante dokumenter. Det kan være enormt frustrerende for både køber og sælger, men det er ikke desto mindre noget, man bør affinde sig med, hvis man drømmer om at eje en udenlandsk bolig.

 

Du har ikke de store muligheder for at fremskynde processen, hvorfor du er nødt til at væbne dig med tålmodighed. Du kan evt. bruge ventetiden på at planlægge, hvordan din feriebolig skal indrettes.

Medregn udgifter til fly og øvrig transport

 

Skal din kommende bolig i udlandet fungere som din feriebolig, så skal du ikke kun regne på, hvad det koster at købe og vedligeholde boligen. Der skal også tages højde for andre udgiftsposter som fly og øvrig transport. Planlægger du eksempelvis at besøge din feriebolig hver anden måned, så skal du sætte en del penge af til flybilletter hvert år.

Hvad angår fly og transport, skal du være opmærksom på, hvad du kan gøre, hvis du bliver forsinket på flyrejsen. Det sker forhåbentlig ikke, men du kan lige så godt forberede dig på det værste, så du ved, hvordan du skal handle, hvis uheldet er ude.

Share.

Leave A Reply