Det skal du vide om belysningen i dit hjem

0

Møbler, farver og mønstre er en stor del af din indretning. Det kan være med til at afgøre, hvordan stemningen i rummet bliver. Men det er ikke det eneste, for belysningen i rummet har også rigtig meget at sige. Den belysning du vælger, kan have afgørende betydning for, hvordan rummets stemning bliver. Men hvad er forskellen, og hvordan finder du den rette belysning?

Hvis du har brug for en elektriker i forbindelse med opsætning af lamper, så find en billig elektriker på Amager, der kan hjælpe dig.

Placering af dine lamper

Der er flere faktorer, der har betydning for, hvilken stemning belysningen får skabt. Alt efter hvor i rummet du placerer lampen, vil det kunne gøre noget forskelligt. Hvis du placerer en stor ovenlyslampe i midten af et rum, giver det en jævn belysning, der f.eks. er god i en spisestue. Hvis du derimod hænger en lampe i hjørnet af et rum, vil lyset ikke blive spredt på samme måde, og der vil derfor komme en lidt mere hyggelig fornemmelse. Det samme sker, hvis du i stedet for blot at have én lampe i loftet, har flere forskellige lyskilder rundt omkring i rummet.

Valg af pærer

Også valget af pærer til dine lamper, vil have rigtig stor betydning for, hvad lyset vil gøre for rummet. En pære er ikke bare en pære, og derfor skal du vælge den helt rette. Når du vælger pære til din lampe, skal den først og fremmest give en rar belysning. Herefter kan du vurdere, om lampen skal have en mere varm eller kold belysning. F.eks. kan det godt være mere rart med en lidt varmere belysning i dit soveværelse end i dit køkken. Eller måske du gerne vil have en lidt koldere belysning på dit kontor end i din stue.

 

Share.

Comments are closed.