Dette skal du være opmærksom på som udlejer

0

Har du en bolig, du tænker på at leje ud? Er du lidt i tvivl om, hvad du bør have med i dine overvejelser? Så får du her en liste over ting, du skal være opmærksom på som udlejer.

Lejeloven og dens små finurligheder

Inden du begynder at leje en bolig ud, skal du naturligvis sætte dig ind i lejelovens mange regler. Det kan godt være lidt af en jungle, men det er altså vigtigt, at du som udlejer har fuldkommen styr på, hvordan reglerne er – både for din egen og for lejernes skyld. Eksempelvis er det helt essentielt at være skarp på reglerne for udflytning og opsigelse, således at der ikke sker misforståelser på dette punkt. Desuden kan det være en god idé at lægge en årlig huslejestigning ind i kontrakten, således at huslejen matcher det generelle samfundsmæssige prisniveau. Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på reglerne for tidsbegrænsede lejemål. Har du eksempelvis selv planer om at flytte ind i boligen senere hen, skal du sørge for, at tidsbegrænsningen kommer med i kontrakten og overholder reglerne for et sådant lejemål.

Vedligeholdelse og dine pligter som udlejer

Som udlejer har du et stort ansvar i forhold til boligens stand. Naturligvis er det lejerne, der skal sørge for at passe på huset indvendigt, men som udlejer har du ansvar for, at boligen generelt er i ordentlig stand hele tiden. Alt hvad der ikke skyldes almen slitage er således noget, du skal sørge for. Det vil sige, at hvis radiatorerne eller toilettet går i stykker, så er det dig, der hænger på problemet. Er det en bolig på 5. sal, du vil udleje, skal du i den forbindelse også overveje, om du kan stå for vedligeholdelsen selv, eller om du skal have hjælp udefra. Skal der udføres arbejde i højderne, kan der nemlig være god mening i at alliere sig med et firma som Sky-Work, som kan være behjælpelige med alverdens former for håndværksarbejde i højderne, så du er fri for selv at skulle ud at balancere. Det kan blive nødvendigt, hvis der eksempelvis skal males, eller hvis der skal vaskes vinduer, og det er noget, du står for.

Du skal være tilgængelig

I forlængelse af at du har nogle pligter som udlejer, betyder det også, at du skal være tilgængelig for dine lejere. Er der et vandrør, der pludselig springer, forventer dine lejere naturligvis, at de kan få fat i dig. Så nytter det ikke noget, at du har valgt at tage en weekend uden mobilen eller er taget på en spontan campingtur. Som lejer regner man med, at ens udlejer er klar til at hjælpe stort set hele tiden, og det er altså også et aspekt, du skal have med i dine overvejelser, hvis du vil udleje en bolig. Har du flere ejendomme, kan det derfor være, at du i stedet skal overveje en vicevært, som kan stå for kontakten til lejerne og kan sørge for at klare de små udfordringer, der måtte dukke op. Det kan hurtigt komme til at koste en del tid, hvis du har flere ejendomme til udleje, og du skal stå til rådighed for dine lejere hele tiden. Desuden betyder det, at du ikke spontant kan tage afsted, fordi dine lejere gerne skal have en advarsel om, at du kommer til at være utilgængelig i en periode, hvis du eksempelvis skal på ferie.

Share.

Leave A Reply