Det skal du tage med i overvejelserne, når du skal renovere

0

Står du over for et mindre eller større renoveringsprojekt, skal du læse med her. Der er flere vigtige ting, der spiller ind, og har man gjort sig de rigtige overvejelser forinden, kan man spares for en del penge, grå hår og irriterende renoveringsfejl. Vi tager et kig på nogle af de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du går med drømme om at renovere, forbedre eller tilbygge.

Budget og overblik

Det kan være fristende at kaste sig ud i et byggeprojekt, når først drømmene popper frem, og det kribler i fingrene for at komme i gang, men én af de fejl, der er ved at drømme sig væk til en ny terrasse, nyt køkken eller noget helt tredje, er ens budget. Det er i sidste ende økonomien, der bestemmer, om der er plads til at renovere.
Derfor: Er du en haj selv til tal og økonomi, bør du lægge dig et realistisk budget over hele renoveringsprojektet, ellers få din bankmand til at hjælpe dig. Dan dig det store overblik og tag samtidig højde for de mindre detaljer som indretning, finjusteringer og plads til, hvis der skulle opstå småfejl undervejs.

Indhentning af tilbud

Man kender enten nogen, som kender nogen, eller også kan man selv være i stand til at gå i gang med boligprojektet. Ikke desto mindre er der flere ting, man bør indhente og undersøge, inden man går i gang. Derfor: Hvad end man selv har hænderne skruet rigtigt på, eller man får udlærte håndværkere til at hjælpe sig, er det en rigtig god idé at danne sig et overblik over de forskellige priser og muligheder for materialer og arbejdskraft. Gå ikke altid efter den billigste arbejdskraft. En forholdsvis dyr håndværker kan i sidste ende betale sig – også på længere sigt.

Gå ikke ned på pris og kvalitet

Nogen kan have tendens til at købe sine el-artikler, belysningsløsninger, vvs-artikler og så videre i det lokale byggemarked i forbindelse med ombygning og renovering, og i visse tilfælde kan det også gå an. Dog kan mange af produkterne være billigere og i ringere stand, hvilket man skal passe på med at gå ned på.
Derfor: Mange hjemmesider forhandler et bredt udvalg af udstyr til renovering og andre husprojekter, og der kan være penge at spare ved at købe det online og samtidig være sikret en god kvalitet. På Wattoo.dk finder du alt fra belysning, VVS, værktøj og el-artikler hurtigt og nemt og med et udvalg fra populære mærker som fx Danfoss, Grohe og Nordlux.

Share.

Leave A Reply