Dette skal du overveje, når du vælger en carport

0

Der er mange forskellige faktorer i spil, når man skal anskaffe sig en carport. Det kan bl.a. være:

  • Hvilket materiale skal carporten være i?
  • Hvilken størrelse skal carporten have?
  • Skal det være en enkelt carport til én bil, en dobbelt carport til to biler, eller til en bil og en campingvogn, eller skal det være en sammenbygget model?
  • Skal carportens tag være buet, skråt eller saddeltag?
  • Skal carporten være beklædt, galvaniseret eller pulverlakeret – og hvilken farve skal carporten have, så den passer flot til huset?
  • Skal der være indbygget terrasseoverdækning, rygerum, cykelskur, redskabsrum eller lignende?

Spørgsmålene er mange og må overvejes grundigt, inden byggeriet af carporten går i gang.

Vælg høj kvalitet og lav vedligeholdelse

I forbindelse med valget af materiale til sin carport overvejer mange ofte at benytte træ, da det giver et pænt resultat, og som ofte ser naturligt ud og derved passer flot til både huset og haven. Dog kræver en carport lavet af træ en del vedligeholdelse, da det er de færreste træsorter, der kan tåle hele årets vind og vejr. Dette kræver at træet regelmæssigt skal males og holdes ved lige, for at kunne modstå det fugtige klima vi har her i Danmark, og for fortsat at kunne både holde samt se pænt ud.

Hvis du derimod vælger en carport i stål, kan du slippe for meget af arbejdet med at holde carporten ved lige. En carport af galvaniseret stål er ufølsom over for fugt, og er derfor meget holdbar, og kræver heller ikke nær så meget vedligeholdelsesarbejde, som eksempelvis en carport af træ gør. Dette gør, at carporten ser flot ud, og ser ud som var den så god som ny, i mange år efter at den er bygget. Desuden kan en carport af stål både se flot og tidløs ud, og huset og haven kan få et både enkelt og moderne udtryk.

Share.

Leave A Reply