Det skal du huske inden anskaffelse af swimming pool

0

Hvis du går og barsler med ideen om at få anlagt en swimming pool i haven, så er der mange aspekter, som du skal være opmærksom på. En swimming pool er en af de dyreste elementer, som du kan investere i til din bolig. Men det er bestemt også en del, som kan øge husets værdi og gøre det unikt. Ikke at forglemme den åbenlyse glæde ved at have et privat og afskærmet sted at bade og slappe af til familien og venner.

Hav prioriteterne på plads: pris, materiale eller form?

I Danmark opererer man med fem forskellige swimming pool-materialer nemlig stål, panel, træ, beton og glasfiber. De har hver deres begrænsninger og fordele, som vi nu vil uddybe. Først og fremmest er en swimming pool i stål den billigste løsning. Dog har den en kort holdbarhed på omtrent 15 år. Derimod har panelpools, betonpools og glasfiberpools det tilfælles, at de kan anlægges i flere former end bare runde og firkantede. Derudover har de en lang levetid, hvilket giver mening i relation til deres relativt høje anlægningsomkostninger.

Vedligeholdelsen som en vigtig faktor

Det er også vigtigt at gøre op med sig selv, om man har engagementet og tiden til at vedligeholde poolen. Poolen har et mekanisk rensningssystem, men man skal også selv supplere med en skimmer, som er en pumpe, der filtrerer vandet samt bruge kemikalier. De årlige omkostninger og vedligeholdelsesgraden af poolen kan dog holdes på et minimum, hvis man vælger strømbesparende flerfrekvensstyrede pumper samt inverter varmepumper. Derudover er moderne varmepumper er økonomisk effektive og støjsvage.

Dybde og anvendelse

Næste skridt i beslutningsprocessen er at gøre sig nogle overvejelser om, hvem der rent faktisk kommer til at bruge swimming poolen. Hvis man ønsker at en swimming pool hvor man reelt kan lave brystsvømning eller crawl, så anbefales det, at man går efter en swimming pool som har en længde på mindst 8 meter. Dette afhænger selvfølgelig også af, hvor meget plads man har til rådighed, samt hvordan det passer ind i havens øvrige stil. Hvis man derimod har børn, så skal man nøje overveje sikkerheden ved og i swimming poolen. Skal den blot bruges til afslapning eller børn, så kan en lavere dybde være både fornuftig og billigere.

Det kedelige (men nødvendige) papirarbejde

Inden man tager første spadestik til ens drømmepool, så skal man sikre sig, at man har tilladelse fra kommunen til at bygge en pool. Der er forskellige regler for anlæggelse af pool i beboelses- og sommerhusområder, og derfor bør man altid tage kontakt til kommunens tekniske forvaltning, så man undgår ærgerlige byggeplaner, som måske ikke kan realiseres.

Share.

Leave A Reply