Skal du have nyt trægulv i dit hjem?

0

Et trægulv har stor indflydelse på en boligs udseende, og hvis dit gamle trægulv er slidt og udtrådt, kan det få hele din bolig til at se trist og forfalden ud. Et nyt trægulv kan give nyt liv, og vælger du det rette trægulv, kan du få et unikt og dekorativt udtryk i dit hjem. Der er dog stor forskel på, hvilken slags gulv du vælger, og både træsorten, overfladebehandlingen og måden, gulvet lægges på, kan have stor indflydelse hele hjemmets liv og udtryk.

 

Derfor skal du vælge et trægulv af eg

Et trægulv kan være lavet af forskellige træsorter, og der kan være stor forskel på dem. Et egetræsgulv er et rigtig godt valg til de fleste hjem. Med et egetræsgulv er det, som om naturen er inviteret inden for, og man kan nærmest dufte ny fældet træ og savsmuld, når man træder ind i et hjem med egetræsgulve. Træsorten eg har den unikke egenskab, at det giver et levende og dekorativt udtryk til hjemmet, og et trægulv af eg bringer en rustik stemning til, da knaster og åretegninger ofte er tydelige i plankerne. De æstetiske egenskaber, et egetræsgulv har, gør, at mange vælger det for at skabe et helhedsindtryk i deres hjem. Udover at være utrolig flot, er det også let at holde og rengøre, så egetræ er et praktisk gulvvalg.

 

Egetræsgulvets praktiske egenskaber

Udover at et egetræsgulv ser godt ud og giver et levende spil til rummet, så er det også et praktisk gulv. Egetræ er en hård træsort, som kan holde til det meste. Træsortens beundringsværdige styrke har gjort, at egetræsgulve gennem generationer har været førstevalg, og at træet er blevet brugt til byggematerialer i mange år. Muligheden for at give trægulve af eg forskellige overfladebehandlinger gør det praktisk til mange forskellige behov, og gør det nemt at holde, så det ikke bliver grimt og slidt efter få år.

 

Parketgulv, brede planker, stavparket eller flexparquet

Et trægulv af eg kan lægges på forskellige måder alt efter hvilket udseende og udtryk, man ønsker. Det traditionelle parketgulv af eg fremhæver virkelig egetræets egenskaber, så de naturlige åretegninger og spillet i træet træder i karakter. Et plankegulv med brede planker giver en stilfuld og rolig udstråling, og alt efter hvilken type struktur og overfladebehandling du vælger, kan du tilpasse et plankegulv til lige netop dit hjem. Skal det være lidt mere anderledes, kan det klassiske stavparket gulv være en løsning. Stavparket af egetræ giver et kreativt og meget unikt gulv, og du vælger selv, om træet skal ligges i det klassiske sildebensmønster eller noget helt andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Til de større rum eller til de boliger, der skiller sig ekstra meget ud, er flexparquet, også kendt som højkantsparket, en rigtig god idé. Et gulv af højkantsparket i egetræ giver en utrolig styrke til rummet, da træet udstråler et levende farvespil og et stilfuldt look i denne konstellation. Der er altså mange forskellige muligheder, når du vælger nyt trægulv til dit hjem.

Share.

Leave A Reply