Skal du have nyt tag? Overvej et skifertag

0

Naturskifer er en finkornet bjergart, som bl.a. dannes ved ler- og mudderaflejringer. Naturskifer deler sig helt lige ved kløvning, hvilket gør materialet ganske velegnet til forskellige former for beklædning og belægning af husfacader og tage. Folk har brugt skifer som tagbelægning i flere hundrede år, og har du først investeret i et skifertag, er du sikret et robust og miljøvenligt tag med en meget lang holdbarhed.

Hvordan ser de forskellige varianter af naturskifer ud?

Skiferens udseende er afhængig af, hvilket sted i verden den stammer fra, og endnu mere specifikt hvilket bestemt skiferbrud, materialet kommer fra. De mest velkendte og anvendte farvenuancer til tagbelægning er sort og grå, men skiferen kan også findes med rødlige, brunlige eller grønlige skær. Skiferens overflade afgøres af kløvningsprocessen. Det er muligt at få den klassiske model med en blank og glat overflade eller en mere grovkornet version med ru overflade, som er meget naturlig i sit udtryk. Det er også muligt at få den helt naturlige version, hvor de forskellige linjer fra kløvningen kan ses. Der findes desuden en kunstig skiferform, som et billigere alternativ til naturskiferen. Denne kaldes for eternitskifer og er lavet af fibercement, som ligeledes er miljøvenligt materiale. Eternitskiferens farvenuancer er lidt mere begrænsede og er om oftest sorte og grå.

Fordelene ved skifertag

Vælger du at investere i et nyt tag af naturskifer, findes den klart største fordel i forbindelse med tagets udløbsdato. Den er nemlig lang. Et tag af naturskifer kan således holde omkring 100 år, og det kræver mere eller mindre minimal vedligeholdelse. Taget er samtidig fuldkommen naturligt og dermed ganske miljøvenligt. Vælger du i stedet en billigere løsning i form at et tag med eternitskifer, sikrer du dig en holdbarhed på ca. 30-40 år alt afhængig af tagkonstruktion. Det koster en smule mere at belægge sit tag med naturskifer end f.eks. tegl – til gengæld er pengene tjent hurtigt hjem igen ved den markant længere holdbarhed, og samtidig får dit hus et naturligt udtryk. De fleste som investerer i et tag lavet af skifer vælger den glatte og blanke overfladeløsning, som er bedst til at afvise mos og alger. Lyder det som noget for dig? Du kan finde tilbud på et flot tag af skifer i Danmark her.

Share.

Leave A Reply