Ser dit hus slidt og mat ud?

0

Langt de fleste husejere enten har eller vil opleve, at ens hus på et tidspunkt vil miste lidt glans i form af eksempelvis krakeleret maling eller lignende. Mange ville i disse situationer måske selv kaste sig ud i at male huset på ny, men i virkeligheden, kan det være en rigtig god idé at få ordnet facaden på huset først. Det kan man blandt andet gøre ved at få huset sandblæst af professionelle, da man på denne måde opnår et rent og bindende underlag. Inden man vælger at få sandblæst sit hus, kan det dog være en god idé at få undersøgt huset og få vejledning til, og om det vil give mening i forhold til, hvilke materialer huset er bygget med.

Processen ved sandblæsning

Sandblæsning er en proces, man anvender til afrensning af blandt andet stål og beton. Det foregår på den måde, at man ved høj hastighed ved hjælp af trykluft blæser forskellige former for materialer på forskelligartede stålkonstruktioner for afrensning. Når man snakker om sandblæsning, deler man de forskellige blæsemidler op i disse kategorier:

  • Metalliske blæsemidler såsom stål- og jerngrit
  • Uorganiske blæsemidler som glasperler eller korrund (aluminiumsoxid)
  • Organiske blæsemidler (Eksempelvis nødeskaller)

Har du brug for sandblæsning i Aarhus eller et omkringliggende område, kan du klikke her for at læse mere.

 

Fordelene ved sandblæsning

Der er nogle helt klare fordele ved at anvende sig af sandblæsning fremfor andre metoder. Har man eksempelvis et hus med synlige mursten, man ønsker pudset, kan det være en god idé at sandblæse stenene først, da man på denne måde fjerner gammel maling, kalk, skidt og smuds fra husets overflade. Derudover sandblæser man i øvrigt det yderste lag for at gøre stenen ru, hvilket sikrer et godt vedhæft, når man pudser huset. Mange mursten er i dag så glatte, at det ikke rigtig er muligt at få et ordentligt vedhæft uden at have sandblæst først. Man kan desuden ved at sandblæse på det indvendige inventar give det et mere råt look, hvilket er en ganske populær løsning på mange restauranter, cafeer, kontorer og lignende.

Share.

Leave A Reply