Selskabsspil som kan samle hele familien

0

Indhold på side:

Det kan være lidt svært at finde tid til at sidde sammen som en familie, og have en hyggelig aften. Mange børn og unge bruger efterhånden flere timer dagligt foran enten PlayStationen, Xbox’en eller computeren. Derfor kan et sjovt brætspil måske være vejen frem, for at få nogle hyggelige stunder sammen, som en familie.

 

Selskabsspil til familien med børn

Til familien med børn, kan det måske være svært at finde et spil som er spændende og muligt at spille for alle familiens medlemmer. Der findes dog mange selskabsspil til hele familien, både klassiske og nye spil, som kan være med til at skabe en sjov og hyggelig aften i familiens nærvær.

Klassiske kortspil

Det helt klassiske spil til familien er jo et simpelt kortspil. Her kan i som familie spille mange forskellige spil, og eventuelt lave helt jeres egne. Disse spil kan børn helt ned til en ret ung alder også sagtens spille, på lige fod med forældrene.

 

Et andet klassisk kortspil er selvfølgelig Uno. Dette spil har været på markedet i mange år, og er kendt i de fleste danske familier. Her skal der tænkes lidt mere, og reglerne er lidt mere kompliceret end det simple kortspil.

 

Brætspil til familien med børn

Når vi bevæger os over i reelle brætspil, så kommer der et ret populært brætspil frem i søgelyset – Sequence. Spillet her er et sikkert hit hos børnefamilierne, og det giver samtidig en udfordring for børn, så de kan have det sjovt med familien, imens de stadigvæk udvikler de kognitive funktioner.

 

Hvis vi træder lidt væk fra de nyere spil, så kan vi bevæge os mod nogle af de klassiske brætspil på markedet. Her kommer nogle virkelige klassikere som Matador og Ludo frem. Begge disse spil, er mulige at få i deres helt klassiske form, men der er dog også blevet udviklet på dem. For at gøre det mere velkendt for børn og unge, findes de i varianter som afspejler nutidens verden. For eksempel så kan Matador fås i en Fortnite variant.

 

Udover alle disse særdeles spændende spil, som kan samle familien, så er der også en del quizspil, som kan fås i varianter specielt til familier med børn. Her tænker vi på spil som Trivial Pursuit og Bezzerwizzer.

Selskabsspil til familien med unge teenagere

Til familien som har børn på vej ind i teenageårene, eller allerede er i teenageperioden, er der også en del spil, som vil kunne samle hele familien.

 

Her tænker vi især på det ekstremt populære Hint. I Hint gælder det om at få ens hold til at gætte så mange rigtige ord eller sætninger fra et kort i har trukket. Du skal få dit hold til at gætte ordene ved enten at mime, tegne, fortælle med ord eller blot bruge lyde. Det kan give en hyggelig aften med masser af sjove stunder.

 

Et andet selskabsspil, som kan findes i mange danske hjem, er Partners. Partners spilles med 4 personer, eller 6 personer med Partners+. Her spiller i, i hold af 2 og det bliver hurtigt en konkurrence. At tænke strategisk og et par skridt foran modstanderne er her vitalt, og det kan give nogle virkelig hyggelige stunder i familiens samvær.

 

Share.

Comments are closed.