Sådan vedligeholder du husets kloakker

0

Mange forskellige problemer med VVS eller kloakken i din bolig kan opstå, og nogle gange kan det være en vanskelig sag at skulle vurdere, hvorvidt det er noget man selv kan ordne, eller om man er nødsaget til at kontakte en professionel kloakmester i Middelfart nær Fredericia, eller hvor man ellers er bosat.

Her får du nogle gode råd til at vedligeholde kloakkerne i dit hus.

  • Sørg for at efterse og vedligeholde brøndene i dit hus cirka to gange om året. Det kan for eksempel være sent efterår eller forår.

  • Har du en septiktank, der samler spildevand op i de kloaksystemer, som ikke er koblet til et rensningsanlæg, er det vigtigt at denne bliver tømt med jævne mellemrum, hvilket kræver en slamsuger. De fleste af landets kommuner har nogle faster regler for, hvor ofte en sådan tank skal tømmes – dette er ofte én gang om året.

  • Du kan eventuelt få lavet en tv-inspektion af hele husets kloakledninger. På denne måde kan du sikre dig, at alt er lige som det skal være.

  • Når du ikke kan klare ærterne selv, er det vigtigt at du kontakter en professionel kloakmester – hvad enten du skal finde en kloakmester nær Middelfart, Fredericia eller Fyn. Der kan være forskellige scenarier, hvor du ikke selv kan fikse problemerne, og hvor det er en god idé at kontakte en professionel. Disse scenarier kan for eksempel være, hvis der er lugtgener, da dette kan tyde på at kloakken eller et afløb er stoppet til. Det kan eksempelvis også være, hvis husets kælder er mere fugtig end normalt, hvilket kan skyldes et utæt kloakrør, hvis der er rotter i dit hus eller på din grund, som kan skyldes utætheder i kloaksystemet, eller hvis jorden et eller flere steder på din grund synker, hvilket kan være tegn på at et kloakrør er sammenstyrtet eller utæt i kloakledningen.

Share.

Comments are closed.