Sådan undgår du fugtskader dit hjem 

0

Folk der har prøvet at have fugtskader i deres hjem ved, at det ikke er hverken rart at have eller let at slippe af med igen. Fugtskader kan gå ud over din sundhed, fordi det kan udvikle sig til bl.a. skimmelsvamp. Det er ikke sundt at leve i, så hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du får bekæmpet problemet så hurtigt som muligt. Fjern skimmelsvamp med professionel hjælp fra Alfa Service. 

Sørg for at holde luftfugtigheden nede 

Fugtskaderne opstår naturligvis, hvis der i længere tid er for fugtigt i dit hjem. Derfor er det vigtigt at forsøge at holde luftfugtigheden nede. De rum der er særligt vigtige at holde øje med er køkkenet, badeværelset og kælderen. Det er de steder, der oftest bliver udsat for fugt, og hvor du skal være ekstra opmærksom. Når du har været i bad, vil der være rigtig fugtigt på badeværelset, så derfor er det vigtigt at lufte ud. Du skal gerne lukke døren og åbne et vindue, for så slipper fugten ikke ud i resten af rummet. Også i køkkenet skal du sørge for at lufte ud eller i hvert fald bruge din emhætte flittigt, når du laver mad. De samme regler gælder i kælderen og generelt i resten af hjemmet. Hvis du tørrer tøj indendørs, så gør det i stedet udenfor, så vidt det er muligt og ellers luft ud i rummet, hvor du tørrer tøjet.

Er dit hus ordentligt isoleret?

Hvis ikke dit hus er ordentligt isoleret, kan der ske det, at fugten trænger ind udefra i stedet. Derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, om dit hus godt kunne være bedre isoleret. Det samme gælder dine vinduer. Hvis ikke de er helt tætte, vil fugten også trænge ind. Måske nogle nye vinduer ville gøre stor gavn.

Share.

Comments are closed.