Sådan maler du dit hjem: Tips og tricks

0

At male dit hjem er en fantastisk måde at pifte rummet op og få det til at se nyt ud. Men det kan føles skræmmende, når du ikke ved, hvor du skal begynde. Heldigvis for dig har vi samlet en liste med tips og tricks til maling af dit hjem.

Sådan kommer du i gang

Boligejere elsker at male deres hjem, fordi det er en fantastisk måde at tilføje personlighed og stil på. Processen kan dog være vanskeligere, end du tror, når du ikke ved, hvilke trin du skal tage eller hvilke materialer du skal bruge. Her kommer et par tips til hvordan du kommer i gang:

  • Først og fremmest skal du beslutte dig for hvilket farvetema du ønsker. Skal det være lyse farver eller mørke farver? Find farver der passer til dit interiør

  • Dæk møbler, karme, lister og gulve af, før du går i gang. Så undgår du grimme malingpletter på trægulve, gulvtæpper og dine møbler

  • Brug pensler af høj kvalitet. Jo bedre kvalitet dine pensler er, jo mindre sandsynligt er det, at de taber børster på dine nymalede vægge

  • Sørg for at grunde, før du maler. Grundmaling hjælper med at dække eventuelle ujævnheder i væggen og giver også malingen en bedre overflade at sidde på

  • Mal flere lag. Nogle tror fejlagtigt at en væg kun skal have et enkelt lag maling, men i mange tilfælde er flere lag nødvendige, for at man ikke skal kunne se den gamle farve igennem. Oftest ser man det først når malingen er tør.

Hyr en maler for det bedste resultat

Hvis du ikke har erfaring med at male vægge, eller hvis opgaven synes for omfattende, kan du med fordel hyre en maler til at løse opgaven for dig. Selv om det kan virke som en stor udgift at tage på sig, vil du i det lange løb spare tid og stress.

En maler kender også den bedste maling til dit behov og kan sørge for at du får de rigtige materialer, der kan holde til slid og ælde uden at falme eller flække over tid. En maler ved også, hvordan de skal håndtere problem områder som lofter, lister, trapper, hjørner og vinduesramme, samt andre områder, der kan være vanskeligere at nå for dig.

Det er let at finde en maler, bare gå ind på Google og skriv “maler + din lokation” eksempelvis maler søborg, så får du en komplet list over malere i dit lokale område.

Share.

Comments are closed.