Sådan laver du et surbundsbed

0

Planter trives forskelligt. De har brug for forskellige mængder lys. På samme måde er der også forskel på, hvilken jord planter trives. Surbundsjord er et af buddene på en jordtype. Det har et kendetegn på, at pH-værdien ikke må overstige 5. For at anlægge en god surbundsjord skal du bruge spagnum. Det er lavet af mosetørv og andre planterester. Nogle af de planter som trives godt i denne slags jord, er rododendron, anemoner, primula og hasselurt. Når surbundsbedet er helt færdigt, skal du være opmærkom på, at der ikke kommer kalk og andre stoffer fra postevandet ned i surbundsbedet. Dette kan gøre at pH-værdien stiger, og planterne stopper med at trives. Regnvand er derfor en bedre løsning.

Opdeling og blomstringstid

Når du har anlagt bunden af dit surbundsbed, skal du til at vælge blomster og planter ud. Det kan være en god idé at opdele planterne efter hvor sur en bund de trives i. Så du kan plante de planter med et størst behov for surbundsjord i det tykkeste lag spagnum, og omvendt med de planter som trives bedst i mindre sur jord. For at få mest muligt ud af dit bed kan du anskaffe dig planter, som blomstrer på forskellige tidspunkter af året. På den måde vil der være farver hele året rundt. Det er også en god idé at have nogle bunddækkende planter som hønsebær og skovmærke. Disse planter har mange grønne blade, så man ikke kan se den grimme jordbund.

Surbundsbedets placering

Placering af surbundsbedet i haven afhænger meget af, hvilke planter du vælger. Dog er det oftest bedst at finde et solrigt sted i haven, hvor bedet kan stå. Det gør ikke noget med en smule skygge i løbet af dagen. Dette hjælper bedet til ikke at tørre ud. Det er vigtigt, at jorden i bedet altid er fugtigt, da planterne er ekstremt følsomme overfor tørke.

Share.

Comments are closed.