Sådan kan du optimere hjemmekontoret

0

Indhold på side:

I løbet af de sidste måneder har mange danskere været tvunget til at arbejde hjemme. Det kan godt være lidt af en prøvelse at balancere arbejde, fritid og familieliv, når man ikke har mulighed for at komme lidt væk fra hjemmet. Men hvis man gør det på en ordentlig måde, kan arbejde på hjemmekontoret sagtens blive en succes. Det handler om at indrette på en gennemtænkt måde, så du kan holde fokus gennem hele arbejdsdagen uden at blive distraheret af familiemedlemmer, sociale medier osv. Det kan du læse meget mere om i denne guide.

Find en ordentlig kontorstol

Kontorarbejde er for det meste kendetegnet ved at være meget stillesiddende, og derfor er det naturligvis vigtigt at have en rigtig god kontorstol. Der er flere forskellige modeller på markedet, og det handler om at finde den, som du føler dig allermest komfortabel i. Hvis du er på jagt efter et godt og anerkendt mærke, så kan du jo overveje Herman Miller Sayl. Når du køber fra Herman Miller Sayl, er du sikker på en stol, der både er flot at se på og rar at sidde i. Den vil være en god tilføjelse til ethvert hjemmekontor, og du må ikke snyde dig selv.

Fokusset skal være i centrum

Det er faktisk muligt at indrette sig frem til et bedre fokus, og det er helt afgørende, når man gerne vil have succes med arbejdet. Du kan bl.a. prøve dig frem med forskellige farver, som du ved giver dig noget ro på. Måske er det også en hjælp at hænge nogle citater eller plakater op, som kan motivere dig, når det kan være svært at finde viljen til at arbejde igennem. Mange mennesker er også glade for at have planter stående på kontoret for at skabe lidt ekstra hygge og en følelse af fred.

Lad underholdningen blive ude

Det afgørende ved et succesfuldt hjemmekontor er netop at holde arbejdet adskilt fra fritid. Derfor skal fjernsyn, bøger, spil og andre former for underholdning helst holdes helt ude af kontoret. Det giver dig et rum helt uden forstyrrelser, og så bliver det meget nemmere at holde fokus gennem arbejdsdagen igennem. De fleste kan ikke koncentrere sig, hvis telefonen samtidig ligger ved siden af og forstyrrer, så derfor er det bedre bare at lade den blive ude. Sociale medier kan vente til senere, og på den måde slipper du for overspringshandlinger og dårlig samvittighed.

Giv plads til pauser

Det er dog heller ikke bæredygtigt at arbejde nonstop i lang tid uden nogen pauser overhovedet. Man kommer ofte længst med at arbejde i små, faste mængder og så holde pauser ind imellem. I disse pauser kan det være rigtig godt at gøre noget aktivt med kroppen for at komme lidt ud af sit eget hoved, og derfor er det godt, hvis hjemmekontoret giver plads til fysisk aktivitet. Du kan jo have nogle håndvægte eller en yogamåtte stående, så du altid har mulighed for at tage en aktiv pause fra arbejdet.

Share.

Comments are closed.