Sådan bringer du hyggen ind i hjemmet

0

I Danmark har vi meget fokus på hygge. Hygge er ikke et ord man lige oversætter til at andre sprog, for det er en meget dansk ting, som er svær at forklare overfor fremmekultur. De fleste personer der kommer til Danmark, og bliver præsenteret til ”hygge” er til gengæld betaget med det samme.
Og det forstår man jo også godt, for hvem elsker ikke at hygge? Lad det være foran pejsen, eller med sin morgenkaffe foran computeren inden dagen først slår sig løs.

Det er derfor også vigtigt at man forsøger at sprede denne hygge i sit hjem, da det jo mest af alt er en stemning, som man kan skabe ved at indrette på den rigtige måde. Vi vil i dette skriv gå lidt dybere med initiativer man kan gøre i hjemmet, for at gøre det lidt mere hyggeligt – specielt når vi nu går ind i de kolde og våde måneder.

Hold en find balance mellem stilren og nipsting

En af de største fejl man kan begå, når det kommer til at bringe hyggen ind i hjemmet, er at designe det alt for stilrent. Sorte og hvide farver, med begrænsede nipsting i vindueskarme og på borde, kan være et flot syn når man scroller igennem de seneste bolignyheder, men på længere sigt så bliver det upersonligt, og der er på ingen måde noget ”hyggeligt” over det.

Man skal altid forsøge at plante små hyggeligt nipsting rundt omkring, som skaber lidt dybde i hjemmet, og så man føler der er en vis personlighed over hjemmet.

Levende lys gør enhver tilstedeværelse hyggelig

Specielt når vi nu er gået ind i de mørke, kolde og våde måneder, kan levende lys virke opløftende og hyggelige. Når man står op en kold morgen, eller trækker ned i sofaen efter arbejde, så er levende lys med til at skabe en super hyggelig stemning, der sørger for at man rigtig kan nyde tilstedeværelsen derhjemme – også selvom det er koldt og vådt udenfor.

Det behøver ikke at være overdrevet, men blot et par lysestager hist og her, så er man godt dækket ind til den mørke tid.

Share.

Comments are closed.