Sådan vælger man det rigtige trægulv

0

Hvad enten man skal renovere et gammelt rum eller bygge et helt nyt, spiller gulvet en helt central rolle af det samlede udtryk. Der findes efterhånden mange forskellige typer gulve, som alle giver sig præg på en bolig eller et enkelt rum. Derfor kan det være svært at vælge, hvilket gulv man bør lægge. Dette spørgsmål handler først og fremmest om smag og behag og dernæst hvad rummet er tiltænkt at skulle bruges til. Det kan være at det er tænkt som et gennemgangsrum, børneværelse, køkken så man risikerer at spilde mange ting, entré og meget mere.

Fordelene ved et trægulv er mange

Som nævnt, findes der i dag mange typer gulve, men særligt trægulve er at finde i mange moderne hjem i dag. Mange finder nemlig denne type gulv som værende noget helt særligt, der giver rummet varme og karakter, og som en god måde at få træ med i indretningen. Og der er mange fordele forbundet med trægulve.

  • Trægulve kan uden problemer benyttes i størstedelen af huset, og man fraråder kun at det på badeværelset eller andre rum, hvor der kan komme fugt og vand.
  • Der findes flere forskellige typer trægulve, som alle har forskellige udtryk og vil give forskellige stemninger i boligen – herunder plankegulve, parketgulve, stavparket og skibplank.
  • Trægulve fås i alle prisklasser
  • Trægulve er behagelige at gå på og skaber en generel god akustik i rummene

Mere om de forskellige trætyper

Der findes et stort udvalg af trægulve, og dette er vigtigt at overveje, når man skal lægge et nyt gulv.

Hvis man vælger plankegulve får man det optimale ud af træets flotte udseende. Denne type træ kan med fordel lægges alle steder, og jo større rum man har desto flottere og mere naturligt vil det samlede udtryk blive. Her består gulvbrædderne af et enkelt stykke træ, som kan dække hele brædderne.

Ønsker man et flot trægulv til lidt billigere penge, er et parketgulv muligvis løsningen. Når man skal producere disse gulvbrædder, skal der ikke bruges lige så store træflader, hvorfor det er en billigere løsning. Det betyder også, at parketgulvene er sammensat af flere stave, som vil give gulvet et cool og mere levende udtryk.

Stavparket eller sildebensparket lægges med det velkendte sildebensmønster, men kan også lægges i flere forskellige mønstre, hvor kun fantasien sætter grænser, og man kan derfor skabe sit eget unikke gulv.

Hvis man har et ønske om at få sit hjem til at ligne et gammel træskiv, er skibsplank det oplagte valg. Med et plankegulv, hvor der er sorte, hvide eller grå fuger mellem bræddernes langsider, vil man få et utroligt smukt resultat.

Det kan være svært at planlægge et budget for sin gulvbelægning, da prisen i høj grad handler om kvalitet, gulvtype og træsort, men som regel kan man bruge tommelfingerreglen, som lyder på 200kr. pr. kvadratmeter.

Share.

Leave A Reply