Sådan vælger du den rigtige kontorstol

0

Indhold på side:

Hvis du arbejder mange timer foran skrivebordet, kan værdien af en god kontorstol ikke undervurderes. Sidder du dårligt, kan det have negativ indflydelse på fysikken, og det ønsker ingen af os jo. Derfor giver det også god mening at være grundig, inden du svinger kortet og bestiller din nye kontorstol, så du får valgt den rette til dine behov.

Hvor meget skal du bruge stolen?

Først og fremmest er det altid vigtigt at tænke over, hvor meget stolen skal bruges. Skal du sidde i den i mange timer dagligt, giver det nemlig god mening at betale lidt ekstra for en god ergonomisk kontorstol i en god kvalitet og et lækkert materiale. Skal du bruge stolen få timer dagligt, kan du i de fleste tilfælde godt klare dig med en lidt billigere stol, der måske ikke er lavet i et lige så lækkert materiale.

Skal du skrive, læse eller tegne?

Dernæst er det også vigtigt at tænke over, hvad du primært laver, når du sidder i stolen. Skriver du, tegner du eller læser du meget? Læser du meget, kan det for eksempel godt være rart med armlæn, så du rigtigt kan læne dig tilbage. Tegner du meget, giver det mening at vælge en mere fleksibel og “lettere” kontorstol, som det er nemmere at dreje på. Her kan det give mening at vælge en stol uden armlæn. Naturligvis er det de færreste, der kun laver en ting i deres kontorstol. Men ved at tænke over, hvad du laver mest i stolen, kan du finde en stol, der dækker dine behov bedre.

Gode muligheder for indstilling

Uanset om du bruger din kontorstol lidt eller meget, er det altid vigtigt med en stol, du kan justere til dine egne personlige behov. Stolen skal selvfølgelig altid justeres i højden, men der er også mulighed for mange andre justeringsmuligheder på kontorstole. Det kan for eksempel være justering af vinklen på sædet, justering af sædedybden, højden på ryglæn, armlæn og lignende. Jo flere muligheder du har for justering af kontorstolen, jo lettere bliver det for dig at indstille stolen til lige præcis dine behov.

Der findes mange mærker af kontorstole, hvor du får masser af justeringsmuligheder til en god pris. Et af dem er Interstuhl, der er et tysk mærke. Interstuhl kontorstole er velkendt for deres utrolig høje kvalitet, gode ergonomi og flotte design. Derfor er det kun naturligt at overveje en Interstuhl kontorstol, hvis du skal investere i en ny stol til kontoret. Interstuhl laver flere forskellige modeller såsom Every, Goal og Geos. Ud over Interstuhl kontorstole findes der naturligvis også masser af andre mærker såsom Giroflex, Sun-Flex og Dauphin, der laver kontorstole i høj kvalitet.

Stolen skal passe ind i miljøet

En anden væsentlig ting er selvfølgelig at stolen passer ind i dine omgivelser. Heldigvis er de fleste kontorstole relativt neutrale i sit design, men det er selvfølgelig også muligt at få kontorstole i mere sprælske farver såsom rød. Ud over farven på stolen giver det også mening at tænke over, hvor meget plads du har til stolen. Har du et lille kontor, giver det mening ikke at vælge en stol, der fylder alt for meget, da det hurtigt kan blive upraktisk i hverdagen. 

Share.

Leave A Reply