Sådan udvælger du et godt sommerhus

0

Det kan være en stor investering at købe et sommerhus. Derfor skal du og din familie naturligvis have det rette i første forsøg. Vi bringer her en liste over punkter, du bør være opmærksom på, når du overvejer at købe et sommerhus.

Hvad skal sommerhuset bruges til?

Spørgsmålet kan måske virke ret ligetil. Men har du overvejet, hvordan i anvender det og hvor ofte?

Skal den nærmeste familie opholde sig i sommerhuset i weekenderne i sommeren, skal der måske ikke meget plads til. Skal i derimod bo der i flere måneder og have besøg af venner og øvrig familie, skal i naturligvis have flere rum og soveværelser til rådighed.

Overvej desuden om der kommer udlejning på tale. Gør der det, kan der være ekstra fornuft i at investere i et dertil egnet hus med flere rum og evt. anneks.

Hvor meget må det koste dig?

Man kommer naturligvis ikke uden om økonomi, når man skal udvælge sig et sommerhus. Allerede inden du ser på sommerhus, bør du finde ud af, hvor meget du kan låne, så du kan arbejde ud fra et fast rammepunkt.

Du bør desuden være opmærksom på, at det ofte er mulighed for at tage lån i helårshusets friværdi for at købe sommerhuset.

Hvilket område skal sommerhuset ligge i?

Beliggenheden er naturligvis essentiel, når der skal udpeges det perfekte sommerhus. Find derfor et område, der er tiltalende for dig. Overvej hvor tæt du vil være på strand, skov, aktiviteter, indkøbsmuligheder m.m.

Er du seriøs i forhold til et bestemt område, så book dig evt. ind i et af de øvrige sommerhuse nogle dage for at mærke området. Du kan også søge informationer i Facebookgrupper og meget andet, hvor de lokale giver deres ærlige udtryk for sommerhusområdet.

Hvordan er husets faciliteter?

Har huset alt det, du har behov for? Og hvis ikke, hvor meget vil det så koste at gøre huset helt perfekt?

Måske huset mangler et anneks, en bådebro, en terrasse eller andet, der skal investeres i efterfølgende. Måske det har det hele? Uanset hvad, skal dine behov indregnes i dit budget.

Hvordan er klimaet?

Vejret kan spille en stor rolle for oplevelsen i sommerhuset. Blæser der f.eks. meget eller ligger huset i læ? Er der stigende vand helt op til sommerhuset? Har der været oversvømmelser ved skybrud?

Undersøg derfor området nøje.

Share.

Leave A Reply