Sådan tyverisikrer du din bolig inden rejsen

0

Indhold på side:

I ferieperioderne er boliger rundt omkring i Danmark mere udsatte for indbrud end normalt. Dette skyldes naturligvis, at rigtig mange er ude at rejse på disse tidspunkter og derfor er der større sandsynlighed for, at boligen står tom.

Der er i forvejen rigtig mange indbrud dagligt i Danmark og i ferieperioden bliver tallet blot endnu højere. Derfor er det smart at gøre så meget, som du overhovedet kan, for at dit hus ikke fremstår som tom – og nærmest indbydende for tyveri.

Her i indlægget vil vi give nogle forskellige råd, som du kan tage med dig – og forhåbentligt sikre din bolig så meget, at tyve slet ikke overvejer at tage turen forbi.

Lad boligen se aktiv ud

Det kan virke ret logisk, at dit hus står tomt, hvis der er fuldstændig ryddet op. Derfor kan det være en god idé at lade lidt rod være på værelser, køkken og andre rum, som let kan ses fra gaden eller haven. De fleste har en tendens til at rydde fuldstændig op i boligen – indenfor og udenfor. Det er de færreste, som ikke roder – og det ved tyvene godt.

Yderligere kan det også være en god idé at lade haveredskaber stå fremme for at signalere, at der arbejdes i haven. Det kan f.eks. være en trillebøre eller lign.

Nabohjælp

Dette punkt er danskerne generelt ret gode til. Nemlig at bede naboerne om hjælp, når man er afsted. Det kan være alt lige fra tømme postkassen, lade deres bil stå i jeres indkørsel, slå græsset (hvis man er gode venner med naboen), vande blomster eller bruge jeres skraldespand. Alt dette signalerer, at der er aktivitet i huset.

Sociale medier

Det er blevet utrolig let at følge med i folks liv på de sociale medier. Har du børn, har de helt sikkert en aktiv Instagram profil eller lignende. Generelt bør I undgå at poste ting på de sociale medier, som stærkt signalerer, at I slet ikke er hjemme.

På Instagram er det f.eks. muligt at sætte profilen som privat. Derudover fraråder vi at checke ind forskellige steder på Facebook. Feriebillederne kan også vente til, at I er kommet hjem igen.

Tyverialarm

Det bedste tip er nok en tyverialarm. Det er en forholdsvis billig måde at sikre huset på og give jer tryghed, mens I nyder det gode vejr et andet sted på jorden.

Artiklen er skrevet i samarbejde med RejseGear.dk

Share.

Leave A Reply