Sådan sparer du penge på varmeregningen

0

Varmen betyder utrolig meget for vores indeklima og dagligdagens komfort. Desværre er den også en af de største udgifter ved boligen. Hvis du hellere vil bruge pengene på noget lidt mere spændende end varmeregningen, er der flere muligheder for reducering af denne. Her får du nogle gode råd og overvejelser, som kan hjælpe dig med at holde på varmen.

Varmeregningen er uundgåelig, men hvor stor den bliver, kan der gøres noget ved. Ofte er det små ting, der ikke kræver meget af os, som kan være med til at reducere varmeregningen. Alt efter hvordan din bolig opvarmes, kan det også være fornuftigt at overveje en større investering på varmeområdet, så du i fremtiden kommer til at få en betydeligt mindre omkostning. Med disse overvejelser kan du gå en billigere fremtid i møde.

  • Vær opmærksom på varmen i din hverdag. Den bedste start mod en lavere varmeregning starter i det små med dine daglige vaner. Hvis du ikke allerede er opmærksom på følgende ting, kan du med fordel prøve dem af og se, hvordan det påvirker din varmeregning. Til hverdag er det generelt vigtigt, at du lufter hyppigt ud. Udluftning giver først og fremmest et bedre indeklima, men i stedet for at lufte ud i længere tid, er det bedre at lufte ud i kortere tid og gøre det flere gange. Jo koldere møblerne når at blive, jo mere kræver det nemlig at varme dem og rummet op igen. Sørg desuden for at slukke for varmen, mens du lufter ud, så du varmen ikke ryger direkte ud af vinduet. En anden måde at holde på varmen er ved at huske at lukke døre og vinduer ordentligt. Varmen siver ellers hurtigt ud gennem revnerne, hvilket især kan mærkes om vinteren. Når sommervejret melder sin ankomst, er det værd at overveje at lukke helt for varmen. Langt de fleste har ikke brug for den ekstra varme, når vejret alligevel er godt, og samtidigt kan du sparre meget, hvis du lukker helt af for varmen, mens sommeren står på.
  • Overvej alternative varmekilder. Hvis du stadig oplever at have en høj varmeregning, selvom du måske er god til at være følge ovenstående råd til at spare på varmen i hverdagen, er det en rigtig god idé at overveje en ny varmeløsning til dit hjem. Din varmeregning afhænger nemlig i meget høj grad af hvilken type varmekilde, der er installeret i dit hjem. Luft til vand varmepumper er generelt en populær løsning i den henseende. Via en kompressor omdanner luft til vand varmepumpen naturlig energi fra luft, jord og sol til varme, som du kan bruge i hjemmet – både til vand og opvarmning. Har du en traditionel opvarmningsform såsom olie, el eller naturgas, kan du faktisk reducere varmeregningen med helt op til 50 % ved at skifte til luft til vand varmepumpen, og investeringen er allerede tjent ind igen efter cirka 8 å Typisk holder en luft til vand varmepumpe i 15 år, hvilket vil sige at den efter at være tjent hjem har stadig en lang levetid, hvor den giver et mærkbart overskud på kontoen.
Share.

Leave A Reply